Miraç Kandilimiz Mübarek Olsun
-
CEO bunu yazdı
Hocam bence bu kandil konusunda saçmalıyorsun.
İslam hakkında ahkam kesmek için islamı sular seller gibi bilmek gerekir.
Kaldı ki ben de dahil bu forumda böyle biri olabileceğini sanmıyorum.
İslam hakkında kaç senelik bir araştırmaya dayanarak kandillerin islam'a aykırı olduğunu ima edebiliyorsun sorabilir miyim ?
Dini konularda inanıp inanmamak sana kalmış birşey, ama tutupda bilmediğin bir konu hakkında ahkam kesmen son derece yanlış bir durumdur hocam.
" Sübhânellezî esrâ bi abdihî leylem minel mescidil harâmi ilel mescidil agsallezî bâreknâ havlehû li nüriyehû min âyetinâ. İnnehû hüvessemiul basîr "(İsra 1)
“Bir gece, kendisine âyetlerimizden bir kısmını gösterelim diye (Muhammed) kulunu Mescid-i Harâm’dan, çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allah noksan sıfatlardan münezzehtir; O, gerçekten işitendir, görendir.”
Böyle bir ayet Kuran-ı Kerim'de geçiyorsa ve sen bu olaya efsane gözü ile bakıyorsan, bence ilk önce inancını sorgulamalısın.
Tekrar söylüyorum, bir konu hakkında ahkam kesebilmek için o konu hakkında çoooook fazla bilgi sahibi olmak gerekiyor. Sadece akıl mantık yürüterek birşeyler söylemekle olmaz..
Ben araştırıyorum biliyorum görüyorum hocam.. Peki sen araştırmadan nasıl bana ayet atıpta "Miraç" var diyorsun :D Şaşkınım vallahi..
O attığın ayette, Miraçdan bahsedilmiyor İsra dan bahsediliyor :D İsrada, yürümek, gece yürüyüşü felan demektir. Miraçda göğe yükselme anlamı var.
Ben ayete efsane demiyorum. Rivayetlere diyorum. Sözde peygamber miraca yükselmişte bilmem neymiş. Üstelik İsra, 1'de "Muhammed" diye parantez içine alındığını yani, hitap edilenenin hz. muhamemd olduğunu nasıl çıkardın?
Şu ayetler size ne anlatıyor?
"Şayet müşriklerin imandan yüz çevirmeleri zoruna gidiyorsa, şunu bil ki, yerin derinliklerine doğru bir tünel kazmaya veya göğe merdiven dayamaya gücün yetse ve böylece onlara bir mucize göstersen bile, onlar yine de imana gelmezler. Allah dileseydi veya layık görseydi onların hepsini imana getirirdi. O halde sakın bu gerçeği bilmiyormuş gibi davranma." (En’âm 6/35).
"“Yahut altından bir evin olmalı, yahut göğe yükselmelisin. Ancak senin göğe çıktığına, okuyacağımız bir kitabı bize indireceğin zamana kadar, asla inanmayız.” De ki: “Rabbimin şanı yücedir. Ben, insan bir resulden başka neyim ki?” İsra, 93
Şu ayetler bile sizin, mirac diye efsane gözüyle baktığınız rivayetleri yok ediyor. :) Üstelik İsra suresinde geçiyor ha! Dikkatinizi çekeyim...
İsra suresinde, bizler için 12 emir varken kalkıp efsaneler üretip,onlarla göğüs kabartmakla meşgulsunuz :)
Bunlardır o 12 emir:
1. Allah’tan başkasına ilah olarak tapmayın ve yalnızca ona kulluk edin.
2. Ana-babaya iyi davranın.
3. Akrabaya, yolcuyla ve yolda kalmışa hakkını ver.
4. Bu konuda ne savurganlık yap ne de cimri ol.
5. Rızklarını temin edememe korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyiniz.
6. Zinaya yaklaşmayın.
7. Allah’ın haram kıldığı canı haksız yere öldürmeyin.
8. Yetimin malını yemeyin.
9. Ahde vefa gösteriniz.
10. Ölçü ve tartıda hile yapmayın.
11. Bilmediğiniz konuların ardına düşmeyin.
12. Böbürlenerek yürümeyin.
Peki, şunlarıda okuyun ve cevap verin madem?
1. Mi'râc'ın isradan yaklaşık olarak altı yıl öncesinde Resûlüllah'ın kaylule uykusunda gördüğü bir rüya anlatısı olduğunu,
2. Bu rüya anlatısına kadim İran, Yahudi ve Hıristiyan kültüründeki göğe yükseliş motiflerinin de eklenmesiyle, zenginleştirilerek Resûlüllah'a uyarlandığını,
3. Mi'râc diye bir olayın gerçekleşmediğini, tamamen hayali bir kurgu olduğunu
4. En erken mi'râc anlatısına dair rivayetin hicretten 211 yıl sonra ölen Abdurrezzak'ın 2 ciltlik tefsirinde geçtiğini. Sahabenin mi'râc diye bir şey bilmediğini,
5. Hadis kaynaklarındaki en erken mi'râc anlatısının ilk kez 235 yılında vefat eden İbn Ebî Şeybe'de geçtiğini,
6. En muteber kaynak olan Buharideki rivayetlerin hiçbirisinde Resûlüllah'ın Kudüs'ten göğe yükselme anlatısının yer almadığına hiç dikkat ettiniz mi? Buhârî'deki tüm mi'râc anlatılarının doğrudan Mekke'den/Kâbe'den semaya yükseliş şeklinde anlatıldığını,
7. Peki Yahudi kültüründe Kudüs'teki taşın (sahre/bu günkü Kubbetüssahre) üzerinden Melekler ve Peygamberlerin göğe yükseldikleri inancına alternatif olarak Müslümanların da Mekke'den semaya yükseliş kurguları oluşturduklarını fark eden oldu mu?
8. Buharî ve Müslim gibi muteber hadis kaynaklarındaki tüm mi'râc rivayetlerinin en son ravi olarak sadece Enes b. Malik'e dayandığını bilen var mıydı? Hemen belirteyim kapsamlı rivayetleri kast ediyorum. Zira diğerlerinin tamamı bunların parçaları niteliğindedir.
9. İsrâ ile mi'râc anlatıları arasında hiçbir bağlantının olmadığını bilen var mıydı? Biri düz yürüyüşü, diğerinin göğe doğru yükselmeyi ifade ettiğini hiç fark ettiniz mi. İsra'nın gece yürüyüşü, mi'râc anlatılarının ise öğle uykusundaki rüya olduğunu kaç kişi size anlattı?
10 İsra'nın âyette yer aldığını fakat detayının verilmediğini, buna mukabil isrâ hadisesine eklemlenen mi'râc anlatılarının tamamının hayali olduğunu ve asla Kur'ân'a dayandırılamayacağını bilen var mıydı?
11. Peki Sünni dogmanın muteber ansiklopedisi olan Diyanet İslâm Ansiklopedisinde isra maddesinin bulunmadığını, isra maddesinin tamamen hayali olan mi'râc maddesi içinde kaybedildiğini ve ayetin rivayetlere kurban edildiğini, keza bu maddenin baştan aşağı yanlış olduğunu kaç kişi fark etti?
12. Buna mukabil 'Elin gâvuru' dediğimiz Batılıların çıkardığı İslâm Ansiklopedisinde (MEB), isra ve mi'râc maddelerinin ayrı ayrı yazıldığını ve bizim böyüüüük akademisyenlerimizin Elin Gâvuru kadar hassas davranamadıklarını fark ettiniz mi?
13. Peki bahsettiğim madde ile ilgili bütün detayları yazıp, "Zeyl" cildine konmasını önerdiğim halde hiç dikkate alınmadığımı ve nezaket edilip dönülmediğini tahmin edebilir miydiniz?
slim_38, kafanız öyle allak bullak olmuş ki, "öyle bi ayet bulamadım" diyorsun hocam yapma gözünü seveyim, ne demek istediğimi anlamayıp dalga geçer gibi laflar kullanma ya..
"ve ekımı es salate" der namaz ayetlerinde. yani "o namazı kıl/ikame et" peki o namaz derken? "o namaz" ? Bi yönlendirme var...
Daniel-Koo tarafından 16/May/15 01:42 tarihinde düzenlenmiştir