Metindeki Kelimeleri Ayrıştırıp Listelemek?
-
YeniHarman bunu yazdıADSIZ bunu yazdı
Zamanında lazım olmuştu yazmıştım. Linkte .exe si var, kaynak kodunu da bulursam atarım.
Delimiterler de geliyor resimde görüldüğü üzere. Noktalama işaretlerinin olmaması lazım.
Sadece 1 kere kullanmak için kendime yazdığım bir program, eksikleri çok. Yanlış hatırlamıyorsam sadece "boşluk" karakterine göre kelimeleri listeletmiştim
-
notepad++ +h ile yapabilirsin -_-
-
YeniHarman bunu yazdıADSIZ bunu yazdı
Zamanında lazım olmuştu yazmıştım. Linkte .exe si var, kaynak kodunu da bulursam atarım.
Delimiterler de geliyor resimde görüldüğü üzere. Noktalama işaretlerinin olmaması lazım.
Yan çar?
-
OdiN bunu yazdıYeniHarman bunu yazdıADSIZ bunu yazdı
Yan çar?
Yan çar ne demek anlamadım ama @karakutu 'nun da dediği gibi notepad++ ile yapılabilir. Replace ile (Ctrl + H) açılan pencerenin find what kısmına ([\.,:;\"!\x20]+) replace with kısmına \r\n search mode kısmına regular expressionı seçin. replace all deyin.
-
Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Verdiğiniz yöntemlerin hepsini deneyeceğim. Bu proje ile belirli konularda mesleki yabancı dildeki paragraflardan kelimeleri ayırıp mesleki yabancı dil sözlüğü yapmayı düşünüyorum.
-
hocam excelde veri kısmında metni sütunlara dönüştür diye bir seçenek var, onu seçince kelime kelime sütunlara bölüyor.
daha sonra bu sütunların hepsini seçip kopyala dedikten sonra özel yapıştır kısmından sırayı değiştiri seçince tek bir sütunda alt alta yazmış oluyor.
https://support.office.com/tr-tr/article/hücreyi-bölme-f1804d0c-e180-4ed0-a2ae-973a0b7c6a23
-
YeniHarman bunu yazdıOdiN bunu yazdıYeniHarman bunu yazdıADSIZ bunu yazdı
Delimiter'ler(?) de geliyor resimde görüldüğü üzere. Noktalama işaretlerinin olmaması lazım.
Yan çar?
Yan çar ne demek anlamadım ama @karakutu 'nun da dediği gibi notepad++ ile yapılabilir.
Replace ile (Ctrl + H) açılan pencerenin find what kısmına ([\.,:;\"!\x20]+) ; replace with kısmına "\r\n " ; search mode kısmına regular expression'ı seçin. replace all deyin.
Char ile, karakter mi demek istedi nedir, O.o,
NotePad, "\r\n " bunları Emir olarak alıyor. öyle mi? bu "\r" ve "\n" ne anlama geliyor?
-
yan çarın anlamını umarım bi tek ben multi olarak anlamamışımdır , sabah bol sarımsaklı paça çorbası içtim tansiyon borsa gibi😂
-
Excel veri düzenleme ile yapabilirsin
-