Milli Yazılım Pardus

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shamanist
    Shamanist's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Nisan/2007
    Erkek
    ComputerWolf bunu yazdı:
    -----------------------------

    Yill 97 Microsoft bitiyor Linu geliyor bomba gibi...
    Yil 98 Gecen yil gelecektik gelme olduk ,sular kesikti ama bu sene cok iddaliyiz,bill gates iflas edecek
    Yil 2000 olacak olacak bu sene kesin lideriz insanlar lin kullanacak...
    Yill 2002 KDE falan birseyler yaptik , bill gatesi falanda protesto ettik bu sene kral biziz...
    Yil 2005 zafere giden yolda durmak haramdir ,ileri MS gidecek Open Soure basa gececek..
    Yil 2007 bu sene degilde 2010 gibi falan lideriz ...

    Isini gercekten yapan lin kullanicilarina sozum yok saygim cok ama sikinin dogrusuna Open Source diye bagiranlara sasiyorum...

    Haci ben 97-98 yilindan beri lin aleminin bu 99 da ,2000 de 2000 olmadi 2002 de 2002 olmadi 2005 ,2007 ye kaydi ,2010 olsun ,2020 olsun bu edebiyati 10yil oncede yapiyorlardi :)

     

    NOT: bu yaziyi iskence cekerek yazdim,Pardus kablosuz klayemi got gibi gordugu iin zcv hafrleri basmiyor :)


    -----------------------------

    Kaynak verin :)

    iyi biri değil... TBT
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek
    Shamanist neyini kaynak vereyim,eskilerin hepsi bilir Linux camiasinin bu demeclerini ,sanirim sen yenisin 2010 diyorsun :)

    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Mart/2007
    Erkek

    cnr437 bunu yazdı:
    -----------------------------
    pardusun amısına koydurtçanız en sonunda, renenin de dediği gibi sadece türkçeleştirilmiş bi sürüm, neresini kendilerinin yazdığını çok merak ediyom, kernel aynı kernel (hatta eski :D) programlar aynı programlar komular aynı unix komutları eeee, bi ton dağıtımın türkçe desteği varken bunlar nie bunu yazdı? ne gerek vardı? kendimizi kandırmayı çok seviyoz amk, şuan ben linux kullanıyom diyen elemanların %80 belkide %90'ı özünde başkalarının yanında farklı olmak nedeninden öteye gidebilmiş değiller. (başkalarının yanında linux açıp compiz ile eğlenen çok eleman gördüm), bana gelirse, ben kullanıyom çünkü python'a sardım, bash programlamaya sardım, unix lazım falan falan...makinamda xp'de var gene dieceksiniz neden; catia'nın amk. catia linux için sürüm yazıpta piyasaya salmazsa, windows sürümü de linux altında wine,cedega,winex ile çalışmazsa (ki bi türlü çalıştıramadım amk opengl desteee yok dio: sandman belki anlarsın) windows kullanırım arkadaş ama sadece catia dersi oldugunda veya catia çalışcaam zaman kullanıyom, yani linux benim için bi gereklilik gibi oldu. windows kurarak cygwin kur, python kur bla bla uğraşmaktansa kendi işlerimi live cdden bile yapabiliyom, neyse yeter amk...
    -----------------------------

     

    hehehhe ne o la gene kızmışın buzluğa koyak nası hata verdittim bi halta yaramıyo bence ((((:

     la oim tavsiyem bu cnr manyagına linux ve sago hakkında eleştiri yapmayın harbiden herif fetişiştti bunların..sona kabak bana patlıyo..


    Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shamanist
    Shamanist's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Nisan/2007
    Erkek

    ComputerWolf bunu yazdı:
    -----------------------------
    Shamanist neyini kaynak vereyim,eskilerin hepsi bilir Linux camiasinin bu demeclerini ,sanirim sen yenisin 2010 diyorsun :)
    -----------------------------
    2004 den beri linux red hatkullanıyorum:).Bakın biokimya yazılımlarından bahsetmişsiniz, binlerce lira olduğunu söylemişsiniz.Sizce bunca birikimi hazırlayan bilim adamları bunların alt yapısını seneler önce hazırlamaya başlayıp, tümünü çeşitli tedaviler için kullanıp, maddi bir gelir elde etmemişken; bu bilgileri, bu başkalarının ürettiği fikirleri, program içeriğine sokup bunu binlerce liraya satmak ne kadar emek vari gözüküyor? Ben windows a düşman değilim.Benim sorunum yazılım firmaları. İçinde hak, emek meselesi varsa çalıntı kullanmak biraz ters geliyor, onlarda bilgiyi satabiliyorsa, ortada bilim adına gelişebilecek birşeyler varsa ve bunu gereksiz maliyetlerle abartılı fiyatlarla satabiliyorlarsa,bu hem ülke ekonomisine, hem firma gelirine hemde üretime çok büyük etki eder.Virüs Programları, Güvenlik Duvarları, Casus yazılım temizleme araçları gibi 
    işe yaraması için ücret ödemeniz gereken(Korsan da kullanılabilir) ve Bilgisayarı önemli ölçüde yavaşlatan yazılımlar sayesinde virüslerden biraz kurtulabilirsiniz. Fakat 
    bilgisayarında EN İYİ VİRÜS PROGRAMInı bulundurup da virüsler yüzünden bilgisayarı çöken çok insan tanıyoruz.Teknik servis için, en basit format işlemine lisansız xp ile 50 milyon alan yüzlerce kan emici varken, Linux a taş atmayı mantıklı bulmuyorum.Ayrıca eduKDe ile her türlü bilimsel hesaplamayı yapıp, ücretsiz dillerle yazılan ücretsiz programlarından şikayetsiz memnunum.Linux kötü değildir, bilakis bir bilimsel baş yapıttır.Matematik ve programlama için param olsa seve seve veririm:) ama linux benim için sahip olduğu metaryallerle yeterli ve de bedava.


    iyi biri değil... TBT
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tomu
    tomu's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mayıs/2007
    Erkek

    ilk once open source ne demek iyice ogrenin, ondan sonra burda gelip konusun. windows media player lisansindan bahsediyorsun. windows lisansli degilse zaten yukleyemiyorsun. dogal olarakta lisans gerekiyor. opengl destegi nerde yok. catir catir her programi calsitiriyorsun. hangi programi calistiramadi. neyin karsiligi yok. openoffice ..vs finfows icin mi yazildi zannediyorsun.

    kaynak kodlar acik. ne istiyorsan al yap diyor adam sana. kisacasi ozgursun. free'nin anlamini beles olarak algiliyorsun. finfow'un kodlarinin acik oldugunu ve tum koderlar tarafindan gelistirildigini bir dusunsene. simdi nerede olurdu sence. fark burada iste.

    dedigin ilac ornegine gelelim. o ilaci herkesin gelistirdigini bir dusunsene. adam yine parasini kazanicak zaten. gpl denen lisans anlasmasi var. gidip bi okuyun eger usenmezseniz eger neler yazdigini, hangi haklari icerdigini.  

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uchak
    uchak's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Nisan/2003
    Erkek

    normal windows kullanıcısının algılayacağı şey değil bunlar hocam.ondan teknik yazmayında bir nebze ilgisi olanlarda uzaklaşmasın u kadarını söliim arkadaşım ben evde nete girerim msn yaparım diosan laptopumda kendi yazdığım özel formullu excel dosyalarım var onları kullanırım diosan 10 numara al kullan.


    HEPİMİZ ÖLÜCEZ!!! http://www.pardus.org.tr
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkafkaf
    kafkafkaf's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Ağustos/2007
    Erkek

    Shamanist bunu yazdı:
    -----------------------------
    Kaçınız para verip lisanslı yazılım alıyorsunuz??
    -----------------------------

    işin özü burda para verilmeyen yazılım özgür yazılımdır :D

    Yaşasın özgür windows hareketi! 


    http://emorcraft.blogspot.com.tr/
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2007
    Erkek
    Makınamda winXP ce Pardus 2007 Kurulu .. Geceleri Linux Giriyorum Bazen :) Romantik Oluyor.) Bu Arada Pardus.. Para İle Satılamaz.) Kendisi Diyor Zaten Lisansla Flaan Alakası Yok..)) Pardus`ta Xp Bitane Program var.. Win Dosyalarını Lınuxta Acıyosun.. (: Oyun vs Programları Kurduqumda:D Makına Fanları:D Ucak Oluyor:D İsteyen Varsa Lınux Sisteme Atarım Gece..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Centinex
    Centinex
    Centinex's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ocak/2006
    Erkek
    bildiğim kadarıyla pardus nesli tükenen bir hayvandı. ben kurdum ama xp gibi değil abi yaa

    Gül filizlendiği andan itibaren. Güneşe aşıktır. Her ne kadar güneş ayın çekimine kapılıp gülü unutsa da. Gül asla yıldızlara kanıp guneşi unutmaz...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek
    Ama oyle yada boyle guvenlik olayinda linux abi.sadece bi sistem cekirdegi hersey onla gerisi sana kalmis bi paketle sinirli degil.sadece linux kullanmiyacaksin biktirabilir.vistanda linux unda kurulu dursun pc de.bugun  Nokia,Cisco Systems oracle vs gibi buyuk sirketler halal linux kullaniyorlarsa bi sebebi olmali.amerikali keskin internet caylaklarida microsoft un paket programlari ile internette kendilerini sinirli bulduklarini belirtirler.bu penguen bi sekilde PC mize girecek.

    Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
Toplam Hit: 7767 Toplam Mesaj: 31