Metrobüs Hakkında Bir Fikir .
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------
ultrAsker bunu yazdı:
-----------------------------gaza basıyo frene falan mı basıyo açıklarsan öğrenirim :)
teknik bilgim yok
mesajlarımı 3-4 yıl önce Bursa metrosu hakkında yapılan bi haberde yer alan 15 kadın metro sürücüsü hakkındaki yazılara dayandırarak yazıyorum :S
özel eğitim aldıklarından ve metroya binenlerin onlara emanet olduğundan falan bahsediyodu
sırf kapı açıp kapamak için orda bulunmayacakları açık. ayrıca oldukça karışık metro panelini defalarca gördüm her vagonda bulunanda.
yine gözlemlerimce hareket ederken ve dururken o panelde bişeyleri elliyolar :S
-----------------------------bende kendi bilgilerim ışığında sana söyleyeyim. bazen metrolar parkedecekleri zaman ya da ray değiştirirken ya da başka bi olay için yolun bi kısmını kullanmak zorunda oluyorlar. bu sebepten ötürü eger bir durum varsa metro hareket etmiyor yolun ortasında duruyor. anonsu bile yapılır sinyalimiz kapalı oldugu için duruyoruz diye. ancak metroyu kullanmak gibi bir özellikleri yok. denetlemek için ordalar. metro zaten kendi gidiyor. yerlerdeki kapının denk geleceği yere metro her zaman 0 yanaşır. vatman ın kalitesinden dolayı degil heralde :) bilgisayarlı oldugundan.
-
-
antivirus bunu yazdı:
arkadaslar benim bu konuda aradiğim metro nasil çalişiyor kim çaliştiriyor değil.
düşndüğüm bir projenin olabilriği hakkında yardım almak .
konuyu dağitmadan bilgilerinizi paylaşırsam sevinirm.
-----------------------------metrolardan yola çıkıp anlatmak istediğimi anlamıuyorsan bu benim problemim değil hoca
metrobüse senin dediğin sistemi şu günkü teknolojik şartlarda yaparsan 2 günde kazalar olmaya ortalık karışmaya başlar
yok metrodaki gibi bir de kontrolcü koyacak diyorsan şoför koymuşsun bi farkı kalmaz orda biri illa durduktan sonra
yok demek istediğin araçları sensörlerle donatalım kazalar önlensin ise bunu ben de desteklerim
ama bu sefer de metrobüslere özel hiçbişey yok burda derim
-
,her türlü kullanan bir insan olmak zorunda amagüvenlik olaraak kullanılabilir. ve yapılması hiçte zor bir şey değil bugün bana bu projeyi versinler yarın bitireyim.Sarı çizgilere 1 metre aralıklarlaa kızılötesi verici metrobus'ün altınada alıcılar konur yatay ve dikey olarak. yatay olarak 4 adet konulduysa ilkinde uyarı verir şöföre ikinci alıcıya gelirse yawaşlatır vs.
-
cevik bunu yazdı:
hacim o kadar para veriyorlar o metrobüslere, bu projenin tutacagini önem arzedeceklerini bilseler ve sen ibbye söylesen bile extradan bu projeyi yapmazlar.
maliyetli bir proje olur. yollarin tümünün degismesi ve otübüslerin bu teknolojiye sahip olmasi felan derken bayagi bir teferrühatli bir iş.
-----------------------------hiçte zor bir iş değil bir metrobus parası kadar bile tutmaz ki bozuk alacaklarına böyle projelere imza atsınlar
-
zaten hali hazırda benzer teknolojiler var , Dikiz aynasındaki bir sensor söfor belli bir süre gözlerini kapalı tuttugunda koltuğu sarsıyor. Ya da düz yol cizgilerinde sollama yapatırmayan sensorler mevcut. Bu şekilde yapılabilir. Aynı mantık söfor hareketleri olasılıkların dısına cıktıgında arac durdurulabilir. Tabi bu elektronik sistemi Ecu nun desteklemesi şart. Bazı arkadaşlar çok ucuz demiş ama .Elektronik sinyalleri işleyen bi sistem olan Ecu aracın en pahalı parcalarından biridir. Sonradan Montaj n kadar verimli olur orası tartışılır. Bu sistemler araç geliştirilirken üretim esnasında araca entegre edilmeli.