folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Metrobüs Hakkında Bir Fikir .

Metrobüs Hakkında Bir Fikir .

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:
    -----------------------------

ultrAsker bunu yazdı:

gaza basıyo frene falan mı basıyo açıklarsan öğrenirim :)

teknik bilgim yok

mesajlarımı 3-4 yıl önce Bursa metrosu hakkında yapılan bi haberde yer alan 15 kadın metro sürücüsü hakkındaki yazılara dayandırarak yazıyorum :S

özel eğitim aldıklarından ve metroya binenlerin onlara emanet olduğundan falan bahsediyodu

sırf kapı açıp kapamak için orda bulunmayacakları açık. ayrıca oldukça karışık metro panelini defalarca gördüm her vagonda bulunanda.

yine gözlemlerimce hareket ederken ve dururken o panelde bişeyleri elliyolar :S

bende kendi bilgilerim ışığında sana söyleyeyim. bazen metrolar parkedecekleri zaman ya da ray değiştirirken ya da başka bi olay için yolun bi kısmını kullanmak zorunda oluyorlar. bu sebepten ötürü eger bir durum varsa metro hareket etmiyor yolun ortasında duruyor. anonsu bile yapılır sinyalimiz kapalı oldugu için duruyoruz diye. ancak metroyu kullanmak gibi bir özellikleri yok. denetlemek için ordalar. metro zaten kendi gidiyor. yerlerdeki kapının denk geleceği yere metro her zaman 0 yanaşır. vatman ın kalitesinden dolayı degil heralde :) bilgisayarlı oldugundan.

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExcellencE
    ExcellencE's avatar
    Erkek
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

antivirus bunu yazdı:

arkadaslar benim bu konuda aradiğim  metro nasil çalişiyor kim çaliştiriyor değil.

düşndüğüm bir projenin  olabilriği hakkında yardım almak .

konuyu dağitmadan  bilgilerinizi paylaşırsam  sevinirm.

metrolardan yola çıkıp anlatmak istediğimi anlamıuyorsan bu benim problemim değil hoca

metrobüse senin dediğin sistemi şu günkü teknolojik şartlarda yaparsan 2 günde kazalar olmaya ortalık karışmaya başlar

yok metrodaki gibi bir de kontrolcü koyacak diyorsan şoför koymuşsun bi farkı kalmaz orda biri illa durduktan sonra

yok demek istediğin araçları sensörlerle donatalım kazalar önlensin ise bunu ben de desteklerim

ama bu sefer de metrobüslere özel hiçbişey yok burda derim

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aksata
    aksata's avatar
    Erkek

,her türlü kullanan bir insan olmak zorunda amagüvenlik olaraak kullanılabilir. ve yapılması hiçte zor bir şey değil bugün bana bu projeyi versinler yarın bitireyim.Sarı çizgilere 1 metre aralıklarlaa kızılötesi verici metrobus'ün altınada alıcılar konur yatay ve dikey olarak.  yatay olarak 4 adet konulduysa ilkinde uyarı verir şöföre ikinci alıcıya gelirse yawaşlatır vs.

Bazıları özgürlüğü sadece kendileri gibi düşünenlere reva görüyor...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aksata
    aksata's avatar
    Erkek

cevik bunu yazdı:

hacim o kadar para veriyorlar o metrobüslere, bu projenin tutacagini önem arzedeceklerini bilseler ve sen  ibbye söylesen bile extradan bu projeyi yapmazlar.

maliyetli bir proje olur. yollarin tümünün degismesi ve otübüslerin bu teknolojiye sahip olmasi felan derken bayagi bir teferrühatli bir iş.

hiçte zor bir iş değil bir metrobus parası kadar bile tutmaz ki bozuk alacaklarına böyle projelere imza atsınlar

Bazıları özgürlüğü sadece kendileri gibi düşünenlere reva görüyor...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cupofcoffee
    Cupofcoffee's avatar
    Erkek

zaten hali hazırda  benzer teknolojiler var , Dikiz aynasındaki bir sensor söfor belli bir süre gözlerini kapalı tuttugunda koltuğu sarsıyor. Ya da düz yol cizgilerinde sollama yapatırmayan sensorler mevcut.  Bu şekilde  yapılabilir. Aynı mantık söfor hareketleri olasılıkların dısına  cıktıgında arac durdurulabilir. Tabi bu elektronik sistemi Ecu nun desteklemesi şart. Bazı arkadaşlar çok ucuz demiş ama .Elektronik sinyalleri işleyen bi sistem olan Ecu  aracın en pahalı parcalarından biridir. Sonradan Montaj n kadar verimli olur  orası tartışılır. Bu sistemler araç geliştirilirken üretim esnasında  araca entegre edilmeli.

Gerçek bir akıl, yalanlar ve yanılsamaların arasından kaybolmadan yolunu bulur. Gerçek bir kalp ise zehir dolu nefrete zarar görmeden dokunabilir. Bu zamanın içinde karanlık büyümeye devam etse de, her zaman aydınlığın etrafı arıtması için eğilmeyi de bilir.
Toplam Hit: 2726 Toplam Mesaj: 27