Miras Kavgası

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KotomineKirei
    KotomineKirei's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Temmuz/2013
    Erkek
    ExpirE bunu yazdı
    KotomineKirei bunu yazdı

    Hisseli arazilerde paylaşım için tarafların anlaşması gerek. Genelde birine vekalet verilir, o kişi tüm işlemleri hallederi, her bireye tapusunu verir. Şakin bizde kimse anlaşamadığından bu işlemler onlarca yıl sürer gider. 

    Vefattan sonra devlet 6 ay süre veriyordu. Bir arkadaşımın dedesi vefat edince pay edemeyip kavga etmişlerdi, devlet de bunlara ihtarname gibi belge gönderip pay edin demişti oradan biliyorum. Süreç biraz sıkıntılı oldu ama halletmişti hocalar :) 

     

    bu işi hızlandırmak istiyorsanız sözü geçen bir ile büyüğünün olaya el atması gerek yoksa iş uzar. H yoksa öyle biri başlat yasal işlemleri, arsa değeri 10 bin ise ve mahkeme 15 bin tutuyorsa dahi uğraşıp hakkınızı alın. Siz yemiyorsanız o pezevenk de yemesin amk.

    Vekalet verildiginde vekalet verilen kisi bunu kotuye kullanabilir mi. Basimiza is acmasin la bide o zaten dolandiricilar

     

     

    Niçin vekalet verildiğini noterde net bir şekilde yazıyorsunuz, yazmalısınız, yazdırmalısınız. Yoksa kullanılabilir tabii ki. 

    Hangi ildesiniz hocam? 


    They were crying when their sons left. God is wearing black. He's gone so far to find no hope, He's never coming back. They were crying when their sons left. All young men must go. He's come so far to find the truth, He's never going home.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2005
    Erkek

    Ytrabzon hocam


    "bea"
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karabudun
    karabudun's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek

    "İzale-i Şuyu" yapacaksınız. 


    "Bugünden geru divanda, dergahta, bergahta, mecliste ve meydanda Türkçeden başka dil kullanılmayacaktır." KaramanoğluMehmet Bey - 1277 -
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdem358
    erdem358's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

    Önce ilçe tapuya gidip tapu bilgilerini al daha sonra ilçe tarım hangiköy de kim nekadar devlet desteği alıyor onu öğren merak etme askıya çıkarıyorlar bilgiyi veririker. Ben anlamam o işlerden diyorsan köy muhtarı o belgeleri imzalıyor ki millet para alsın kim kiralıyorsa öğrenin. Yada enişteniş olacak o ibneye deyin ki biz kenni hakkımıza düşen tarlaları kullanıcaz elleme yin 


    Yav he he
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rocketadam
    rocketadam's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ekim/2010
    Erkek

    git bir avukat ile görüş. mahkemeye verirsiniz. en kötü ihtimal satışı olur paranızı alırsınız


    Bir milletin zenginliği hisse senetleri değil, hissi senetleridir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanane
    sanane's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2002
    Erkek

    Babamın babası bi kısım araziyi önce bize verdi. Sonra  mahkemeye verdi. Bunlar beni kandırdı diye. Tekrar geri aldı. Araziler 2B statüsünde. Bide mahkemelerde uğraştık. İpne bi amca var bizde de hep o gavatın yüzünden. 


    Naber la?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Mart/2003
    Erkek

    Konuyu okumadımda bizim 30 35 trilyonluk mal tüm aile ve çok yakın akrabalarla sorun halinde 5 tl geçmiş değil babamdan dedemden bana yaşım 30

     

    Yapacak bişey yok  ortak tapu varsa bir s*ke derman olmuyor çekişme dava itişme kakışma bekleme huzursuzluk iyice hasta ediyor insanı

    Zamansız gelen paranın ........

     

    LaNCeLoT tarafından 29/Eki/16 13:35 tarihinde düzenlenmiştir

    Kurtlar tasma takmaz....
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Mayıs/2007
    Erkek
    imlegend bunu yazdı

    Çiftçi kayıt sistemine giriş yapılıyor. Kısa adı çks. Xx tapulu arsa fasulye yy tapulu bugday gibi gibi.

    Burası boş yattı kiralamadım vs vs çamura yatarlarsa aklında bulunsun. Devlet ekilen yerler için para ödemesi yapıyor. Eğer mahkemelik olursan bunları dile getir.

    Miras yüzünden biz de de bela var. Küçük teyze tarlasını bize ekmemizi söylüyor. Büyük teyzemin Yavşak eşi de bizim ekeceğimiz yeri bizden evvel davranıp ekiyor. İpne ekiyor ama bir kuruş da küçük teyzeme para vermiyor. Ulan parayı geçtim 1 çuval mahsul den ver. Yavşak.. hayatı beleş yavşağın. Belki 400 dönüm arazinin 390 ı buna gitmiştir. Kalan 10 dönüm diğer 4 kardeşe. Gözü 10 dönümde yavşağın. Dedemle bu yavşağın arasında bir hukuk var ama nedir çözemedim. İpne doymuyor. Dedem de veriyor.

    Yav müritler bu miras işinin kesin bir çözüm yok mu?

    baba tarafından dedem 89 da ölmüş nene 2013 te öldü. Hala mallar bunların üstünde. 2013 neyse de 89 ne abi ya. Günler vızır vızır geçiyor. Halalar amcalar iyice çökmeye başladı. Bir ayağı çukurda. Bunlar şimdi paylaşamazsa yarın biz 40 küsür mirasçı ile ne bok yiyeceğiz. Sürekli rakam artıyor. Zaten adam başı parçalasan mezarlık kadar kişi başı yer düşer. Noterde evrak parası kadar arsa değeri kalmaz.

    Devlet demiyor mu adam öldü mirasçıları 1 yıl içinde paylaşın paylaşmazsanız otomatik mahkeme kurar mahkeme ile paylaştırırım gibi.... bunlar kendisi paylaşamıyorlar.

    peder bey vergi dairesinde bu işlerle bakıyor. ilişik kesme veraset ve intikal felan.

    şuan nasıl bilmiyorum yeni düzenleme felan var mı ama en son hatırladığım bu devletinde işine geliyordu. normalde vefattan sonra 1 yıl içinde bu işlemlerin yapılması zorunlu. nufus idaresinden babama her ay vefat listesi gelir. babam beyan'a cagri formu duzenler ve gonderir. ama ne gelen ne giden olurdu.

    atıyorum 90 yılında vefat oldu.

    yıl oldu 2016 ve mirascılar mal satıcak. aradan gecen 16 yıl ıcın cezalı sekilde beyanname verilir. belediyeden malin 90 yılındaki degerine dair yazı alınır. mal mirascilara felan. tabi egerki 16 yil ıcınde arada baska vefat eden mirasci var ise. vay haline.

    demem o ki devletin her turlu isine geliyordu. :)


    az insan çok huzur. | https://keremgok.tr | https://dnscheck.tr
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2010
    Erkek

    @AbdullahAzad

    Siki tuttular desene. Bahsi geçen kanun, yönetmelik vs neyse bana ulaştırabilir misin. Miras paylaşmamanın cezası falan içinde yazıyordur. Gerekirse ben hepsine bunun çıktısını alıp kendi anlatımım ile de not eder kargo ile hepsine gönderirim. Belki biraz ciddiye alırlar.

    Ben en iyisi bunlara telefon ile bir daha hatırlatma yapayım.

    En küçüğü 49 yaşında Kimin ne zaman öleceğini bilemeyiz de. Yaş yerinde durmuyor olurda biri ölür felan. Bunlar paylaşmazsa arsa belâsı amca, dayı, hala çocukları olarak bizi bulacak. Bir tane numune çıkar diretirse işe bak.

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Mayıs/2007
    Erkek
    imlegend bunu yazdı

    @AbdullahAzad

    Siki tuttular desene. Bahsi geçen kanun, yönetmelik vs neyse bana ulaştırabilir misin. Miras paylaşmamanın cezası falan içinde yazıyordur. Gerekirse ben hepsine bunun çıktısını alıp kendi anlatımım ile de not eder kargo ile hepsine gönderirim. Belki biraz ciddiye alırlar.

    Ben en iyisi bunlara telefon ile bir daha hatırlatma yapayım.

    En küçüğü 49 yaşında Kimin ne zaman öleceğini bilemeyiz de. Yaş yerinde durmuyor olurda biri ölür felan. Bunlar paylaşmazsa arsa belâsı amca, dayı, hala çocukları olarak bizi bulacak. Bir tane numune çıkar diretirse işe bak.

    peder bey ile simdi telefonda konustum. 7338 nolu kanun dedi.

    not: bu islemlerin yapılması 1 yil icinde degil 4 ay icinde yapılması gerekiyormus mirascilar icin vefattan sonra.

     

    www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.3.7338.pdf

     

     https://www.cignafinans.com.tr/hayat-sigortasi/tazminat/vefat-surecleri

     

    Beyanname Verilme Müddeti

    Madde 9 -Beyannameler aşağıda yazılı müddetlerde verilir:

    1. Veraset tarikiyle vukubulan intikallerde:

    a) Ölüm Türkiye'de vukubulmuş ise mükelleflerin Türkiye'de bulunmaları halinde ölüm tarihini takibeden dört ay içinde, mükelleflerin yabancı bir memlekette bulunmaları halinde ölüm tarihini takibeden altı ay içinde;

    b) Ölüm yabancı bir memlekette vukubulmuş ise mükelleflerin Türkiye'de bulunmaları halinde ölüm tarihini takibeden altı ay içinde, mükellefler müteveffanın bulunduğu memlekette oldukları takdirde ölüm tarihini takibeden dört ay içinde, mükellefler müteveffanın bulunduğu yerin dışında başka bir yabancı memlekette oldukları takdirde de ölüm tarihini takibeden sekiz ay içinde;

    c) Gaiplik halinde, gaiplik kararının ölüm siciline kaydolunduğu tarihi takibeden bir ay içinde;

    2. Diğer suretle vaki intikallerde malların hukuken iktisabedildiği tarihi takibeden bir ay içinde.

     

    hermesthecat tarafından 29/Eki/16 17:44 tarihinde düzenlenmiştir

    az insan çok huzur. | https://keremgok.tr | https://dnscheck.tr
Toplam Hit: 5689 Toplam Mesaj: 43
miras yedi̇ler