Metobolizmam Çok Yavaş
-
Hocam böyle şeyleri tavsiye alarak gidermek sakıncalı olabilir. Git bi doktora senden kan ve idrar tahlili ister, orda belli olur..
İlla tavsiye istersen mayalı içecekler iç. Turşu suyu, şalgam suyu gibi bol yoğurt ye. Mkyb yazmış kefir de iyi olur o da olmazsa
yanak tarafından 01/Haz/22 15:39 tarihinde düzenlenmiştir -
JuMaN bunu yazdı
Evet hocam gün boyu PC balındayım sabah ve akşamlar 2 km yürüyorum sadece. Toplu taşımaya yürümek için, uzun zamandır vardı bende bi az yemek yesem de aynı şekilde oluyor.
aynısı bende de var ondan biliyom, cidden metabolizmam yavaş hareket ediyor; arada bir dışarı çıkmama rağmen herhalde vücut alıştı pandemi sırasında
-
200ml ılık suya 1 çay kaşığı ingiliz karbonatı sonra fondip. 1 saat sonra hazırsın :D
-
Önce doktor, değerlerin normal yaşam tarzı değişikliği gerekiyorsa günde 80 squat yap, bağırsaklarını zorlamadan günde 2-3 kere tuvalete git otur, zeytinyağı ve yoğurdu yemeklerinde eksik etme. Ne yaparsan yap tuvaletini unutma, uyandın tuvalete git uyumadan önce tuvalete git alıştır kendini vücut da alışıyor
-
Sendekinin tam terside bende var irritabl bağırsak sendromu tanısı koydular. İlaç vs kullandım çok az etki gösterdi. Ne zaman stressim derdim azaldı o zaman net farkı gördüm. Sendede aynı hastalık olabilir
-
Dediğiniz gibi yapacağım önce bi doktora gidip muayene ve testler yaptıracağım. Bi bakım neler varmış kontrol olduğum zaman tekrar yazarım. Teşekkürler önerileriniz için.
-
JuMaN bunu yazdıgremlin bunu yazdı
Istanbulda bezmialem hastanesine git. Vatan caddesinde. Orada metabolizma hastalıklarında 2 doktor var 2 side profesör. Ben eşimi götürdüm yemese bile kilo alıyor diye. Memnun kaldık. Öyle tavsiye ile olacak iş değil. Bir kan testi alıp sorunu bulup çözüyor.
Hocam senin dediğin yeri aradım, ak sigorta tamamlayıcı siğortam var anlaşması yokmuş başka bi hastaneye daha bakacağım. Teşekkürler tavsiyen için. Muamele ücreti Prof 500 ₺ dedi.
Zaten metablizma hastalıkları muayene her hastanade ücretli. Ancak şanslıysa çam sakura gibi büyük şehir hastanesine randevu bulabilirsen beleşe gelir.
Sgk varsa 500 den daha az olması lazım. 3 ay önce gittik biz eşim yabancı vatandaş diye oturum izni var diye 250 tl idi. Hafta içi hadta sonu fiyat farkı var bu hastanede bilgin olsn.
-
C10H15N bunu yazdı
Hipotiroid olabilir dahiliye git
Aynen Katılıyorum..OLabilir...
Alıntı:
Hipotiroidi
Genel Tanıtım
Hipotiroidi Nedir?
Hipotiroidi, tiroit bezinin az çalışmasına bağlı olarak tiroid hormonlarının az salgılanmasıdır. Bu hormonlar metabolizmamızı düzenlediğinden, kana az hormon salgılanmasına bağlı olarak halsizlik, yorgunluk, ciltte kuruluk ve dökülme, müdahale edilmeyen vakalarda dilde büyüme, seste boğuklaşma ortaya çıkabilir.
Kan testlerinde T3, T4 düzeyleri normal, TSH düzeyi yüksektir. Hastalık kontrol altına alınmadığı sürece hasta önce kilo almaya başlar, ardından zaman içinde vücut ısısı düşer, şuuru bulanıklaşır. Bunlara kabızlık da eklenir.
Bu belirtiler bir arada görüldüğünde hastanın bir uzmana başvurup tiroid fonksiyonlarını ölçtürmesi gerekir. Tiroid hormonlarının yeterli olmadığı durumda, günlük alınan tabletler ile hormonlar yerine konularak tedavi edilebilir.
Nedenleri
Hipotiroidi Nedenleri
Hipotiroidi önlenebilen bir hastalık değildir ve çoğunlukla bağışıklık sisteminin tiroid bezine saldırması ve harap etmesi sonucu oluşur. Bunlardan en bilineni tiroit bezinin kronik iltihabı olan Hashimato tiroidi’dir.
Hipertiroidi
Genel Tanıtım
Hipertiroidi, tiroid bezinin aşırı çalışmasına bağlı olarak gelişen ve kan dolaşımına çok fazla tiroid hormonu (TSH) salgılanmasıyla oluşan bir hastalıktır. Herkeste görülebilir ancak kadınlarda erkeklerden yaklaşık 10 kat daha yaygındır ve tipik olarak 20 ila 40 yaşları arasında başlar. Kan testlerinde T3 ve T4 düzeyleri yüksek, TSH seviyesi ise düşüktür.
Tiroid bezleri, boynun arka tarafında yer alan, metabolizmanın ve organların işleyişini yöneten hormonları salgılar. Dolayısıyla vücut için çok önemli görevleri vardır. Bu bezlerin büyümesi ya da işlevini yeteri şekilde yerine getirememesi nedeniyle hormonlar az ya da aşırı salgılanır. Bu da vücudun tüm işleyişinde sorunlara neden olur.
Hipertiroidi durumunda tiroid hormonlarının aşırı salgılanması, vücudun metabolizmasının hızlı çalışmasına ve aşırı aktif olmasına neden olur. Bu da hızlı kilo kaybı, çok terleme, kalp çarpıntısı gibi belirtilere yol açar.
Bu belirtilerle doktora başvuran kişilere yapılan kan testlerinde TSH hormonu düşük, ancak T3 ve T4 hormonu yüksekse, kişiye hipertiroidi teşhisi konur.
Hipertiriodi tedavisinde, aşırı hormon salınımını baskılayan ilaçlar, atom tedavisi olarak da bilinen radyoaktif iyot tedavisi ve gerekirse bezlerin alındığı cerrahi uygulanabilir.
ismailTPC_Hastanesi tarafından 01/Haz/22 20:19 tarihinde düzenlenmiştir -
ismailTPC_Hastanesi bunu yazdı
vay hocam, xeonlara modlu bios videoları vardı millet full ordan rom çekip yakıyordu; görmek güzel oldu :)
anakartlarla ve bioslarla ilgilenen kim varsa sebepsizce seviyorum :D
-
yalinyalniz bunu yazdıismailTPC_Hastanesi bunu yazdı
vay hocam, xeonlara modlu bios videoları vardı millet full ordan rom çekip yakıyordu; görmek güzel oldu :)
anakartlarla ve bioslarla ilgilenen kim varsa sebepsizce seviyorum :D
Eyvallah..İlgi ve alakan için Teşekkür ederim..Mücadeleye devam...
Sırada Eski sistemlere PCI Express NVMe M.2 SSD Desteği BIOS lar yazmaktayım..
Eskileri Kolay Kolay Bırakmak yok..
Ne varsa Eskilerde var..
Biri Z Kuşağı mı dedi?