Milli Arama Motoru Kurulumu İçin Harekete Geçildi
-
unbalanced bunu yazdı
bazı arkadaşları anlamıyorum cidden. Türkiye gibi büyük bir ülkenin arama motoru olmaması zaten şayibeli bir şey. Çok geç kalınmış bir adım. Bunu
yapabilen biri olsaydı bu zamana kadar yapılırdı. Ee ne olacak devletin desteklemesi şart. Bu sefer de sansür bilmem ne diyor. Hayret hiç kimse
dememiş henü ne gerek var google yeter diye..
Kıçı kırık çeklerin bile yılldır milli bir şekilde kullandığı bir arama motoru var (seznam.cz) adamlara özel dizayn edilmiş, haritaları özel, arama tarlaları
özel, mail servisleri özel her şey onlara göre dizany edilmiş ve neredeyse istisnasız biçimde 10 milyonluk bir ülkenin her bireyi bu sistemi kullanır.
Hiç kimsenin google.cz yi kullandığını görmedim. Türkler sözde millici olarak söylenir de milli olan hiç bir şeyimiz yok. Mantık şu maalesef, türkler
yaparsa işe yaramaz bir açığı olur şöyle olur böyle olur, biz yapmayalım zaten var.. Yabancılar yapınca gavur yapıyor biz neden gelişmiyoruz
oluyor. Madem beğenmiyorsun başvur sanayi bakanlığına bu projeye destek olabileceğini söyle hatta para almadan gönüllü destek versene laf
etmek kolay. Sistemi iyileştirmek için yardım etsene? Ancak muhalefet edip laga luga etmekten başka bi halta yaramazsınız. Ürettiğiniz hiç bir
şey yok bir de milletin üretimine laf edersiniz. Mümkünse hiç karışmayın sizsiz daha güzel her şey. Kimse sizlerden bunu kullanmanızı da
beklemez, ne gerek var yapılmış olan hizmetleri kullanın. Ondan sonra da klavye delikanlılığı yapıp türkiye bağımsız değil diyin kaliteli
koltuklarınızda son gavur teknolojiyle donatılmış bilgisayarlarınızda marlbora içerken..
Not: gavur diyerek adamları küçülttüğümü düşünmeyin, müslüman olmayanları kast ettim sadece.
-
http://www.turkarama.com/ arama yapmadan önce..
http://www.google.com.tr/custom?q=cetinia+blog&sa.x=15&sa.y=22&enable=V1&client=pub-8626992602081636&forid=1&ie=ISO-8859-9&oe=ISO-8859-9&cof=GALT%3A%23008000%3BGL%3A1%3BDIV%3A%23336699%3BVLC%3A663399%3BAH%3Acenter%3BBGC%3AFFFFFF%3BLBGC%3A336699%3BALC%3A0000FF%3BLC%3A0000FF%3BT%3A000000%3BGFNT%3A0000FF%3BGIMP%3A0000FF%3BFORID%3A1%3B&hl=tr
arama yaptıktan sonra :| -
Yapmayın artık. En azından bu tip gelişmelerde yapmayın. Tamam bende malum siyasi partiden haz etmiyorum, desteklemiyorum. Ama çıkıpta bu tip yenilikleri, yapılmaya çalışan gelişmeleri sırf bu dönemde yapıldı diye karalamayın. Bu dönemde yapılır, dediğiniz gibi engeller konur o zaman tepkinizi koyarsınız. En kötü bu dönem bittiğinde elindeki sistem de o dönemde gelişmiş olacak. O zaman senin desteklediğin türde bir yönetim gelirse sistemden en faydalı ve sağlıklı şekilde faydalanırsın. Gelmezse yine itiraz hakkın elinde. Toplanır gerekeni yaparsın. Bu durumda ileride elinde bir güç bir marka da olur. Sunabileceğin bir şeyler olur. Başka ülkelerde bu işler nasıl yürüyor diye düşünüyorsunuz bilmiyorum. Orada da böyle muhalefet olanlar mutlaka oluyordur. Mutlaka taş koymak isteyenler oluyordur. Ama iş üretime, gelişime geldiğinde herkes destekliyor. En azından gördüğüm kadarıyla. Yıllardır bu saçma, saplantılı düşünceler yüzünden bir halt üretemedik ya zaten. X partisi gelir Y'ciler yapılmasın edilmesin derler. Y partisi gelir X 'in yaptığını siler daha iyisini de yapamaz. Yapılmayınca da niye yapılmadı. Paradoks gibi.
Birde son olarak her konuda Amerika'nın oyunu bilmemneyin oyunu diye atıp tutuyorsun ama adamların ülkesinde üretilen ve geliştirilen sistemlere gözün kapalı güveniyorsun. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Kendi yaptığına güvenmediğin müddetçe ayak üstünde tetikte bekleyip herşeyi başkasının üstüne yıkmaya devam edersiniz. Google'ın ne malum global bilgi toplayıp askeri amaçlara hizmet etmediği? Facebook kullanıyorsun ne malum firmanın CIA, FBI gibi oluşumların çatısı altında olmadığı. Hani bu yazdıklarım paranoyaklık olabilir ama olmadığını da bilemezsin. Bu yüzden beğenmesen de kendi sistemlerine sahip olmalısın.
Austen tarafından 20/Eki/12 22:54 tarihinde düzenlenmiştir -
gerekliydi yada gereksizdi
kafanızı camdan çıkartıp bi dışarı bakın.
dünya sizin etrafınızda dönüyor gibi konuşuyorsunuz.
Türkiyede çok zeki yazılımcılar var , ama türkiye şartlarında çalışmak ve gerekli gereksinimleri karşılamak çok zor
yok şu site böyle çok bu böyle siz yapın da görelim.
aq bi kerede tebrikler diyin.
hep bok atıyosunuz amk ne bu!
çok biliyosanız siz yapın dicem bi sikten anladığınız yok.
anca bok atmayı bilirsiniz.
-
-
Çok güzel rant kapısı bulmuşlar, Tekerleği baştan icad etme projesine başarılar diliyorum.
Arkadan googlein ve diğerlerinin DNSlerini banlarlarsa çok rağbet olabileceğini düşünüyorum.
-
alternatif olarak sunulabilir kimsenin hevesi kırılmasın ama kimse de kimseye birşey dayatmasın
-
bu devletin isi deil ozel sektorun isi.sen ozel sektore gerekli destegi sagla yeter.
ayrica bu arama motorunu devletin kpss ile aldigi muhendisler mi yapacak :) -
Böyle bişey çıksada türk halkı google'dan kopamaz bende dahil google candır
-
Ben becerebileceklerine inanmıyorum. Çünkü istediklerini sansürleyebilecekleri bir yapı oluşturmak isteyecekler. Ayrıca google da yılların tecrübesi var. Google global bişey. Yerel servisleride oldukça iyi durumda ve giderek daha iyi oluyor.
Henüz google da arayıpta bulamadığım bişey olmadı. Ha diyelim ki yarın bulamadığım bişey çıktı. O zaman neden bu motoru kullanayım ? Bing, yandex gibi alternatifler varken ?....