Miraç Kandilimiz Mübarek Olsun
-
Tüm İslam aleminin Miraç kandili mübarek olsun.
-
Bence bi ara kandiller nedir, ne zaman çıkmıştır, Kurâna uygun mudur diye araştırın. Özellikle efsanelerle ağızlardan düşmeyen Miraç kandilini.
-
teşekkürler, sizlerin de diğer tüm müslüman gibi müslümanların da kandilleri mubarek olsun.
-
kandil nedir ne değildir hele biri anlatsın bana ben çok cahilim beyler :(
Zodiac tarafından 15/May/15 23:11 tarihinde düzenlenmiştir -
Aslında kandil yerine gece dememiz daha uygun olacaktır. Örneğin ; Kadir gecesi, Mir'ac gecesi vb. Insanlar bu mübarek gecelerde zamaninda kandil yaktiklari için, özellikle kandil olarak anılıyor. Benim fikrimce uygun olan mübarek gece dememiz daha dogru olacak.
cenk88 tarafından 15/May/15 23:23 tarihinde düzenlenmiştir -
Daniel-Koo bunu yazdı
Bence bi ara kandiller nedir, ne zaman çıkmıştır, Kurâna uygun mudur diye araştırın. Özellikle efsanelerle ağızlardan düşmeyen Miraç kandilini.
bilgi için teşekkürler.
biraz araştırdım da, aklıma İtirazım Var'daki vaaz geldi aklıma (ne kadar doğrudur bilemiyorum)
-
Hepimizim miraç kandili mübarek olsun arkadaşlar Allah dualarımızı kabul etsin
-
u235 bunu yazdıustura bunu yazdı
bütün Müslümanların kandili mübarek olsun
-
Daft bunu yazdıDaniel-Koo bunu yazdı
bilgi için teşekkürler.
biraz araştırdım da, aklıma İtirazım Var'daki vaaz geldi aklıma (ne kadar doğrudur bilemiyorum)
Kuran'a uygundur anlatılanlar efsane değil gerçektir, mübarek gecelerde Allah ve peygamber anılır ibadet edilir v.s güzeldir
LhaNeT tarafından 16/May/15 00:10 tarihinde düzenlenmiştir
Kuran da namaz kılın emiri var ama namazın tarifi yok bu durumda namaz Kuran a uygunmudur ? bunu bi araştırın mı diyeceğiz ?
böyle bir mantık olabilirmi ?
müslümanlar peygamberin yaşantısını taklit ederek ve kendi çapında onun gibi olmaya çalışarak yaşayan insanlardır
islam 1400 yılı aşkın süredir dünyada ve özellikle türkiyedeki müslümanlar hala kandil var mı ? öpüşmek oruç bozarmı ? gibi sorunların derdinde yada bu sorunlar belirli eller tarafından bilinçli olarak sürekli önümüze sürülüyor
bunun gibi bir çok örnek sayabilirim, herkes bıktı bu muhabbetlerden ama bardak ne zaman taşacak ve sonrasında neler olacak bilemiyorum
gelelim videoya
40 da 1 diye birşey yok dükkan ev araba ne varsa satın ve fakir fukaraya dağıtın demiş, çüş :D
kısaca kim neye inanıyorsa inansın saygım var ama 1400 yıllık islam ile hiç bir ilgisi olmayan görüşler islam diye yutturulmaya çalışılıyor, bu görüşleri sallayanda yok ama ya tutarsa hesabı dur durak bilmeden hergün yeni bir saçmalık çıkıyor buda onlardan biri :) -
Daft bunu yazdıDaniel-Koo bunu yazdı
bilgi için teşekkürler.
Dedikleri doğru. Bugün fıkıh ve ilmihal dedikleri olaylar tamamen arap kültürü. İslam ile alakası yok.