folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Milletin Gittikçe Gerizekalılaşıyor Olması

Milletin Gittikçe Gerizekalılaşıyor Olması

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Millet aptallaşmıyor. Aptalların sesi daha yüksek çıktığından böyle zannediyoruz. Eskiden kenarda köşede işini görenler gördükleri destekle daha yüksek sesle gürlüyorlar. İnternet ortamında da kısıtlama olmadığından herkes kendi aptallığını istediği gibi ilan edebiliyor. Bunları seçmece toplayıp dalga geçen güruh sayesinde de meşhur olup bizim ekranlara kadar taşınıyorlar.

Aptala prim verirsen başının üstüne çıkar. Aptallığın prim yaptığını gören de şevke gelip daha çok yapmaya, göze girmeye çalışmaya başlar. Demem o ki bunlara prim vermemek lazım. Bazılarımız bunları ti ye alıp dalga geçtiğini zannederken adamların ekmeğini yağlıyor farkında değil. Özellikle sözlükler bu davranışların orijini olmuş vaziyette.

Prim yapmasa o tip filmler yapılır mı? Türkiye'de en çok gişe yapan 10 filmin yarısı bu filmlerdense o tip filmler tekrardan yapılmaz mı? 

Üniversite öğrencilerini gözümüzde fazla büyütüyoruz. Türkiye'deki üniversite öğrencilerinden kaba genellemeyle (kendime göre) en az %70-80'i öğrenci değil. Kazara mezun olup okurken yer işgal eden işgalciler. Mezun olduklarında alanlarında minimum birikimle mezun olurlar. Zar zor mezun olurlar. Sorsan ben fakülte mezunuyum derler. Halbuki en genel konularda dahi genel kültüre sahip değildirler, gündemi takip etmezler, savunduklarını temellendirecek felsefi birikime sahip değildirler. İnternet ortamında bilgileri 140 karaktere sığdırıp özetleyenlerin felsefelerini her şeyin anahtarıymış zannederler. Başkalarının zikrettiği, güttüğü fikirleri sorgulamadan ölümüne savunurlar. Bu sebeple demem o  ki Türkiye'deki öğrencileri fazla gözünüzde büyütmeyin. Çoğu üniversiteler ortalama bir liseden hallice bozuk ve bu bozukluk desteklenen eğitim kurumları vaziyetindeler.

Eğitim sistemi de büyük bir etken elbette. Türkiye'deki bozukluğu görmeyen alim, raporlamayan kurum kalmadı. Herkes farkında. Ama adım atılmıyor, attırılmıyor. Gözlemime göre her 1-2 yılda bir sistem öyle böyle oynuyor. Değişmeyen bazı noktalar var. Derslerin bazı noktaları güncellenmeden bireylere sunulmak isteniyor. Bu sene yapılan değişiklik kaba tahminle koca bir nesli bozacak ya da değiştirecek etkiye sahip. Bizde her sene değişim olduğunu düşünürsek benim görüşümle özellikle 2000 ve sonrasında devlet okullarında yoğrulan mezun ve öğrencilerden istisnalar haricinden pek bir şey beklememek lazım. 

Tabi bunu haydi genelleyelim herkes aptallaşıyor, tüm öğrenciler gerizekalı demek insafsızlık. Ne kafalı insanlar çıkıyor. Ama bu adamların şevkini kırıyoruz. Çıksa da 2 kafalıya karşılık 20 kafasız aynı anda çıkıyor. Azınlık haline düşüyorlar. O 2 kişi sesini 20 kişiden fazla çıkaramıyor. 20 kişi baskı altına almaya başlıyor. Bu sebeple bozuk sesler daha yüksek çıkıyor.

Bu kadar yazdıktan sonra millet aptallaşıyor mu diye sorarsan ben aksine akıllanıyorlar derim. Akıllanıyorlar, fırsatı değerlendirmeyi biliyorlar. Yıllarca baskı altındaki azınlıklar sesini çıkartmaya başlıyor. Öyle böyle hakkını aramayı akıl eden adam nasıl aptal sayılabilir ki? Gördükleri zulmün intikamını acı acı almayı bilecek kadar akıllı insanlara nasıl aptal diyebiliriz? Esasen baskıyı iliklerine kadar hissedipte sesini çıkartmayan, kendini üstün görüpte ayrıştıranlar aptallaşıyor. Bildiklerini insanlara öğretmeyenler, öğretemeyenler aptallaşıyor. Göz yumanlar aptallaşıyor. Bozukluğu görüpte düzeltmeye yanaşmayanlar aptallaşıyor. Daha daha kötüsü kendi fikrinden farklı görenleri aşağılayanlar aptallaşıyor. Belki de aptallıklarından böyle davranıyorlardır kim bilir?

Austen tarafından 21/Haz/15 09:02 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Erkek

Cahillik vergiye tabi tutulmalı başka türlü düzeleceği yok

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Arkadaş güzel özetlemiş, önceden bu kadar çok piyasaya çıkmıyorlardı.

Ama cahil cesareti denilen şeyin etkisine girdiler hepsi birden gür sesle bağrıyor.

"Hiç bir konuda bilgimiz yok ama her konuda fikrimiz var"

Diye.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EMRE955
    EMRE955's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Hocam bu daha başlangıç. 10 sene sonra gör sen bu memleketin halini Idiocracy filmindeki gibi olcak.

Bu gördüğün insan gibi yetiştirmeye çalışılan nesilden çıkanlar. 10 sene sonra gör dediklerim bilinçli aptallaştırma amacı güden eğitimden çıkanlar olacak.

şukular şelale. doğru söze ne denir.

xxx
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurk
    nurk's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

özet geciyorum, millet gerizekalılasıyor cünkü yetistirenler gerizekalı.

baskıcı, tek bir noktaya bakan insanlardan ne bekliyorsunuz ki? einstein cikarmalarını mı?

jsjjs

[22817//kaanabak]
Toplam Hit: 5929 Toplam Mesaj: 36
yok