Millet Olarak Eskisi Kadar Saf Ve Salak Değiliz ... Mi
-
dp ilkin adnan menderes tek parti den çıkış ve o zamanki yoksul halkın bir anda ümitler vaad eden bir kişiyi karşılarında görünce yükleniverdiler halk olarak
s. demirel bu milleti 30 yıl bir şapkanın arkasından sürükledi.. şapkamı yok alırım yok almazasam millet gelmez. ortaya koyarsam bile şakam yeter vs.. vs...
anap 1980 darbesinin bir mahsulu olarak millet acilen sahip çıktı
sonrası ise ....
halk darbesi olarak
demireli ve arkadaşlarını tarihe fena gömdü
anap mesutla birlikte hele son seçimlerde buhar oldu gitti
anap-dsp- mhp bir anda buharlaştı
ve yerinde ise akparti bir anda bir başkan hapisten çıkarak muhtar bile olamaz artık derken başbakan olarak 2002 den bu yana devam etmektedir.
şimdi burada dikkatimi çeken nokta ise ; halk değişti görüş açıları ciddi olarak değişti ama halen eski siyasilerin görüş tarzı değişmedi. yani kara düzen siyaset yapıyorlar. kara düzen derken komplolar malum eskisi gibi ..iktidar olmak için her yol mübah tarzı söylemler vs... bu şekilde olunca tabiki gözü açılan halk ,halk derken evinde uydusu ve interneti olan olmasada olan yerlerden bilgisahibi olan halk artık atılan oltaları yemiyor. yani cin gibi olduk . bir hükümetin bir yanlışını buldumuzda alıp hemen çöpe atabiliyoruz.ama eski karadüzen siyasiler ise mevcut partinin yanlışlarını ,halkın farkına varamayacağını zannnettikleri polemik siyasetle tekrar güçlendirdiklerinin farkında değiller bence.
-
biz uyanmadık, suçlar çoğalınca ve artık 3 öğün olunca suç işlemek, bahaneler laçkalaştı ve çocuklaştı.uyanmak isteyen yine uyanır ama çok ses çıkaranı ömür boyu uyuturlar tek korku bu.
-
Türkler nereye çekersen oraya gider. Yönetmesini bil yeter.
-
birader sence bu halkımızın uyanmış hali mi ? bunca şaçma özelleştimelere rağmem bunca anti demokratik yönteme rağmen, bunca ekonomik bozulmanın ve dış borcun yüzde yetmiş artmasına rağmen,zenginlerin daha zengin olduğu fakir elinden kuru ekmeği bile alan bu hükümet hala başda, Allah, Kuran, die milleti yanına alıp ve böylece en büyük ALLAHSIZLIĞI yapanlar wariken, yüzde 47 halkımızın ben zekasından şüphe ederim
-
bence hala eskisi kadar salak bi milletizz ben hariç D::D
-
biliyoruz ne bok olduğunu herkesin ama kaşarız tepki vermioruz.
-
Bu dahil tüm genellemeler yanlıştır :).
-
birde gerçekten şuda var; bu aralar kimse normal insan deil farkındaysanız bir şaşkınlık ve gerilim yaşıyoruz . parti kapatılcakmı? ergenekon nereye kadar gidiyor? şu anda t.c. hakim ve savcıların eline düştü. bunalım ve gerginlik had safhada biz millet olarak bunları hakediyormuyuz? gerçekten meydanlarda yapılan güç gösterilerine vatandaşın alet edilmesi inanın yurdum insanımızın bu şekilde kulanılmasına üzülüyorum.
bir isviçre ,kanada, belçika ,almanya insanın da bu yok herkes vatandaşlığını doya doya yaşıyor :(
-
eskiden savaşlarda osmanlı ordusu disipliniyle dikkat çekermiş . Osmanlı ordusuna savaşta emir verilmedigi surece ustune kosan yanına gelen ve kendısını oldurecek sekilde hamle yapan birine bile elini kaldırmazmış emirler kutsal sayıldıgı ıcın kendisinin de olup cennete gidecegine inanirlarmış
-
zigana bunu yazdı:
-----------------------------birde gerçekten şuda var; bu aralar kimse normal insan deil farkındaysanız bir şaşkınlık ve gerilim yaşıyoruz . parti kapatılcakmı? ergenekon nereye kadar gidiyor? şu anda t.c. hakim ve savcıların eline düştü. bunalım ve gerginlik had safhada biz millet olarak bunları hakediyormuyuz? gerçekten meydanlarda yapılan güç gösterilerine vatandaşın alet edilmesi inanın yurdum insanımızın bu şekilde kulanılmasına üzülüyorum.
bir isviçre ,kanada, belçika ,almanya insanın da bu yok herkes vatandaşlığını doya doya yaşıyor :(
-----------------------------Türkiye Hakim ve savcıların eline düştü çünkü ağzına kadar pisliğe batmış bi memleketiz.. Her taşın arkasında bi adam kayırma, bi faili meçhul, bi yolsuzluk var.
Evrim teorisi hakkında (şimdi islamiyete göre öyle bişi yok demeyin ) az çok bilgisi olanlar bilirler ki evrendeki herşey doğal seyrindeyken basamakları tek tek çıkar ve değişimi - gelişimi kademe kademe yaşar. O saydığın ülkeler ve onlar gibi olan ülkeler Sanayi devrimlerini en az bir asır evel tamamlamış ülkelerdir. Bunları yaşarken acısınıda popolarında hissetmişler, ders almışlardır. Fakat Türkiye hala sanayi devrimini yapamamış, kent hayatına adapte olamamış, ulus bilincini sahiplenememiş ( Irk değil ) bir ülkedir.
Şimdi bizim siyasilerde gelen geçen hepsi sanki üretimde dünya rekorları kırıyormuşuz gibi liberal ekonomik sisteme adapte etmeye çalışıyorlar. Dünya üretiyor biz alıyoruz, 10 sene geçiyor çat kriz. Her 10 senede bir kriz yaşıyoruz. Kriz zamanı başta kim varsa şutluyoruz yerine gelen satıyor, borç alıyor düzeltiyor sözde herşey güllük gülistanlık oluveriyor , sonra bi kriz daha bu sefer onu şutlayıp eskisini getiriyoruz. Sürekli aynı b*kun değişik renkleri başımızdakiler.
Kimler geldi kimler gitti ama biz hala bi türlü uyanamadık. Acıları yaşıyoruz ama uyanıp yapmamız gerekenleri yapmıyoruz. Ağzımıza kadar pisliğe batıyoruz, ileridede toptan batıcaz Türkiye yi silahla falan değil borç senetleriyle alıcaklar diye düşünüyorum. Imf , Dünya bankası abd yi alıp arkasına icra kararını yüzümüze tutucak ve dicek ki ; Hadi boşaltın :l
-
% 53 uyanmış ama geri kalan için aynı şeyi söliyemicem .