Mimarlık Mı Mühendislikmi ?
-
DrKill bunu yazdı:
-----------------------------
Hayvanları seviyorsan veteriner olabilirsin. Ama okumayı sevmiyorsan olmaz zira ana soy sop bana küfür edebilirsin. Tıptan zor bir bölümdür. Ancak puanları düşüktür. İş bulma sıkıntısı mühendisliklerin çoğundan azdır. Rahat iş bulurlar gerek özel gerek devlet. Maaşları özelde yeri geldiğinden aşırı iyidir. Yeri geldiğinde iyidir.
Araştır derim. Ancak 5 yıllık okulu çoğu 6-7 yılda bitiriyor belirteyim.
-----------------------------Ben veteriner fakültesini bıraktım 3. sınıfı bıtırıp derslerım ıyıydı okul bır yıl uzardı ama 9 . yılı olan arkadaslarım vardı .Normal fen edebıyat vs olsa kımse bıle bıle lades degıp 9. yıla dayatmaz.Su anda mezun olup 6 ayda 97 bın lıra borc odemıs arkadasım var sırf klınık ıle. Devlete gırme durumlarında kpss den 55 60 la atananlar varmıs kı zaten kpss ıle memur olan sayısı cok azdır onlarda asosyal ınsanlar memur oluyor bızım meslekte. mezun olan arkadaslara 2 3 bın lıralık ıs teklıflerı gelıyor cıftlıklerden ama gıden sayısı az ozelde cok ıyı paralar kazanıyorsunuz kendı ısınızı yapıyorsanız. Eger para kaygısı ıle meslek yazıyorsanız veterıner fakultesını yazınız ama okulda ınek degılsenız oraya buraya kosan zekı bırı ısenız bence yazmayın okuyamıyorsunuz abı tavsıyesı olsun . 8 . yılı olan bır arkadasım vardı -kendısı gordugum en zekı adamlardan bırısı ama o kadar ıs guc pesınde kosmuskı okula fırsat bulamamıs .
Okurum dersenız yanlızca istanbulda okuyun ıstanbul dısında bıryerı yazmayın veterıner fakultesı olarak.
ayrıca buyukbaş çalışmak ıstersenız devlet 1 mılyon tl o faızle kredı verıyor ıs kurmanıza ımkan saglıyorlar cok ıs ımkanı var arıcılık su ,Su ürünleri muhendıslerınden daha ustun olarak calısmaktasınız , cok fazla ıs ımkanı ,olanagı var. Kendı ısletmenızın sahıbı olursunuz mezun olur olmaz .
Ama gel gorki benım ıdeallerımı cakısıyor musuz oldugumu düşündüğümden dolayı bıraktım
-
u235 bunu yazdı:
hacı suan actıgın konu cok gülünc bir konu.Sen suan acıkda kalmayayayım derdine kafanı baya bir bulandırmışsın. Mimarlık ve mühendisliğin ne kadar ayrı şeyler olduğunu bir öğren bence serin kafayla.Bide makina müh. inşaatda değil ))
-----------------------------makina mühendsiliğinin ne olduğunu bilmiyorsun
-
Sonuç ne oldu hangisi geldi :)
-
bunlar 14-15. tercihimdi 7. geldi :D ege bilgisayar mühendisliği :D konu silinebiir artık :) Herekeden bu mübarek günde Allah razı olsun :)
-
ltcelik bunu yazdı:
u235 bunu yazdı:
hacı suan actıgın konu cok gülünc bir konu.Sen suan acıkda kalmayayayım derdine kafanı baya bir bulandırmışsın. Mimarlık ve mühendisliğin ne kadar ayrı şeyler olduğunu bir öğren bence serin kafayla.Bide makina müh. inşaatda değil ))
-----------------------------makina mühendsiliğinin ne olduğunu bilmiyorsun
-----------------------------evet doğrusu detaylı bilgim yok ama makina bölümünde de çizim yapıldığını fakat mimarlığın %20 si kadar bile olmadığını biliyorum : )
-
Profesor bunu yazdı:
mimar olursan inşaat müh. lerden bol bol küfür yersin arkandan :)
-----------------------------Sadece inşaatcılar değil Elektrikcisi de var. Küfürbaz ettiler resmen beni. Penceresi olmayan ve açma ihtimalide olmayan odayı jeneratör odası yapar sonra projeyi bitirdim değiştirmek yoook der. 2mtx2mt asansör boşluğu koyup benden 1600 kilo kapasiteli hasta asansörü isteyenleri saymıyorum.
Makinecilerlede sorun yaşarlar. 30cmx70cm tesisat bacası yapar ama makineciye sormaz burdan ne geçircen diye. Adamın 3 inç borusu var gidip araştırmaz sığarmı diye. Bu örnekler çok. Yazmamdaki neden mimarlık hayal gücü ve ciddi tasarım ister. Her ne yaparsan sebep sonuç ilişkisi içinde yapabileceğine ve ihtiyacı karşılayacak kadar araştırmacı olduğunu inanıyorsan mimarlık derim. Kesinlikle mimarlık. Mesala pardon yalnış yapmışım diyen mimarlar pek azdır ve genelde 7-8 seneden daha az süredir bu işi yaparlar. Yalnış yaptın dediğinde "sen anlamassın sanatsal yapı bikere o" der vesu üstüne çıkıverirler.
Karizması çoktur mimarlığın.
Karşı cinsle irtibatta diğer müh. bıranşlarına göre 1-0 öndesindir.
İyi kazanırlar.
Genelde efendi tiplerdir.