folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Meslek Yüksek Okulları Mitingi

Meslek Yüksek Okulları Mitingi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

Tekder Genel Başkanlığı tarafından hazırlanan ve TBMM'ne verilen kanun teklifine göre;

ASKERLİK: 2 yıllık meslek yüksek okulu mezunu olanlar; kara, deniz ve hava kuvvetleri ile jandarma genel komutanlığında er ve erbaş olarak askerliklerini 9 ay süreyle yapacak. Bu sürenin, barışta, önce 7.5 aya, sonra 6 aya indirilmesine Türk Silahlı Kuvvetlerinin de ihtiyacı dikkate alınarak Bakanlar Kurulunca karar verilecek. 

YETKİ: Tekniker ve yüksek tekniker unvanı alanlar, meslek yüksek okullarının iktisadi bölümlerinden meslek elemanı olarak mezun olanlar ve denk eğitimi görmüş olanlar; diğer meslek gruplarının yetki ve sorumluluklarına sahip bulunacaklar.

KADRO: Kamu ve özel sektörde ustabaşı, amir, formen, sorumlu şef statüsünde çalışabilmek için, üniversite ve meslek yüksek okulu diplomasını ibra etmek zorunlu olacak.

SSK İNDİRİMİ: İşverenlere, çalıştırdıkları meslek yüksek okulu mezunlarının yüzde 50'sini geçmemek üzere, sigorta prim muafiyeti tanınacak.

SİGORTA: Meslek yüksek okullarının daha cazip hale getirilmesi amacıyla, ara kalifiye insan gücü yetiştiren bu okullarda okuyan öğrenciler de sigortalı olabilecek.

ÖSS: Meslek yüksek okullarına sınavsız geçiş kalkacak.

Tüm bu haklarımıza kavuşmamız için hep birlikte bu mücadelede sen de yanımızda ol!

BİLGİLEN VE BİLGİLENDİR.!!!

LÜTFEN OKULUNUZDA Kİ ÖĞRENCİLERİ BU KONUDA BİLGİLENDİRİN.30 MART 2008 SAAT 13:00 DE İSTANBUL-KADIKÖY MEYDANINDA BİR MİTİNG DÜZENLENİYOR. BU YAZIYI OKULUNUZA DUYURU OLARAK ASMANIZ YETERLİ OLACAKTIR.OKUYAN VE MEZUN OLAN ÖĞRENCİLERİNİZİN DESTEĞİNİZE İHTİYACI VAR.

Show Haberde yayınlanan 10dklık ilgili video için tıklayınız.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mephisto
    mephisto's avatar
    Erkek

eline saglık paylasım ıcın MYO icin ayrıcalıklı bı takım haklar tabi saglanmalı..

Daha ayrıntılı yorum yazmak ısterdım fakat Nihat Genc baslıcak sımdı Skyturk te =)

Issız kuytu köşelerden and olsun ki döneceğiz !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coolalper
    coolalper's avatar
    Erkek
    4 yıllıklarla eşit hak yani, o zaman bizde barış vakti 3 ay askerlik yapalım hatta 1 ay
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asker
    Asker's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

coolalper bunu yazdı:
    -----------------------------
    4 yıllıklarla eşit hak yani, o zaman bizde barış vakti 3 ay askerlik yapalım hatta 1 ay

istersen hiç yapma a.q bizene biz hiç yapmayalım bundanda sanane

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    candemirhalil
    candemirhalil's avatar
    Erkek

biraz dişinizi sıkın bunlarla kafa yoracağınıza 4 yılllık kazan,ben hıyarmıyım 4 yıl + 1yıl hazırlık dahil okudum....inşallahböle bişi gelmez başımıza.her zaman önce vatan diyen tbt müritleri şimdi miting peşinde bazıları tabi söz meclisten dışarı,vatan derler askerlik gelince yatam derler,

...OH  BEE

Veni, vidi, vici
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karani
    karani's avatar
    Erkek
    toronaga55 bunu yazdı:

biraz dişinizi sıkın bunlarla kafa yoracağınıza 4 yılllık kazan,ben hıyarmıyım 4 yıl + 1yıl hazırlık dahil okudum....inşallahböle bişi gelmez başımıza.her zaman önce vatan diyen tbt müritleri şimdi miting peşinde bazıları tabi söz meclisten dışarı,vatan derler askerlik gelince yatam derler,

...OH BEE

2 yıllık MYO okuyan Tekniker, Teknisyenlere çekemeyecek kadar hıyarsın :|

sanki askerlik için okuyosun hıyarto 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyDemon
    HolyDemon's avatar
    Erkek
    Bende myo luyum la ankara da olsaydı koşa koşa giderdim walla :(
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    B0LDPiL0T
    B0LDPiL0T's avatar
    Erkek
    toronaga55 bunu yazdı:

...OH BEE

MYO mezunlarının kısa dönem yapmalarını neden istemiyorsun? kendin bir sene formül ezberleyip, tarih, kimya ezberleyip 4 yıllık bi okul kazanmanda çektiğin eziyetler içinmi istemiyorsun?

bak bilader bende myo mezunuyum Anadolu Teknik Lisesini  puanla kazandım orta okuldan sonra. tüm süper liselere girebiliyodum o zamanki puanımla. benim müh olmamı engellediler, öğretmenlik verdiler. miklemedim öyle olunca. benmde myo yu puanla kazandım.sonra onuda sınavsız hale getirler. ben askerlik görevimi tamamladım uzun dönem. 

eğer senin gibi düşünseydim, senden önce, ben ve benim gibilerin karşı çıkması gerekirdi. öyle haybeden konuşma. mesleğini yapcak olan bir teknik elemana en büyük kötülük ona uzun dönem askerliktir. özellikle bilgisayar, elektrik, elektronik gibi bölümler için. 

O yüzden gençlik eğer elinizde bu mitinge gitme gibi bir fırsatınız varsa kesinlikle gidin... 

eknot: bu fikrini iki pırpırı koluna takıp askerlik yaparken, sakın myo luların yanında falan söyleme :))) 

Kendine özgü fikir ve görüşü olmayıp, sadece başkalarının ağızlarının içine bakarak yorum yapabilmek nasıl bir duruştur, nasıl bir kişilik profilidir hiç anlayamamışımdır.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    persian
    persian's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    toronaga55 bunu yazdı:

...OH  BEE

Kardeşim çok meraklıysan git 15ay sen yap askerlik...  Merak etme vatanı gerektiğinde koruyanlar var... Kimse askerden kaçmakta istemiyor konuyu saptırma.. Sen Madem Vatanseversin  Git başvur uzun dönem yap o zaman...

Burda seni ilgilendiren bir durum yok zaten.... salça olupta burnunu sokmanada gerek yok... Git kumdan kale yap üniversiteni oku... otur oturduğun yerde ;)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibosoft
    ibosoft's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    4 yıllık okumak önemli değil bir mühendislik bir öğretmenlik yada kayda değer bir bölüm bitirmedikten sonra sırf askerliği kısa yapmak için açık öğretim okuyanları frenleseler sorun kalmaz. Hak edene hak ettiğini vermek gerek

dizi dizi incisin danalıkta birincisin
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LizardKing
    LizardKing's avatar
    Erkek

ibosoft bunu yazdı:
    4 yıllık okumak önemli değil bir mühendislik bir öğretmenlik yada kayda değer bir bölüm bitirmedikten sonra sırf askerliği kısa yapmak için açık öğretim okuyanları frenleseler sorun kalmaz. Hak edene hak ettiğini vermek gerek

zaten artık öyle bi ihtimal olamaz çünkü sınavsız geçiş kaldırıldı. her meslek lisesi okuyan (yada bu yüzden okuyan) sınavlardan barajı geçmeden giremez Meslek Yüksek Okullarına.. 

"Din en büyük rpg.dir.." arsiv.ozgurdusuncehareketi.org - evrimagaci.org
Toplam Hit: 2028 Toplam Mesaj: 14