Minik Cep Sobası

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

joe_black bunu yazdı:
    -----------------------------

vay iyiyimişi hacı bu. ben hep üşürüm. elbise neyim yapsak bari bundan :)

soru: örneğin 3 gram aldık yaktık sonra bitmeden kapattık kapağı 2 gün sonra açıp geri çalıştırabiliyoz mu

hava kaçmayan bi kutuysa yakarsın tabi.. uçmaması lazım yalnız dikkat koyduğunuz kutu kapanınca hava alıyorsa kutuyu kapatıp cebe atarsanız yanarsınız :))

bu jelle çok kral soba yakılıyo.. ben bununla semaveri yakmayı denedim yanmadı nedense.. bir de az bi krem uzun süre etkili o güzelliği var..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

askerde kışın uzmanlar getirirdi bölükten bizede göreve gideceğimiz zaman verirlerdi...yan cebe koyardık sallana sallana ısınırdı kullanırdık

bi zaman sonra sıkılıyorsun hiç kullanmak istemiyorsun.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    o videoda gördüğünüz minik naneli şeker kutusunu jel ile tam doldurup yaktım. tam 26 dakika civarında yandı. bu esnada çelik cezveye 1 su bardağı su koydum ve bu ateşte ısıttım. şimdi ısınan suda papatya çayı yaptım onu içiyorum. ohhhşşş :) su tam kaynamadı. ama ağzınızı yakacak kadar sıcak. neden ? cezve çok kalın, sanırım çelik. bu cezve ile normalde mutfaktaki ocakta su kaynatınca da çok geç kaynıyor. normal teneke kola kutusunda suyu kaynatmış olsaydım %99.9 su tam olarak kaynardı. öbür seferki denemeyi kola kutusunda yapacağım. bakalım 1 su bardağı suyu kaç dakikada kaynatacak.

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    nolanded bunu yazdı:

o küçük kutuya koyduğun jeli kaç kere kullanabiliyorsun?

küçük kutu toplam 26 dakika yandı. mesela 5 dakika ısın, kapağı kapat. ertesi gün 5 dakika daha ısın, yine kapağı kapat. toplam 25 dakika yanmış olur. istediğin zaman yak, istediğinde söndür. illaki ilk yakmada hepsi yanacak değil. piknik tüpü gibi yani.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Damat
    A_REX
    A_REX's avatar
    Erkek

askerde uzun bir süre kullandık tekil olarak verdigi ısı çok az kurtarmıyor ama 3-4 tane teneke kutuda yakarsanız ısı miktarı daha iyi oluyor.Tek başına bir ton balıgını ısıtmaktan aciz o derece.

Dur be kadınnnn....
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    joe_black bunu yazdı:

soru: örneğin 3 gram aldık yaktık sonra bitmeden kapattık kapağı 2 gün sonra açıp geri çalıştırabiliyoz mu

tabiki. ben üşüyünce yakıyorum. ısınıp kapatıyorum kapağı. ertesi gün bir daha. sonra bir daha. toplamda 26 dakika kadar yandı bende.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    BosphorusPasha bunu yazdı:

joe_black bunu yazdı:

hava kaçmayan bi kutuysa yakarsın tabi.. uçmaması lazım yalnız dikkat koyduğunuz kutu kapanınca hava alıyorsa kutuyu kapatıp cebe atarsanız yanarsınız :))

bu jelle çok kral soba yakılıyo.. ben bununla semaveri yakmayı denedim yanmadı nedense.. bir de az bi krem uzun süre etkili o güzelliği var..

kapak kapanınca, veya kapak açık halde yanarken dahi olsa cebinize koysanız bile söner. çünkü bu jelin yanması için çok iyi hava alması lazım. elinizle kutunun hemen üstünü kapatınca dahi ateş sönebilir. ama rüzgardan etkilenmiyor... aşırı rüzgarda denemedim.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    A_REX bunu yazdı:

askerde uzun bir süre kullandık tekil olarak verdigi ısı çok az kurtarmıyor ama 3-4 tane teneke kutuda yakarsanız ısı miktarı daha iyi oluyor.Tek başına bir ton balıgını ısıtmaktan aciz o derece.

belki sendeki jel ile bendeki arasında kalite farkı veya özellik farkı vardır. videodaki o minik kutu en az 3 tane ton balığını ısıtır. ben o minicik kutuyu yakıp 1 su bardağı su ısıtıp çay yaptım. bunu önceki mesajlarımda ayrıntılı yazdım. sen büyük kutudan bahsediyor olmalısın ki onunla menemen dahi yapılır.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    jel zaten çok ucuz. demek isteyenler alıp deneyebilirler. aşırı rüzgarlı havada sönüyor mu ? 1 su bardağı suyu teneke kola kutusunda kaç dakikada kaynatabiliriz ? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz. ben de denemeler yapıyorum. gelişmeleri aktaracağım. bu arada jelin orjinal kutusunda 235gr yazıyor. artık net ağırlık mı bürüt ağırlık mı bilmiyorum. ve 3 Hour Methanol Gel yazıyor. sanırım 1 orjinal kutusu 3 saat yanıyor.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ulquiorra
    ulquiorra's avatar
    Erkek

jel yapışkan mı? biri denerken eline koluna sürer farkında olmadan. tutuşur sonra :D

yapışkansa duvarlara jelle yazı yazılıp tutuşturursak yanar mı mesela? 

http://www.youtube.com/watch?v=kdDEDr3HX7Y

Toplam Hit: 11436 Toplam Mesaj: 45