Mideye En Fazla İyi Gelen Bitkilerin Sıralaması
-
Kankacim ben reflu sahibiyim elma sirkesi falan bosver sakin o isleri
Rezene daha kotu yapar vs..
Ne isine yarar net sor net soyleyeyim ilac sor , acil yangiyi ayva yemek , ayva suyu icmek , Kirmizi Patates suyu bastirir
Ama bir ilac gibi muhtesem basarili olmaz bitkisel seyler hacım.
Ben sana daha once de yazmistim diye animsiyorum
Sadece reflun olmayabilir sen bi İbs , oniki parmak bagirsak ve Safra kesene MUHAKKAK baktir , yine konusalim cozelim.
-
hypnot1c bunu yazdı
Bu sorunun sebebiyle bir diyet programın var mı?
İstedğin şey, doktora gitmeden her istediğim yiyeyim ama beni hemen iyileştirecek mucizevi doğal bitkiler mi arıyorsun?
Bak bu onemli ve ilk anahtar diyet misal
-
hareket etmiyorsan hiç birşey geçiremez
-
yatmadan evvel bi kaşık tahin ye öyle yat.
faydasını sabah uyandığında bariz fark edeceksin.
-
Bozo45 bunu yazdı
yatmadan evvel bi kaşık tahin ye öyle yat.
faydasını sabah uyandığında bariz fark edeceksin.
Kahvaltıdan en az yarım saat önce de deneyebilirsin.
Bende de gastrit var.
Benim doktor bunu tavsiye etmişti. -
Hocam spor yap, yapamıyorsan hızlı tempoda günde 10 bin adım mutlaka yürü. Akşam en geç 6-7'den sonra hiçbir şey yeme, kahvaltıyı da geç saatlerde yapma. Baharatlı, acı ve asitli şeylerden bir süre uzak dur. Kafeini azalt. Abur cubur tüketiyorsan bir süre tüketme. Hazmı kolay şeylere yönel ve bol su iç.
-
Queltos bunu yazdı
Hocam spor yap, yapamıyorsan hızlı tempoda günde 10 bin adım mutlaka yürü. Akşam en geç 6-7'den sonra hiçbir şey yeme, kahvaltıyı da geç saatlerde yapma. Baharatlı, acı ve asitli şeylerden bir süre uzak dur. Kafeini azalt. Abur cubur tüketiyorsan bir süre tüketme. Hazmı kolay şeylere yönel ve bol su iç.
Kilosu varsa da vermesi lazım
Belki mide fitigi var ufakta olsa ondan surekli tekrarliyor , iyi bir doktora da gorunmeli
Belki mide degil girtlak reflusu de var
Cok opsiyon var hocam
Tahin gastrite iti gelebilir mide yuzeyini kapladigi icin cok kisa sureli bir mide koruyuculuk yapabilir tahris olmus mide ic dokusunda
Refluyu daha kotu yapacaktir
-
Asidik içerikli yemeklerden meyvelerden uzak dur. Yaşam şeklini ve yemek şeklini degistirmezsen istedigin tedaviyi uygula hic iyileşemezsin. Salçalı yemeklerden yagli yemeklerden kaçın. Yumurta yeme. Kahveden uzak dur. Meyvelerden sadece muz ye. Şerbetli tatli yeme. Kızartma yeme. Kola içme. Mantik bu şekilde. Bende senelerce çektim bunun acisini ama bu sekilde atlattim. Simdi herseyi yiyorum ama kararinda tabi
-
midesi taş gibi biriydim ben çer çöp her şeyi yerdim aç karınla alkol, ilaç ne varsa yutardım
askerden dökdükten sonra mide sorunlarım başladı alkol alamaz yemek yiyemez oldum. doktorlar mide koruyucu verip gönderdi hiç biri bir işe yaramadı.
çeşit çeşit bitki karışımları denedim en başarılı bulduğum zeytin yağlı kudret narı oldu ama bu da bir çözüm olmadı.
asıl çözüme geliyorum net olarak mide sorunlarından kurtulmamı sağlayan şey antibiyotik tedavisi oldu :)
mide sorunlarının baş süphelisi ve mide kanserine sebep olan helicobacter pylori bakterisini duydum hemen araştırdım aha dedim kesin bu.
özel bir gastroenteroloji polikinliğine gidip endoskopi oldum doktor hızlı testte hp yok dedi ama gitmeden yüzlerce makale okuduğum için ppi kullanımının hızlı testte negatif verdiğini biliyorum.
doktorla biraz iddalaştık bana ilaç yazmadı biyopsi bekleyelim ama negatif çıkar yine dedi ama biyopsi sonucu pozitif çıktı bana haklıymışsın dedi ve korkunç antibiyotik tedavisi başladı.
artık 3lü mü 4 lü hatırlamıyorum günde 12 tane falan antibiyotik ve bizmut içiyordum sonuç olarak 1 aya yakın bir süre bu şekilde gitti ve ilaçları kestik tümünü ve mutlu son orospu çocuğu bakteri öldü midem eski haline geldi.
mide kanseri olmak istemiyorsanız gidin endoskopi olun ve hp baktırın. kesin çözüm. hp yoksa stres kaynaklıdır. onun tedavisi bam başka tabi.edit: bazı kişilerde hp tedavisi reflü artışına sebep olabiliyor hp bazik bir salgıyla kendini kaplıyor ve midenin asidinin ph değerini arttırıyor böylelikle mide içerisinde yaşayabiliyor mide bu orospu çocuğu bakteriyi öldürmek için daha fazla asit salgılıyor ama bu orospu çocuğu da bir o kadar bazik salgıyla kendini koruyor bakteri öldükten sonra mide bu fazla asit salgısı durumunu devam ettirebiliyor ve reflü artışı neyse ki mide koruyucular buna çözüm oluyor bir süre sonra toparlıyor. bende böyle bir durum olmadı kısaca bir kısır döngü var asit baz asit baz sürekli. hp ne kadar mide kanseri yapsa da yemek borusu kanserine karşı da koruyucu bir etkisi var o yüzden genelde tedavi hp'yi tamamen temizemek üzerine kurulu değil az miktar yaşasın diyorlar.
edit2: bu orospu çocuğu bakteri boktan bulaşıyor arkadaşlar onu da söyliyim. dışarıda yiyip içtiğinize dikkat edin.
PsychoDawn tarafından 21/Eki/24 15:46 tarihinde düzenlenmiştir -
selamın hello abim,
8 yıldır bundan canım yanıyor. dinlemek istersen tecrübelerimi aşağıya yaziyim.
ilk başta ağızda eriyen talcid ile başladım, midem yandıkça alıyordum. aradan 1-2 yıl geçtikten sonra bir işe yaramaz oldu.
lansor'u keşfettim, hayatımın kurtarıcısı oldu, yine aynı şekilde 3-4 yıl kadar lansor kullandım. her gün 1 tane atıyordum. sonra lansor bir işe yaramaz oldu.
nexium'u keşfettim, şu an her gün bu ilacı alıyorum ve sıfır sıkıntı.
yukardaki ilaçlar kendimi anlatmak içindir, doktor tavsiyesi olmadan ilaç almayın
şimdi gelelim ben hangi zamanlarda iyi oluyorum;
bu hastalığın baş sebebi stres.
bi kere diyet yaptığım dönemde yani zayıflamaya çalıştığım dönemde sağlıklı beslenirken hiç reflü ilacı kullanmadım ve yanma şikayetlerim haftada 1 gün ya oluyor ya olmuyordu.
o yüzden kesinlikle yediğin ile yüzde yüz alakalı. fakat şöyle alakalı, ben diyet döneminde çikolata da yedim, kahveyi hiç kesmedim ama hep dozunda yedim içtim o yüzden hiç yanma yaşamadım.
sana tavsiyem kesinlikle diyet yap, kiloluysan zayıflamaya çalış.
bitki, süt, muz vs hiç biri belli bir seviyeden sonra işe yaramıyor, ben hap içmeyi unutiyim gece uyurken midem yansın, onu hiç bir bitki, yiyecek, içecek ile çözemiyorum artık. Eskiden süt içsem bir faydası oluyordu şimdi hap dışında hiçbiri etki etmiyor hatta artırıyor.
hastalığının başında isen; doktorunun verdiği mide koruyucu haplarından birini seç ve her sabah 7 gün boyunca aç karnına iç. sonra kullanmayı bırak 3-4 ay yanma olmaz. düzgün beslenirsen tamamen kurtulursun.
midenin sindirim süresi 3-4 saat yani uyumadan 3-4 saat evvel hiç bişey yeme, yoksa gece ağlayarak uyandırır.
bitki karışımları falan salla, sen dediklerimi yap bak düzeleceksin. düzelmiyorsan endoskopi ve ameliyat çözer işini.Allah yardımcın olsun. Sağlıklı beslenmek ve düşük stres bu hastalığı durduran tek şey.
kelebeksim tarafından 21/Eki/24 15:48 tarihinde düzenlenmiştir
Bir de sigara içiyorsan ona tövbe et, ağzına tükürüyor o yanma hissinin. Ben tamamen bıraktım yoksa hap falan da fayda etmiyor.
kolay gelsin