Minecraft Serveri Açacağım. Ama...
-
selam arkadaşlar. hipo arkadaşımız sağolsun. önayak oldu ve sunucu sağladı.
şimdi ben tahribat minecraft server 2 yi açmayı planlıyorum. netten bi ton video izledim. ynı şekilde deniyorum ama sonuç hep hüsran.
en son aklıma port sıkıntısı olabileceği geldi. minecraft 25565 nolu portu kullanıyor. serverda kapalı bu port. bunu buldum birz kurcalama neticesinde.
şimdi sorum şu ki, servera bu port ile gelen bilgiyi, mesela 80 noluporta, serverdan 80 nolu porttan çıkan bilgiyi de 25565 nolu porta yönlendirebilirmiyiz? bu sıkıntıyıda aşarsak, server hizmete gircek sanırım. bu işten anlayan kimse varmıdır yardımcı olabilecek?
-
Yukarı...Ek olarak son Minecraft Server faciasından sonra sanmam tutacağını. Gerçekten eğlenirken milletin yaptığı işi yıkıp yakmak çok kalleşçe! Sana tavsiyem yaşına, psikolojik durumuna kadar öğren öyle izin ver white-list'e koy yoksa gene dağıtırlar ortalığı. Onlar yüzünden de benim gibi arkadaşlar çoklu oynamazlar ki çok sıkıcı oluyor diğer türlü:/
-
deja-vu bunu yazdı:
-----------------------------Yukarı...Ek olarak son Minecraft Server faciasından sonra sanmam tutacağını. Gerçekten eğlenirken milletin yaptığı işi yıkıp yakmak çok kalleşçe! Sana tavsiyem yaşına, psikolojik durumuna kadar öğren öyle izin ver white-list'e koy yoksa gene dağıtırlar ortalığı. Onlar yüzünden de benim gibi arkadaşlar çoklu oynamazlar ki çok sıkıcı oluyor diğer türlü:/
-----------------------------onda sıkıntı olmaz olayların vuku olduğu tarihi anlarız atılan ilk şikayet postlarından, sonrada o tarihe göre whitelistin bir kısmı alınır bir kısmı alınmaz yada herşeyi siktir eder tanıdığı ettiği 20-30 kişiyi alır oynar.
-
tanıdığım kişilerden kefaletle alıcam zaten. birisi eski serverdak gibi davranırsa, kefilide banlanacak. öyle liseli muhabbeti olmasın diye, tc kimlik numarasıdamı istesem ne diye düşünüyorum :)
-
http://massivecraft.com/plugins/factions
Bu mod olmadan engelleyemezsin yıkımları yapar yine biri çıkıp sonra banlanmasınında bi kıymeti olmaz
-
önce çalıştırayımda, saha sonra bu eklentiyide denerim. sağolasın.
-
world guard plugini kurulursa sıkıntı çıkmaz sanırım. kimse kimsenin yaptığı yapıyı yeri yıkamaz.
edit: http://plugins.bukkit.org/#ti=&ta=all&au=&subm=false&pno=0
burda işe yarar bir yığın plugin var.
-
Bir yıkıcı ibne herzaman olacaktır
Hocam açarsan en azından 1-2 aydan kısa sürede kapatmama garantisi ver ki zewkle oynansin
Client kurulumu da yapıp ziplersen adam gibi installer yaparız kimsenin eklenti vs kurmasına gerek kalmaz
-
Konuyu görür görmez bir neşe doldum. Port olayını dert etme settings diye yanlış hatırlamıyorsam bir dosya vardı minecraft server dosyasının içinde o olay o kadar kasmaz. Önemli olan oyunda düzenin refahın sağlanması. Teknik sorunlar internette araştırmalrla olmadı deneme yanılmalarla çözülür. Hocam ve kesinlikle ma kesnilikle fction kurulması taraftrayım.
-
crime aç bi denede gelip komşu olam sana yine(=
-
evde boşta bir kasa vardı kurdum bukkit dayadım plugin leri açtım no-ip i arkadaşlarla takılıyoruz . kurulumda yardımcı olabilirim pm den ulaş istersen .
edit:internet bağlantısı sıkıntı olmasaydı tahribat içinde kullanabilirdik , worldguard gibi koruyucu pluginler var server da ama 8mbps ttnetle aynı şehirden bile bağlantılarda sıkıntı yaşanıyor :D