Minecraft Genel
-
sim u kraft
sims city gibi citizenlere bina yaptırıp market açtırıp tarla ve madenlerde çalıştırabildiğin mod
-
Optifine:
oyunda bazı ek grafik ayarlarını açar ve genel olarak oyunda fps artışı sağlar
İnventory tweaks:
tek tuşla chest ve inventory de düzenleme yapmanızı sağlayan çok kullanışlı bir mod. Ayrıca mesela inventoryde birsürü pickaxe falan var diyelim siz 1. slota koydunuz bir tane, kaza kaza kırılınca otomatik inventoryden başka bir pickaxe ile değiştiriyor.
http://www.minecraftforum.net/topic/1720872-162-inventory-tweaks-155-july-9/Mouse tweaks:
İnventory tweaks in mouse ile yapılan yerleştirme ve item bırakma işlemleri için olanı gibi. Aşağıdaki linkte ayrıntılı açıklayan resimler mevcut
http://www.minecraftforum.net/topic/1518185-162-sspsmp-mouse-tweaks-22/
-
bi serever olsada oynasak dam gibi
-
bilenyok bunu yazdı
Daha yeni başladım amk oyununa fena sardı. İşi gücü bıraktırdı resmen.
İlk soracağım şey maden bulma konusunda.
Var mı 1.5.2 sürümü için madenleri gösteren, bulmasını kolaylaştıran bir mod bildiğiniz?
güzel bir yöntem bildireyim böyle çok maden bulmuşumdur toprağı merdiven olacak şekilde 5 birine kadar kaz baya bi madde çıkar sanşlıysan tabi 5 birim olunca 3x3 lüh kazmaya başla 50-60 adım sonra hala önüne bir şey çıkmadıysa saga veya sola duğru 10x10 luk laanı tamamen boşalt illaki cikacaktır onalrı topla sonra herhangi bir uctan aynı işlemi bi mahzen bulana kadar tekrarla mahzen buluncada da zaten işin zor ısmı başlıyor ben sürekli madene inerken pasta odun ve bolm iktarda isik kılıçla iniyordum elmas altın kazma falan önermiyorum ama yanında elmas kazma olmalı benceçünkü daha değerli eşyalar elmasla kazılabiliyor yoksa normalde yanında çok çok olan odun dan çubuk yap elinde bol miktarda olan taslala yap kazmanı olay tamam zaten
elması kolay bulmak için 5 birin derinlikte ve genelde lavların yakınlarında aramalısın
diğer her türlü şey için 10 birim derinlikte ve genelde mahzenlerin içinde aramalısın
not: hiç bilmöeyenelr için oyuna başladığın yer 75-76 birim oluyor oan göre 5 birim yani 65-66 birim asağı kazıcan modsuz bakmaz için f3 e basarken z degeri iste
asiminnesli tarafından 12/Tem/13 00:44 tarihinde düzenlenmiştir -
bilenyok bunu yazdıRaAmLis bunu yazdıMetallurgy : Oyuna yeni ore lar ve bu ore lardan yapılabilen itemler ekliyor.
Forestry : Ekstra tarım ürünleri ekliyor. Yetiştirilebilen yeni şeyler ekliyor. Arıcılık filan da var içerisinde.
İndustrialcraft2 : Oyunu olduka fazla yeni şey ekliyor. Bildiğin sanayi devrimi oluyor oyunda.
Buildcraft : Bu da industrial craft gibi. Yan mod gibi birşey.
WeaponMod : Oyuna yeni silahlar ekliyor adından da anlaşıldığı gibi. Bumerangdan tut mızrağa kadar herşey var.
Timber Mod : Ağaçları baltayla kesitğinde tek değilde o ağaçtaki bütün odunları düşürüyor.
Better than Wolves : Oyuna bir çok yeni item ekliyor. Ayrıca oyun dinamiklerinide değiştiriyor.
ThaumCraft : Oyuna alchemy ve büyü eşyaları ekliyor.
Mo' Creatures : Oyuna zibilyon tane hayvan börtü böcek ekliyor.
Bu modları kurmanızı tavsiye ederim. Oyunu bambaşka bir hale getiriyorlar. Olmadı hafta sonu mod pack yaparım hazır kurulu haliyle uploadlarım.
3-4 kişilik bir grup yapsak adventure mapları oynasak. Solar survival veya sky island survival olabilir. Zevkli olur diye düşünüyorum.
hocam müsaitsen ne işe yaradıklarını da 1-2 kelimeyle yazsan sana zahmet :)