Meslek Yüksek Okulu Geçişi
-
Merhaba hocalar bu yıl eml'den harita tapu kadastro alanını bitirdim,sizce geçiş yapıp 2 yıllığı okusammı yoksa biraz daha denesemmi şansımı fikirlernize ihtiyacım var.
-
seagate189 bunu yazdı:
-----------------------------Merhaba hocalar bu yıl eml'den harita tapu kadastro alanını bitirdim,sizce geçiş yapıp 2 yıllığı okusammı yoksa biraz daha denesemmi şansımı fikirlernize ihtiyacım var.
-----------------------------2 yıllık okuyacağına intihar etmeni öneririm. kafana kurşun sık daha iyi.
-
kaygusuz bunu yazdı:
-----------------------------seagate189 bunu yazdı:
-----------------------------Merhaba hocalar bu yıl eml'den harita tapu kadastro alanını bitirdim,sizce geçiş yapıp 2 yıllığı okusammı yoksa biraz daha denesemmi şansımı fikirlernize ihtiyacım var.
-----------------------------2 yıllık okuyacağına intihar etmeni öneririm. kafana kurşun sık daha iyi.
-----------------------------Hoca naptın. :D
Eğer 2 yıllık okuyup bırakacaksan ne askerlikte ne de diğer alanlarda bir avantajı malesef yok. Ama sonrasında azimliyim dgs'ye kasar türkiye birincisi olurum diyorsan mühendislik veya artık alanının üstü neyse ona geçebilirsin. ama dgs kasıp tr brincisi olucak kapasite varsa ygs lys kasıpta birinci olabilirsin. İşin özü sadece 2 yıl okuma. Devamını getir. -
HanDsomE bunu yazdı:
-----------------------------kaygusuz bunu yazdı:
-----------------------------seagate189 bunu yazdı:
-----------------------------Hoca naptın. :D
Eğer 2 yıllık okuyup bırakacaksan ne askerlikte ne de diğer alanlarda bir avantajı malesef yok. Ama sonrasında azimliyim dgs'ye kasar türkiye birincisi olurum diyorsan mühendislik veya artık alanının üstü neyse ona geçebilirsin. ama dgs kasıp tr brincisi olucak kapasite varsa ygs lys kasıpta birinci olabilirsin. İşin özü sadece 2 yıl okuma. Devamını getir.
-----------------------------lys midir nedir ondan kazanmak daha kolay. dgs kastırıyor. ayrıca üzerine okumayacaksan boşuna 2 yıllık okuma zaman kaybı
-
Kardeşim sen bu önyargıların hiçbirini kafana takma. Git 2 senelik oku dgs içinde hedefini şimdiden koy, hafiften çalışmaya başla. Arkadaşların dediği gibi Türkiye 1.cisi olmana falan gerek yok aşırı zor bi sınav değil dgs. Biraz matematiğin varsa kazanırsın dgsyi planlı çalışmayla.
-
Bilemedimki napsam en azından bir yıl daha çalışsam ygs-lys'ye kafam rahat olur.
baktın olmuyor ygs puanıyla gideriz 2 yıllığa müh.felan tutturamazsak.
-
Dikey geçiş sınavı her yıl biraz daha rağbet görmeye başladı ve kazanmak daha zor hale geldi. Sorular basit olabilir. Fakat herkese basit. Bu sebeple 10 soru varsa en az 8'ini yapman gerekiyor. Kontenjanlar çok düşük. Bölümde dereceye girip okul puanını yüksek tutman şart. Yoksa kazanman çok zor. YGS LYS sınavları ile DGS'ye göre çok daha rahat bir şekilde yerleşebilirsin. DGS katsayı sorunu varken Teknik/Meslek Lisesi okuyup devam etmek isteyenler için bir çıkış kapısıydı. Tek özel yanı bu. Yoksa akılcı bir şekilde düşünüldüğünde YGS ve LYS sınavlarıyla yerleşmenin çok daha rahat olduğu görülebilir.
-
FireX bunu yazdı:
-----------------------------Dikey geçiş sınavı her yıl biraz daha rağbet görmeye başladı ve kazanmak daha zor hale geldi. Sorular basit olabilir. Fakat herkese basit. Bu sebeple 10 soru varsa en az 8'ini yapman gerekiyor. Kontenjanlar çok düşük. Bölümde dereceye girip okul puanını yüksek tutman şart. Yoksa kazanman çok zor. YGS LYS sınavları ile DGS'ye göre çok daha rahat bir şekilde yerleşebilirsin. DGS katsayı sorunu varken Teknik/Meslek Lisesi okuyup devam etmek isteyenler için bir çıkış kapısıydı. Tek özel yanı bu. Yoksa akılcı bir şekilde düşünüldüğünde YGS ve LYS sınavlarıyla yerleşmenin çok daha rahat olduğu görülebilir.
-----------------------------buda diğer liselilere koyabilir.
-
kardesim,alaninda calismayacaksan hic bosuna zaman kaybetme ama yok ben bu isi yapicam,muhendislik gibi bir sansim var kazanirim diyorsan gitme meslek yuksek okuluna sinava kas.Ben bilgisayar programciliginda bu sene mezun oldum ve aciyorum gecirdigim 2 seneye,ayrica yapabilecegim bir baska oneri 2 senelige gitceksen ve buyuk sehirler disinda istiyorsan,merkezler kampusleri yaz,ilcelerde cok sikinti cekersin(tabi ki her yer ayni degil).Yani demek istedigim kucuk yere gitme.
Ayrica dgs mevzusu degisti diye biliyorum,gordugun dersleri saymiyorlar artik yani 2 sene bitiyorsun muhendislik bolumunu kazansan bile 4 sene daha okuyorsun,hatta o okulun hazirligi varsa onuda okuyorsun =) oyle sikindirik bise oldu ama tam emin degilim sen onu bir arastir ona gore karar ver.Dgs'ye bel baglama.
-
okudugn seyi begenmiyorsan okuma,uzatirsin 3-4 sene bosuna,DGS derdin yoksa gelecek sinirli,
Kas 4yilliga gir derim ben bi myo mezunu olarak.Capini bil iyi dusun,
-
hoca tavsiye etmem ama 2 yıllık bana yeter diyosan oku yoksa dgs falan uğraşma seneye girer kazanırım diyosan 1 yıl daha dene kazanamıycaksan dgsyi hiç kazanamazsın zaten