Mimar Eve Geldi Gitti 60.0000 TL İstiyor
-
Aldığım ev biraz eski mühendis arkadaşım vardı mimar arkadaşını getirdi. Ağzı gözü düzgün olsun diye mimarla çalışmak istedim.
Geçen geldiler rölevesini aldılar. Röleve dediğinde odaların metre karesini hesaplayıp evin aşağıdaki gibi çizimini yaptı.
Bu işlem yaklaşık 1 saat sürdü evin ölçülerinin alınması vs.
Sonra 1 ay ortada yoktular. Dün işte sunum diye aşağıdaki gibi çizim üzerinden örnek yerleşim anlattılar.
Bütün iş takibi için mimarlık faaliyeti için 300.000 TL istediler.
Ben de fazla deyip vazgeçinde 60.000 istediler.
Bana aşırı fazla geldi. Önceden 50 kez söyledim fiyat ver diye yok hallederiz şu bu dediler.
Özetle attıkları dosyaya bunu yazıp 60K istiyorlar şimdi.: Proje ve Danışmanlık Bedeli Röleve projenin çizilmesi, revizyon projenin çizilmesi, projenin modellenmesi(yarın yamalak), projenin renderlarının alınması(yok böyle bi şey), maliyet hesabı)
Bu işin bir fiyat tarifesi yok mu ben anlamadım.
Zaten talep ettiğimiz çoğu şeyi dikkate bile almamışlar.
Yani evin çizimine 60K isteniyor şuan.

zeybekustasi tarafından 23/Oca/26 23:59 tarihinde düzenlenmiştir -
Ya bi siktirin gidin de geç,
-
Hocam herhangi bir mutabakat yapılmadığı sürece tüm üretimleri teklif çalışmasıdır. Anlaşma imzalamadan yapmasaydı o zaman ? Hiçbir şey ödemek zorunda değilsin.
O çizim de 1 saat sürmüştür artık Autocad ile çizmiyor O çakallar idecad ile yapmıştır.
Ben 3 kat ve bodrumlu binanın çizimine (ki 4 5 kere revize oldu) mekanik proje çizimi, elektrik proje çizimi, jeofizik numune alımı raporlanması ve imzalanması, haritacı hizmeti, belediyeden takip edilmesi, imar durumu çıkarılması, statik proje hazırlanması ve imzalanması velhasıl yapı ruhsatı alana kadar 60 bin peşin 60 bin ruhsat alınca olmak üzere 120 bine yaptırdım. Emeklerinin karşılığını merak ediyorsan buradan muhasebe yap işte :) Ben senin yerinde olsam google dan tek yıldız yorumu yapıştırır engeller geçerdim.
NaZi_ tarafından 22/Oca/26 19:43 tarihinde düzenlenmiştir -
Konuyu okuyunca tepkim :
-
300k dan 60k ya düşmek :D
-
hocam 60k ya mimari, statik, elektrik, tesisat takım ruhsat projesi yapıyolar. Sana gönderdiği çizim 1 saatlik iş
-
Cesnist bunu yazdı
300k dan 60k ya düşmek :D
Yok evi tamamen onlara bıraksam baştan sona tüm işlerin takibi için 300K isteyeceklerdi. Ben 300 fazla bugüna kadar uğraştınız emeğiniz nedir dedim 60K istediler bu çizim için.
Ev de bir apartman dairesi.
Mühendis olan güya arkadaşım. Acayip asabım bozuldu.
-
manhyak bunu yazdı
hocam 60k ya mimari, statik, elektrik, tesisat takım ruhsat projesi yapıyolar. Sana gönderdiği çizim 1 saatlik iş
Mevcut evin çizimini gönderdiler.
Sonra birkaç duvarı kırıp şöyle böyle yaparız diye 2. bir çizim daha gönderdiler.
Maliyet hesabı exceli gönderdiler.
Bir iki sözel fikir verdiler.
Bu işlemler için 60K diyorlar.
-
Önceki açtığın konuları hatırlıyorumda senin olaylara karşı bir tutumun olmuyor mu ? Yani onaylanma ihtiyacı hissediyor gibisin sürekli.
O fiyatları sen daha önceden bilmiyor muydun ? Bİr şey imzaladın mı ? imzalamadıysan sözleşme koşullarıı okumadın mı ? Bir şey imzalamdıysan itiraz et. İmzaladıysanda bak ne yazıyormuş yine itiraz et.
Mukayese yeteneiğin çok düşük.
-
hypnot1c bunu yazdı
Önceki açtığın konuları hatırlıyorumda senin olaylara karşı bir tutumun olmuyor mu ? Yani onaylanma ihtiyacı hissediyor gibisin sürekli.
O fiyatları sen daha önceden bilmiyor muydun ? Bİr şey imzaladın mı ? imzalamadıysan sözleşme koşullarıı okumadın mı ? Bir şey imzalamdıysan itiraz et. İmzaladıysanda bak ne yazıyormuş yine itiraz et.
Mukayese yeteneiğin çok düşük.
Ya bu arkadaşa küfretsem ne ceza yerim acaba hukuken :) Düşük bir şeyse yedi ceddine şöyle bi ağız dolusu sövem :)
Senin gibi adamlarda çok benim bu sitede yaptığım her paylaşım.
Şimdi git biraz daha ağla kıskanç herif :)
zeybekustasi tarafından 22/Oca/26 20:01 tarihinde düzenlenmiştir -
zeybekustasi bunu yazdımanhyak bunu yazdı
Mevcut evin çizimini gönderdiler.
Sonra birkaç duvarı kırıp şöyle böyle yaparız diye 2. bir çizim daha gönderdiler.
Maliyet hesabı exceli gönderdiler.
Bir iki sözel fikir verdiler.
Bu işlemler için 60K diyorlar.
hocam röleve alıp çizim yapsalar sadece 3-5k olurda sen irtibat haline geçip fikir alışverişince bulunup sonrasında konuşmuş ilerlemissin gibi 60k yüksek fiyat ayrı olayda sen olaylar gelişirken müdahale etsen keşke, 5-10 k arası birşey söyle yada hiç verme
https://www.instagram.com/reels/DHo29xHtulT/