Mimar Eve Geldi Gitti 60.0000 TL İstiyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Aldığım ev biraz eski mühendis arkadaşım vardı mimar arkadaşını getirdi. Ağzı gözü düzgün olsun diye mimarla çalışmak istedim.

Geçen geldiler rölevesini aldılar. Röleve dediğinde odaların metre karesini hesaplayıp evin aşağıdaki gibi çizimini yaptı.

Bu işlem yaklaşık 1 saat sürdü evin ölçülerinin alınması vs.

Sonra 1 ay ortada yoktular. Dün işte sunum diye aşağıdaki gibi çizim üzerinden örnek yerleşim anlattılar.

Bütün iş takibi için mimarlık faaliyeti için  300.000 TL istediler.

Ben de fazla deyip vazgeçinde 60.000 istediler.

Bana aşırı fazla geldi. Önceden 50 kez söyledim fiyat ver diye yok hallederiz şu bu dediler.

Özetle attıkları dosyaya bunu yazıp 60K istiyorlar şimdi.: Proje ve Danışmanlık Bedeli Röleve projenin çizilmesi, revizyon projenin çizilmesi, projenin modellenmesi(yarın yamalak), projenin renderlarının alınması(yok böyle bi şey), maliyet hesabı)

Bu işin bir fiyat tarifesi yok mu ben anlamadım.

Zaten talep ettiğimiz çoğu şeyi dikkate bile almamışlar.

Yani evin çizimine 60K isteniyor şuan.

zeybekustasi tarafından 23/Oca/26 23:59 tarihinde düzenlenmiştir

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Ya bi siktirin gidin de geç, 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Hocam herhangi bir mutabakat yapılmadığı sürece tüm üretimleri teklif çalışmasıdır. Anlaşma imzalamadan yapmasaydı o zaman ? Hiçbir şey ödemek zorunda değilsin. 

O çizim de 1 saat sürmüştür artık Autocad ile çizmiyor O çakallar idecad ile yapmıştır.

Ben 3 kat ve bodrumlu binanın çizimine (ki 4 5 kere revize oldu) mekanik proje çizimi, elektrik proje çizimi, jeofizik numune alımı raporlanması ve imzalanması, haritacı hizmeti, belediyeden takip edilmesi, imar durumu çıkarılması, statik proje hazırlanması ve imzalanması velhasıl yapı ruhsatı alana kadar 60 bin peşin 60 bin ruhsat alınca olmak üzere 120 bine yaptırdım. Emeklerinin karşılığını merak ediyorsan buradan muhasebe yap işte :) Ben senin yerinde olsam google dan tek yıldız yorumu yapıştırır engeller geçerdim.

NaZi_ tarafından 22/Oca/26 19:43 tarihinde düzenlenmiştir

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Konuyu okuyunca tepkim :

https://www.youtube.com/watch?v=TD8MO1KAx84

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Erkek

300k dan 60k ya düşmek :D 

طדṮ
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek

hocam 60k ya mimari, statik, elektrik, tesisat takım ruhsat projesi yapıyolar. Sana gönderdiği çizim 1 saatlik iş

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    Cesnist bunu yazdı

300k dan 60k ya düşmek :D 

Yok evi tamamen onlara bıraksam baştan sona tüm işlerin takibi için 300K isteyeceklerdi. Ben 300 fazla bugüna kadar uğraştınız emeğiniz nedir dedim 60K istediler bu çizim için.

Ev de bir apartman dairesi.

Mühendis olan güya arkadaşım. Acayip asabım bozuldu.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    manhyak bunu yazdı

hocam 60k ya mimari, statik, elektrik, tesisat takım ruhsat projesi yapıyolar. Sana gönderdiği çizim 1 saatlik iş

Mevcut evin çizimini gönderdiler.

Sonra birkaç duvarı kırıp şöyle böyle yaparız diye 2. bir çizim daha gönderdiler.

Maliyet hesabı exceli gönderdiler.

Bir iki sözel fikir verdiler.

Bu işlemler için 60K diyorlar.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hypnot1c
    hypnot1c's avatar
    Erkek

Önceki açtığın konuları hatırlıyorumda senin olaylara karşı bir tutumun olmuyor mu ? Yani onaylanma ihtiyacı hissediyor gibisin sürekli.  

O fiyatları sen daha önceden bilmiyor muydun ? Bİr şey imzaladın mı ? imzalamadıysan sözleşme koşullarıı okumadın mı ? Bir şey imzalamdıysan itiraz et. İmzaladıysanda bak ne yazıyormuş yine itiraz et.

Mukayese yeteneiğin çok düşük.

Nerde o eski minecraftçılar. Unutulmadın X3uqM4 - Tahribatın yanlışlıkla banlanmış en bahtsız müridi. Böyle bir şans nasıl olabilir ? Banlanmış bir üyenin login olmaya çalıştığındaki IP sini sen kalk 1 gün sonra tahribata girerken nasıl denk geldiyse onun IP siyle gir. Bunu bir admin görsün fark etsin ve AB ban ı al şaka gibi :|
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    hypnot1c bunu yazdı

Önceki açtığın konuları hatırlıyorumda senin olaylara karşı bir tutumun olmuyor mu ? Yani onaylanma ihtiyacı hissediyor gibisin sürekli.  

O fiyatları sen daha önceden bilmiyor muydun ? Bİr şey imzaladın mı ? imzalamadıysan sözleşme koşullarıı okumadın mı ? Bir şey imzalamdıysan itiraz et. İmzaladıysanda bak ne yazıyormuş yine itiraz et.

Mukayese yeteneiğin çok düşük.

Ya bu arkadaşa küfretsem ne ceza yerim acaba hukuken :) Düşük bir şeyse yedi ceddine şöyle bi ağız dolusu sövem :)

Senin gibi adamlarda çok benim bu sitede yaptığım her paylaşım. 

Şimdi git biraz daha ağla kıskanç herif  :)

zeybekustasi tarafından 22/Oca/26 20:01 tarihinde düzenlenmiştir

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı
    manhyak bunu yazdı

Mevcut evin çizimini gönderdiler.

Sonra birkaç duvarı kırıp şöyle böyle yaparız diye 2. bir çizim daha gönderdiler.

Maliyet hesabı exceli gönderdiler.

Bir iki sözel fikir verdiler.

Bu işlemler için 60K diyorlar.

hocam röleve alıp çizim yapsalar sadece 3-5k olurda sen irtibat haline geçip fikir alışverişince bulunup sonrasında konuşmuş ilerlemissin gibi 60k yüksek fiyat ayrı olayda sen olaylar gelişirken müdahale etsen keşke, 5-10 k arası birşey söyle yada hiç verme 

https://www.instagram.com/reels/DHo29xHtulT/

Çılgın şeyh Müritleri coşturuyor...
Toplam Hit: 2369 Toplam Mesaj: 27
mimarlık