folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Miraç Kandilimiz Mübarek Olsun

Miraç Kandilimiz Mübarek Olsun

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YasamaK
    YasamaK's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Tüm İslam aleminin Miraç kandili mübarek olsun.

YasamaK tarafından 15/May/15 22:35 tarihinde düzenlenmiştir

SEVİŞİRKEN EN ZEVKLİ OLAN ŞEY.. tamam, dikkatinizi çektim. ne kadar meraklısınız böyle şeylere terbiyesizliğin lüzumu yok yani :D (, sessizce öldürüyor.)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek

Bence bi ara kandiller nedir, ne zaman çıkmıştır, Kurâna uygun mudur diye araştırın. Özellikle efsanelerle ağızlardan düşmeyen Miraç kandilini. 

ne diyon?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    paparozzi
    paparozzi's avatar
    Erkek

teşekkürler, sizlerin de diğer tüm müslüman gibi müslümanların da kandilleri mubarek olsun.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek

kandil nedir ne değildir hele biri anlatsın bana ben çok cahilim beyler :(

Zodiac tarafından 15/May/15 23:11 tarihinde düzenlenmiştir

mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cenk88
    cenk88's avatar
    Erkek

Aslında kandil yerine gece dememiz daha uygun olacaktır. Örneğin ; Kadir gecesi,  Mir'ac gecesi vb. Insanlar bu mübarek gecelerde zamaninda kandil yaktiklari için, özellikle kandil olarak anılıyor. Benim fikrimce uygun olan mübarek gece dememiz daha dogru olacak.

cenk88 tarafından 15/May/15 23:23 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo
    Daniel-Koo bunu yazdı

Bence bi ara kandiller nedir, ne zaman çıkmıştır, Kurâna uygun mudur diye araştırın. Özellikle efsanelerle ağızlardan düşmeyen Miraç kandilini. 

bilgi için teşekkürler.

biraz araştırdım da, aklıma İtirazım Var'daki vaaz geldi aklıma (ne kadar doğrudur bilemiyorum)

http://www.youtube.com/watch?v=ianvSGqtEiQ

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

Hepimizim miraç kandili mübarek olsun arkadaşlar Allah dualarımızı kabul etsin

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JahR
    JahR's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    u235 bunu yazdı
    ustura bunu yazdı

bütün Müslümanların kandili mübarek olsun 

beyin derki; ya beni kullan, ya da kafana sık ulan!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    LhaNeT
    LhaNeT's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Daft bunu yazdı
    Daniel-Koo bunu yazdı

bilgi için teşekkürler.

biraz araştırdım da, aklıma İtirazım Var'daki vaaz geldi aklıma (ne kadar doğrudur bilemiyorum)

Kuran'a uygundur anlatılanlar efsane değil gerçektir, mübarek gecelerde Allah ve peygamber anılır ibadet edilir v.s güzeldir
    Kuran da namaz kılın emiri var ama namazın tarifi yok bu durumda namaz Kuran a uygunmudur ? bunu bi araştırın mı diyeceğiz ?
    böyle bir mantık olabilirmi ?
    müslümanlar peygamberin yaşantısını taklit ederek ve kendi çapında onun gibi olmaya çalışarak yaşayan insanlardır
    islam 1400 yılı aşkın süredir dünyada ve özellikle türkiyedeki müslümanlar hala kandil var mı ? öpüşmek oruç bozarmı ? gibi sorunların derdinde yada bu sorunlar belirli eller tarafından bilinçli olarak sürekli önümüze sürülüyor
    bunun gibi bir çok örnek sayabilirim, herkes bıktı bu muhabbetlerden ama bardak ne zaman taşacak ve sonrasında neler olacak bilemiyorum

gelelim videoya
    40 da 1 diye birşey yok dükkan ev araba ne varsa satın ve fakir fukaraya dağıtın demiş, çüş :D
    kısaca kim neye inanıyorsa inansın saygım var ama 1400 yıllık islam ile hiç bir ilgisi olmayan görüşler islam diye yutturulmaya çalışılıyor, bu görüşleri sallayanda yok ama ya tutarsa hesabı dur durak bilmeden hergün yeni bir saçmalık çıkıyor buda onlardan biri :)

LhaNeT tarafından 16/May/15 00:10 tarihinde düzenlenmiştir

Büyüklük odur ki hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. İşte sen bunda karşı koyuşları yok eden olacaksın. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır. Kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana "büyüksün" derlerse, bunu diyenlere de güleceksin. Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, s. 112 - Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. - Mustafa Kemal Atatürk 1881 - ∞
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek
    Daft bunu yazdı
    Daniel-Koo bunu yazdı

bilgi için teşekkürler.

Dedikleri doğru. Bugün fıkıh ve ilmihal dedikleri olaylar tamamen arap kültürü. İslam ile alakası yok. 

ne diyon?
Toplam Hit: 2861 Toplam Mesaj: 32