folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Milletin Gittikçe Gerizekalılaşıyor Olması

Milletin Gittikçe Gerizekalılaşıyor Olması

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TOMBLACK
    TOMBLACK's avatar
    Erkek

bu kanıya varmak toplumdan kendini daha akıllı sanma fikri bile bu toplumun bir özelliği

TOMBLACK tarafından 21/Haz/15 01:42 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    thunder_storm
    thunder_storm's avatar
    Erkek
    by_Tet bunu yazdı

Ben herzaman şunu savunmuşumdur; sıkıntı islamiyette değil müslümanlarda.

Ama bi süredir de baya sağlam temelli olarak da şunu savunuyorum: sıkıntı genel olarak kendi benliğini unutup (din adına veya batılılışma adına ikisi de sakıncalı) başka kimliklere bürünmek.

Tıpkı dediğin gibi araplaşmak.

Hayır benim bildiğim dinde orucun insana açlığı susuzluğu yoksulluğu hatırlatması gerek tüm bunlardan ziyade nefsini terbiye etmesi gerek. İyi karşında kimse yemek yemesin akşama kadar it gibi yat uyu ona buna laf et küfret. En ufak tahrikde nefsine engel olama ne anlamı kaldı bu orucun. tutma daha iyi pekçok insanın imanına zarar veriyorsun.

Ama bunu anlayabilmek için "insan" olmak değil Türk olmak gerek. Sonuçta araplar da insan.. Mesele insanlık meselesi değil mesele karakter meselesi...

elinize sağlık 

we produced everything from myths...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balbazar
    balbazar's avatar
    Erkek
    pcdoktor636 bunu yazdı

Böyle konularda, insanlar çok cahil, insanlar aptal vb. genellemeleri yapanlar nedense hep kendisini bu genellemenin dışında tutuyor :P

Her "toplumun %60ı gerizekalıdır" diyen, kendisinin kalan %40lık, hatta %5'lik üstün zekalı kesimde olduğunu varsayıyor. Burada tespit sıçan müridler/mürideler olarak aynı boktan çıktık hocular, sen gerizekalı değilsen bile, o çoğunlukta mevcut potansiyelinin bir kısmını kaybettin. Yaratıcılığını öldürdün, gençliğini tabulara bıraktın. Çocukluğunda beynine bir sürü sikimsonik şey yerleşti, şu ülkeden siktir olup gitsen bile o çocukluktan kalan şeylerle yaşamaya devam edeceksin. Bak yirmi, otuz küsür yaşına gelmiş insanlar 5-10 satır yazıyı düzgün bir şekilde yazmaktan aciz. Dahası, 5-10 satır cümleyi okuyup anlayabilmekten aciz. Henüz temel okuma, yazma bilgisinden mahrum insanların nasıl bir düşünce dünyası geliştirmesini bekliyorsunuz da? Lisede 1-2 tane kompozisyon yazmaktan öteye gidemeyen bir eğitim alıyoruz. Tek ümidim internet, artık daha fazla kişi nasıl bir çukurda yaşadığımızın farkına varıyor.

Sırf şuradan bir an önce gidebilmek için üniversiteyi olabildiğince erken bitirmeye karar verdim, ne kadar erken kurtulursam kardır.

Çok haklısın hocam hepimiz aynı boku yaşadık. Hatta yaşadığım travmaları yeni yeni hatırlayama başladım küçüklükten kalma. Sınıfa odun taşırdık soba yansın kışın ısınalım diye  buzda karda kışta. Ne dzgün eğitim aldık ne birşey.  Şu an geriye bakıyorumda lise hayatımı bir hiç olaraktan sıralarda boş yere sürünerekten geçirmişim. Sadece ben değil herkes yaşadı bunu. Ancak farkındalık sahibi olmak güzeldir. Üniversiteyi beklemeden kaçtım ben ama o anılar hala rahatsız eder beni. 60 yaşınada gelsem yine rahatsız etmeye devam edecek.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kartalenes
    kartalenes's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı
    husnuweb bunu yazdı

çok uğraşmaya gerek yok.

ülkelere göre iq haritasına bakın.

en yüksek olanlar en gelişmiş olanlar, en düşük olanlarsa en gelişmemiş olanlar.

türkiye ise tam arap coğrafyası ile avrupa arası bir değerde kalıyor.

Orta Asya'dan gelip mal gibi Anadolu'ya yerleşen Atalarımız Yüzünden. Bok vardı sanki Rusya üstünden Avrupa'ya göç etselerdi. 

Hocam nasıl böyle bir yorum atabiliyorsun Atalarımıza haksızlık yapıyorsun o zamanlarda Avrupa çokmu medeniydi bir çok bilim ve teknolojik şeyleri bizlerden İslam coğrafyasından öğrenmiş bu milletler.Adamlar yollara sıçıyordu 

Olduğu kadar , Olmadığı kader ...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

Mesela bir tespit, insanların böyle şikayet konularına çok yazıp, bilgi gerektiren konulara bu kadar yazmaması.

Kendi adıma konuşursam, hergün kendi hakkımda keşfettiğim ve farkına vardığım şeylerden dolayı utanıyorum, nasıl bu kadar aptalım diyorum, aptalmışım demiyorum, çünkü geçmiş anda aptalım dememiştim ve hatam buydu, aptalım demeyi tercih ediyorum.

Benim bu konuda suçu dışarıya atarsak eğer söyleyeceğim toplum yapımız ve eğitim sistemimiz. Eğitim sistemimiz bizi özellikle, gerçekten büyük bir kötü niyetle aptal yetiştiriyor. Bize hiçbir sosyal beceri, hayat becerisi, el becerisi, kişisel beceri katmıyor. Hayali ve sanal konularla uğraşıyoruz, bunu baskı altında yapıyoruz. Aile yapımız keza böyle, kültürümüzde böyle, otoriteye iman şeklinde, hep otoriteye ve hiyerarşiye bir saygı ve boyun eğmeyle geçiyor, belki de sadece bunu öğreniyoruz. Lise de hocamız sözlü yapacağı zaman o sözlünün konusu çalışıp ezberliyoruz, bu konuyu öğrenmiyoruz, 1 aya unuturuz belki fakat hocanın bizi sorumlu tuttuğu konuyu açıklayamazsak bizi düşük not ile cezalandıracağını, cezalandırabileceğini, böyle bir yetkisi olduğunu ve bu yetkinin bizim hayatımızda bir yaptırımı olduğunu çok iyi öğreniyor ve unutmuyoruz.

Askerlik konusunu hiç açmıyorum zaten.

Benim kendimce bulduğum çözüm okumak, bol bol okumak,

nasıl okumak ? Önce kendimi inanılmaz klişe bir insan olarak kabul ediyorum ki bir sürü de kanıtım var,

ondan sonra klişe veya kategorize insanlar neler inceler diyorum, psikoloji, sosyoloji, biyoloji, antropoloji, tarih... sosyal ve beşeri bilimler kısacası. Bunların temel makalelerini okuyorum, kendimi tamamen methodlara sadık kalarak inceliyorum,

"şu ve şu semptomlar şu kişilik özelliğini gösterir, çocuklukta şöyle aile yaşantası olan bir insan yetişkinliğinde şu özellikleri gösterir" gibi, haklı da çıkıyorlar çoğu zaman.

Mesela kendimi incelerken hiç davranışsal psikolojiye bile layık görmeden, evrimsel psikolojinin en temel konulara göre inceliyorum,

evrimsel psikoloji alanında ufak bir bilginiz olsa, bu ufak bilginin günümüz dünyasına ve aptallığına nasıl ışık tuttuğuna şaşırırsınız.

Benim vardığım sonuç şu, basit hayatlarımızda hepimiz aptal ve klişeyiz, bundan kaçışımız yok.

Çünkü çok fazla kombinasyon yok,

örneğin, Ben sarışın seviyorum, ben esmer seviyorum dediğiniz zaman kaç farklı çeşit ortaya çıkabilir ? Bu sınırlı sayıda ki çeşitten hangisini seçmek sizi özel kılar ?

Ben Yazılım mühendisiyim diyelim örneğin, bu sıfat sizi özel kılar mı ? Dünya da milyonlarca emsalinizin yanında ?

Fakat ben SHA1'i bulan adamım dersem bu beni özel kılar. Diğer tüm aptallıklarımın yanında, diğer insanların erişemeyeceği bir akıllılığımdır bu.

Bilinen bir örnek verelim, Einstein, 

nefes alıyor mu ? Temel sabit

Seçilebilir olanlara geçelim, kimlerden hoşlanıyor ? Kadınlardan, yaygın seçimlerden birisi

Hangi tütün ürününü kullanıyor ? Pipo, dünya genelinde olmasada kıtasında yaygın,

Fiziksel özellikleri : Dağınık saç, garip giyim tarzı, diğer insanlara göre bir izafiyet yaratır fakat yine de onu özel kılmaz,

Ne onu özel kılar ? Özel görelilik kuramı, ondan başka kimsenin düşünemediği kuram.

Bu örneği neden verdim ? Dikkat dağıtıcıların hakimiyetinin olduğu bir çağda yaşıyoruz ve genel problemimiz yaratıcılık ve yaratmak, üretmek.

Artık toplumun büyük bir kesimi üretmiyor, yaratmıyor da. Oyuncaklarımız bile yaratıcılıktan yaratılmış olanı tüketmeye doğru geçiyor,

Önceden kendi oyuncağını yapan ya da kendi oyununu yapmasına yarayan oyuncakları olan nesillerin yerini yapılmış olan oyunları oynayan, onların belirlediği kuralları kabul ederek oynayan nesil alıyor.

Aptallık artıyor ve ne yazık ki önceden de çok az değildi. Binlerce yıllık tarihe bakarsanız düşünürler insanların aptallıklarından, tüketim eğilimlerinden ve bu konuda ki hırs ve belki vahşiliklerinden söz etmişler.

Bence insan tüysüz bir maymun, hala. Takım elbiseler bile bunu o kadar iyi örtemiyor.

İnsanlar kendilerini özel kılacak fikirlerine ulaşmak adına gerekli olan bilgiye ulaşamıyor, bunu tercih etmiyorlar. Okumuyor ya da deneyim etmiyorlar.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo
    HolyOne bunu yazdı

Hocam bu daha başlangıç. 10 sene sonra gör sen bu memleketin halini Idiocracy filmindeki gibi olcak.

Bu gördüğün insan gibi yetiştirmeye çalışılan nesilden çıkanlar. 10 sene sonra gör dediklerim bilinçli aptallaştırma amacı güden eğitimden çıkanlar olacak.

bu filmi izleyen tek adam değilmişim, sevindim

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

aga ilk sayfaya baktim, herkes kendini bu "gerizekalilik" durumunun disinda tutmus, topluma sallamis. yahu o toplumu sen, senin ailen, senin dostun olusturuyor. herkes kendine baksin, milleti bosverin.

=)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo
    anarsistherif bunu yazdı

aga ilk sayfaya baktim, herkes kendini bu "gerizekalilik" durumunun disinda tutmus, topluma sallamis. yahu o toplumu sen, senin ailen, senin dostun olusturuyor. herkes kendine baksin, milleti bosverin.

benim kafa rahat, nick'e baksana

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek
    Daft bunu yazdı
    anarsistherif bunu yazdı

benim kafa rahat, nick'e baksana

ozu sozu bir :D

=)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Bunları izledikten sonra zaten konuşacak bişi yok

https://www.youtube.com/watch?v=QEs5zERUVTc

https://www.youtube.com/watch?v=IMgTK3cIM4Y

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
Toplam Hit: 6379 Toplam Mesaj: 36
yok