Mıknatıs Laptopun Ekranını Kararttı, Yardım..
-
hocalar başlıkta belirttigim gibi, LG E-500 laptıpuma şu 1 liraya falan satılan 2 li mıknatıslar var ya havaya atınca birbirlerini yakalıyolar falan.. onu yaklaştırınca ekran aniden gitti..
pc yi açıyorum, hayal meyal bişeyler görünüyor falan. ışıgı sönmüş sanki.. çözemedim..
netten araştırdım , kapagı aç kapat diyenler olmuş, bikaç gün kapalı kalsın diyenler olmuş.. mıknatısı ters kutupla yaklaştır diyenler olmuş.
hepsini denedim ve sonuç olumsuz...
CCFL lambası geçmiş diyenlerde var invertor falan, bilmiyorum. bi fikri olan var mı??
-
Belli bi süre beklet sonra tekrar aç açılmazsa gider.
-
5 gündür öyle hocam, günde biraz açıyorum sonra 24 saat kapalı..
-
Hacı emin olmamakla birlikte yüksek ihtimal invertor.. 40 lira sıkışmış gibi duruyor buradan.
-
İPTAL O BEN EVDEKİ TV YE TUTMUŞTUM
-
Birgün abimle oyun oynuyorduk küçük veletken. Mıknatısı saklıyorduk buluyorduk fılan bole 4 cm caplı yuvarlak bır mıktanıstı annem ıgnelerı fılan settırıyordu. Sırabana gelmişti mıkanatısı sakladım abimde bulamadı. Yemek yerken Tv açıl televizyonun rengi git gide yok oluyor abim mıknatısı nereye koydun sorusuna "Televizyonun arkasına koydum" dedim ve pis pis sırıtıyordum. O gün bugündür mıknatısı elektronik cihazlara yaklaştırmam pek fazla :)
-
invertör arızası gibi duruo
invertör ise 50 tl ye değiştirebilirim istersen yerim m köyde istanbuldaysan tabi
-
bide tersinden tut hocam belki düzelir ?
-
tuplu tvlerde etkiliyor ama tuplu monitorlerde etkileniyor lcd ve plazmalarda etkiliyomu bilmiyorum ama etkiledini fazla sanmiyorum invertor e bak olmadi googlede lcd tv miknatis sorunu felan diye arat bakim bi
-
the_behulder; ankaradayım hocam, bencede invertör araştırmalarımda hep o çıktı, yarın bi pc tamircisine götürecem kazıklamasa bari : )
OdiN: o tür bayagı yazı gördüm ters kutup falan, denedik heryerinden bi fayda yok malesef..
Asker; son çare tbt. google,bing,yahoo,altavista hepsini hatmettim.
-
bende crt monitörlere tutardım rengi mengi ucardı bi süre sonra geri geliyodu :D komple kalıcı hale getirmeyi nasıl başardın helal :D