folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Meslek Seçimi [Üniversite Bölümü]

Meslek Seçimi [Üniversite Bölümü]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MEJIST
    MEJIST's avatar
    Erkek

Merhaba muridler aklımda 2 tane üniversite bölümü var biri ygs-5 biri tm-2 1 - Yönetim bilişim sistemleri 2- Kamu yönetimi Bu 2 bölüm hakkında bilgi almak istiyorum yardımcı olursanız sevinirm NOT: Ve önereceğiniz çok uçuk puanlı olmadan lys veya ygs bölümü nedir ? maaş olsun çalışma şartları olsun ygs tercihimdir.

mod:büyük harf kullanma...

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek

Bence önce kendini bir tanımaya çalış neleri yapmaktan keyif alırsın.İnan bana ömür boyu sırf para için sevmediğin bir iş yapılmaz.

arbeit macht frei
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    1234567B bunu yazdı

Bence önce kendini bir tanımaya çalış neleri yapmaktan keyif alırsın.İnan bana ömür boyu sırf para için sevmediğin bir iş yapılmaz.

Bunu o yaşlarda çok genç anlamıyor. Yok maaş yok para. Bir sürü bilg. müh. öğrencisi var etrafımda en fazla %10 u bilinçli gelmiş. %30 u yeniden öss ye hazırlanıyor.

Kendinizi tanımadan meslek seçmeyin.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zndmn
    zndmn's avatar
    Erkek

hocam tercih yaparken şunu göz önünde bulundurmaya çalış bi ömür o kapıdan ekmek yiyceksin büyük ihtimalle.. sevmezsen mutsuz olursun.. o alanları pek bilmediğim için yorum yapamıycam ben ama o alanlardaki arkadaşlarla da sohbet etmeni tavsiye ederim..

Zugzwang
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    helyum_pasha
    helyum_pasha's avatar
    Erkek

"Ben bu işi para almadan da yaparım" diyebileceğin bir meslek seçmelisin.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek
    DrKill bunu yazdı
    1234567B bunu yazdı

Bunu o yaşlarda çok genç anlamıyor. Yok maaş yok para. Bir sürü bilg. müh. öğrencisi var etrafımda en fazla %10 u bilinçli gelmiş. %30 u yeniden öss ye hazırlanıyor.

Kendinizi tanımadan meslek seçmeyin.

Aynen hacı ben buraya ait değilim deyip öss'ye hazırlananlar çok öyle bir meslek seçmelisin ki sabahları uyuklaya sıkıla gittiğin bir iş değil  boş zamanlarını işgal eden tatlı bir hobi olmalı.

arbeit macht frei
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeLeVoLe
    TeLeVoLe's avatar
    Erkek

İİBF den uzak dur. 
    Tavsiyem Öğrenim Kredisi Cek 30.000 TL kadar.
    İstanbulda 
    Anestezi, Radyoloji, Tıbbı Görüntümele, Diyaliz  2 yıllık oku. Yıllık 14 - 15 Bin TL
    Hıc Lisans yada Örgün Eğitime girme. Bu bölümleri tercih ettiğinde Acıkcası Üniversitede Pek bulunmazsın Sürekli hastahanede. Biter bitmez ister devlete dayan ister özele. Çatır çatır kazanırsın yersin ödersin. Tercih senin. Yok KPSS yok ALES yok DİL yok BİLİM sınavıymıs yüksek lisansmış Doktoramış sikerim öyle sistemi.

TeLeVoLe tarafından 03/Nis/14 23:47 tarihinde düzenlenmiştir

Mahallenin Tavuk Hırsizı
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    taekwondo
    taekwondo's avatar
    Erkek

1-iibf den kesinlikle uzak dur kampusü bırak iibf yazısını görünce 5 km uzaklaş o derece bu bölüm mezunundan  bi halt olmuyor

2-herhangi bir meslek bölümüne git yaz tatillerinde kesinlikle tatil yapma bölümünle ilgili işte piş

3-ve en önemlisi orta direk bi alidensen kısa yoldan memurluğa kendini atabiliosan bölüm farksız atmaya bak sevdiğin iş sevmediğin iş kısmına memurlukta takılma sevende çalısıo emekli oluyor sevmeyende çalışıyor emkli oluyor bide memur manita tamam 2+2=5 bin kafa rahat o derece:))

üniv 2 sınıfta ark bu bölümden iibf den bi skm olmaz dedi 2003 de okulu brıakıp polis meslek yüksek okuluna gitti 2 yıl okudu herif polis oldu biz üniv bitirdik sağa sola bakıyoduk avel avel çocuk gerçekten çok haklıymış üniv bitirdim yetmedi bi 3-4 yılda bölümle ilgili belge için cırmaladım ben buyum arkadaş diyebilmek için böle sistemin içine edim. bu arada sgk mız bazen yattı bazen yatmadı adam emeklisi geldi biz daha hala söz yerinde olucak afbuyur  p. oynuyoruz bunca ızdıraptan sonra  maaşım onun maşını 2.5 katlamış olsa bile ..

Belamı bulmusum bulduqum kadar..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    TeLeVoLe bunu yazdı

İİBF den uzak dur. 
    İstanbulda 
    Anestezi, Radyoloji, Tıbbı Görüntümele, Diyaliz  2 yıllık oku. Yıllık 14 - 15 Bin TL
    Hıc Lisans yada Örgün Eğitime girme. Bu bölümleri tercih ettiğinde Acıkcası Üniversitede Pek bulunmazsın Sürekli hastahanede. Biter bitmez ister devlete dayan ister özele. Çatır çatır kazanırsın yersin ödersin. Tercih senin. Yok KPSS yok ALES yok DİL yok BİLİM sınavıymıs yüksek lisansmış Doktoramış sikerim öyle sistemi.

aynen katılıyorum hocam. hele memur filan olursan döner sermayeden filanda para gelir. istersen üzerine DGS ile yine özel okulda 4 yıllık tamamlar maaş arttırırsın.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    TeRRoR bunu yazdı
    TeLeVoLe bunu yazdı

İİBF den uzak dur. 
    İstanbulda 

aynen katılıyorum hocam. hele memur filan olursan döner sermayeden filanda para gelir. istersen üzerine DGS ile yine özel okulda 4 yıllık tamamlar maaş arttırırsın.

ne kadar kolay amk radyolojı fılan okumak ya degıl mı ? gır bı onkolojı bolumune ınsanlar devamlı olsun sen onlara bak hastalara :)

kusadasından dıyalız merkezınden bır abımız vardı tıp hekımi adamlarla arkadas oluyoruz sohbet oduyoruz sonra bır gun cat adam olmus dıyordu 45 yaslarında ıdı bıkmıs cıdden bıkmıs . tıp cok ıyı olarak bakmayın olaya para bır sekılde kazanılıyor cıdden kazanılıyor para yeterkı kazanmayı ısteyın .

iibf den bır sıkım olmaz dıyen arkadaslar deu kamu danmezun arkadaslarım var kaymakamlıgı kazanıp kurum ıcı egıtım ve yukseklısans yapan , idari yargı hakımı ve de içişlerinden sgksından maliyeye vs bakanlıklarda uzman ve mufettıs kadrosuna atanmıs bır dunya arkadasım mevcut hepsı de ııbf mezunu zaten baska yerden alınmıyor devlet memur ıhtıyacını  ııbf ıle tamamlar.  okuma polis ol dıyorlar abı bır meslek parası ıcın yapılmaz para ıcın yapıcaksanız ozaman gıdıp orospu olun yada travestı olun hırsızlık yapın kafanız rahat olsun hemde zevk almayı ogrenırsenız cok daha eglencelı olucaktır.

ben yarak kurek bolumler okuyup bambaska ısler yaptım halende yapıyorum.ınsan mutlu olup anın tadını cıkarmadıktan sonra hıc bır anlamı yok acıkcası. Bırde bölüme çok takılmamak gerekıyor dısarıda bambaska bır hayat var . neyse kitap okuyayım ben 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h2run
    h2run's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    TeLeVoLe bunu yazdı

İİBF den uzak dur. 
    İstanbulda 

kac puan almak lazm bu bolumu yazabılmek ıcın hocam

- Ben alışılmış şeyleri sevmem, bilirsin.Yaşamaksa ; dilediğim gibi yaşamalıyım, sevmekse; gönlümce sevmeliyim.Kendi elimle yazmalıyım alın yazımı,ölmekse istediğim anda ÖLMELİYİM.
Toplam Hit: 3515 Toplam Mesaj: 39