Mimara Laptop (Tavsiye)
-
şu kdv zammı geri gelmeden bi laptop almak istiyorum
aradığım özellikler 3dmax photoshop aoutocad gibi programlar çalışssın mesela 3dmax ile birlikte farklı birşeyi rahat çalıştırmak istiyorum
kafamda iki model belirdi
http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=38486
http://www.bimeks.com.tr/kampanyalar/19_haziran/893_pu.jpg
önümdeki 4 sene filan kullanmak istiyorum
yalnız bir ricam bütçeyi fazla zorlamasın
ekstra önerileriniz varmı ya da benim için nasıl olur yorumlarınızı bekliyorum
-
Asusu al,6mb cache var.
-
Antikky bunu yazdı:
-----------------------------
Asusu al,6mb cache var.
hocam o ne demek 6 mb cache -
performans açısından asus çok iyi yalnız aradaki o fiyat farkına değer mi? bütçeyi fazla yormak istemiyorum lenovo da yapar mı aynı işi
-
bir de dell'e bak derim xps 1730 serisine falan ;) 6 mb cache bellek onda da war çünkü
-
Addict bunu yazdı:
bir de dell'e bak derim xps 1730 serisine falan ;) 6 mb cache bellek onda da war çünkü
6 mb cache ndir ne işe yarar? -
Addict bunu yazdı:
-----------------------------dell pahalı hele o modeli üff üff
-
rapidhacker550 bunu yazdı:
Antikky bunu yazdı:
Asusu al,6mb cache var.
hocam o ne demek 6 mb cache
-----------------------------Her zaman şu örnek verilir. Bir lokantaya ilk defa gidip bir kase çorba istediğinizde Çorbanın yapılıp gelmesi uzun sürebilir. Eğer yemeğin yapıldığı yerin(HDD) hemen ön tarafında belirli bir miktar yemeği sıcak tutabilecek bir hazne varsa (RAM) ve siz oradaki çeşitlerden birini yiyecekseniz çorbanın pişmesini beklemezsiniz. Siz eğer aynı yere daha sık gelmeye başlarsanız garson sizi tanır ve sizin geleceğiniz saatlerde yemek arabasına(L2) sizin çeşitlerinizi de koyar. Sürekli müşterisi olursanız ve %90 aynı siparişleri veriyorsanız geleceğiniz saatte çorbanızı masanızda(L1) hazır bulursunuz.
-
Sık yaptığınız işlemleri,hafızasına alarak tekrar yap dediğinizde tekrar hesaplamayan,işlemciyi tekrar zorlamadan size sunan bir işlemci devresi.Cache bellek.
Performans için T serisinde T9600,T9550 gibi işlemcileri tercih etmelisin.Yada P serisi P8600,P8400 vb.
İntel olarak T6400 işlemciyi orta segment cihazlar için ürettik.Ucuza satılıyor bu işlemci.
Fakat laptop üreticileri müşterinin mal olduğunu bildiği gibi,Lenovodaki gibi 9600mgs gibi bir kart koyup,işlemciyi düşük tutmuşlar.Ki GS de kötü bi karttır.Bakıldığında 2ghz oyun makinası gibi bile durabilir ama almak çok ciddi ahmaklık olacaktır.Bu Lenovo asla performans makinası değil.
T9550 bu fiyata iyi cihaz,zaten Asus destekli çıkılan bir fiyat,firmaya gelişi bu cihazın 1750 lira,index'ten bilgisi geldi bugün.
-
türkçe sayfası : http://www1.euro.dell.com/tr/tr/sletmeler/Dizüstü/workstation-precision-m6400-cov/pd.aspx?refid=workstation-precision-m6400-cov&cs=trbsdt1&s=bsd
bu bilgisayarı inşallah işe başlayınca alıcam , şimdilik hayalimi süslüyor , seninde işin olduğuna göre böyle güzel birşey alıp 3-5 yıl kullanabilirsin.
-
lenovodaki ramin ddr3 asustaki ramin ddr2 olması bi fark yapar mı
lenovo daki dolby sistem led ekran filan cazip gelior
antikky abi sadece soru herhangi birine karar vermiş deilim