folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Microsoft Teknolojilerinin Geleceği

Microsoft Teknolojilerinin Geleceği

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nessaj
    nessaj's avatar
    Erkek

Microsoft'un en iyi olduğu nokta geliştirici ürünleri. İlerisini kimse göremez ama o dediğin "'şu anda' güncel şeylerle rekabet edebilir mi" sorusunun cevabı kesinlikle evet.

Bu arada .Net'le yazdığın şey illa Windows'ta koşacak diye birşey de yok, biliyorsundur umarım.

Ek olarak MVC olayı daha da karmaşıklaştırıyor diyen adamdan kaçın derim.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hocam MVCyi uzun uzun kurcaladım. Razora lafım yok o güzel, fakat html formların, inputların, urllerin ayrı kodlarla yaratılması kesinlikle olayı karmaşıklaştırıyor.

MVC ek bi özellik olabilirdi fakat Visual Studio ile birlikte gelen bişey olmamalıydı. Bi empty project yapıyosun 30 dosya oluşuyor.
    nesini seviyorsunuz anlamıyorum. (Bu arada winforms daha iyi demiyorum, server side component kullanmadan yazıyorum ama object oriented yazıyorum düz asp gibi değil)

Ayrıca MVCnin bir avuç artısı var ama eksileri çok daha fazla, MVC nin localizationa adam gibi çözümü yok (Eskiden generate local resources derdik otomatik oluşurdu resx). MVC nin adam gibi design supportu yok. run etmeden sonucu düzgün göremiyoruz.

Baya kafa yordum o olaya, kendime göre bi yapı kurdum, kendimce olması gereken yapıyı azimle kurdum =) Aslında bi konu açıp fikirleri de almayı düşünüyorum,

HolyOne tarafından 13/Mar/14 11:50 tarihinde düzenlenmiştir

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Hocam MVCyi uzun uzun kurcaladım. Razora lafım yok o güzel, fakat html formların, inputların, urllerin ayrı kodlarla yaratılması kesinlikle olayı karmaşıklaştırıyor.

MVC ek bi özellik olabilirdi fakat Visual Studio ile birlikte gelen bişey olmamalıydı. Bi empty project yapıyosun 30 dosya oluşuyor.
    nesini seviyorsunuz anlamıyorum. (Bu arada winforms daha iyi demiyorum, server side component kullanmadan yazıyorum ama object oriented yazıyorum düz asp gibi değil)

Ayrıca MVCnin bir avuç artısı var ama eksileri çok daha fazla, MVC nin localizationa adam gibi çözümü yok (Eskiden generate local resources derdik otomatik oluşurdu resx). MVC nin adam gibi design supportu yok. run etmeden sonucu düzgün göremiyoruz.

Baya kafa yordum o olaya, kendime göre bi yapı kurdum, kendimce olması gereken yapıyı azimle kurdum =) Aslında bi konu açıp fikirleri de almayı düşünüyorum,

Hocam asp.net MVC nin karmaşıklığı küçük projelerde geliyor bence. Ancak büyük ve takım çalışması isteyen projelerde cidden faydalı olduğunu düşünüyorum. Kodlama standardını daha iyi oturtuyor ve modüllere bölme işi daha etkin yapılıyor. Kod okunabilirliğide arttığı düşüncesindeyim. Geçen sene yazın bir kaç arkadaş proje yaparken bu izlenimlere kapıldım. Ama çok deneyimli olduğum söylenemez zaten unuttum bile denir.

Mesela veritabanı değiştiğinde generate edilen kodların tamamını değişmesi felan sinir bozucuydu. Birde bir php gibi bir asp.net gibi form işlemlerinin arka planlarında neler olduğunu tam anlayamıyodum MVC de.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Erkek

dx12 çıksın sonra konuşuruz

havalı bir şeyler yazdığımı hayal edin
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Windows 7'yi çıkarmadan Windows 8'i çıkarsalardı şimdi batmışlardı.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Erkek
    u235 bunu yazdı

Windows ölmez,ofis programlarıda ölmez.Ama asp.net,windows phone sallantıda bence.Mssql de revaçda değil gördüğüm kadarıyla.

Windows Phone öleceğini hiç sanmam hocam.Satışları artan oranda gidiyor market büyüyor.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Windows phone ilk elinize aldığınızda oldukça eğlenceli fakat çabuk sıkılıyor insan çünkü app seçenekleri fazla değil ve indirmesi apple a göre daha sıkıntılı, fazla bekletiyor fln

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    Homer bunu yazdı
    u235 bunu yazdı

Windows ölmez,ofis programlarıda ölmez.Ama asp.net,windows phone sallantıda bence.Mssql de revaçda değil gördüğüm kadarıyla.

Windows Phone öleceğini hiç sanmam hocam.Satışları artan oranda gidiyor market büyüyor.

Windows Phone 8'in kaderi Haziranda çıkacak olan 8.1 güncellemesiyle belli olacak.Ya vezir edece yada rezil edip bırakacak Microsoft.Telefonu alanlar ucuz ve Nokia markasına kanıp alıyor.Ha stabil mi stabil orası ayrı fakat bi cacık yapamıyorsun.Her şey kısıtlanmış.Apple'dan beterler.Puzzle gibi menü tasarımı var.Wireless açmak için iki saat ayarlar>wifi>aç yapmak yerine Android ve ios'taki gibi yukarıda bildirim çubuğunu çekip direk açılma yapsa ölürlerdi sanki.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Erkek

Windows Phone 8.1 de köklü değşilikler olacakmış

http://www.wpcentral.com/windows-phone-81-features

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Microsoft Teknolojileri dendiği zaman sadece son kullanıcı ürünlerini düşünmemek lazım. MS son yıllarda kurumsal hizmet anlamında inanılmaz bastırmaya başladı. Hyper-V 2012 R2 olsun,Azure olsun,Office 365 olsun çok ciddi bir çaba var ve gerek microsoft gerekse tedarikçileriyle oturup konuştuğunuzda baya ciddi bir ürün yelpazesiyle geldiklerini görebilirsiniz(Hala pre-salescıları çok kötü o ayrı)

Ben teknolojiyi bir araç olarak görüyorum eğer kendini MS ürünleriyle sınırlarsan olmaz bir çok firmanın ürünlerini bil kullan başka bakış açılarını öğren ama birinde uzmanlaş.

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
Toplam Hit: 3077 Toplam Mesaj: 29