Miras Kavgası
-
Ben yiyemiyorsam onlarda yemesin de, ver mahkemeye.
-
Bizimkinin olumunden en az 20 yil gecti sikerler ben gidiyorum hacilar cezayla ugrasamam reddi miras yokmu la
-
ExpirE bunu yazdı
Bizimkinin olumunden en az 20 yil gecti sikerler ben gidiyorum hacilar cezayla ugrasamam reddi miras yokmu la
hacim reddi miras tabi ki var. reddi miras yapinca sana düşen hak hazineye aktarılır devlete ait olur diye biliyorum.
bu arada ceza su sekilde oluyor.
mesela atıyorum 30 donum yer var toplam.
30 donum yerden 10 donumun degerı 500.000 tl. cezasi atiyorum 1.000 tl.
kalan 20 donum yerin degeri 10.000 tl cezasi 100 tl. gibi.
en azindan gidip vergi dairesi ve belediyelerin emlak servislerinden olen kisiselerin oldugu yildaki degerleri ogrenin mirasa ait olan yerlere dair.
-
AbdullahAzad bunu yazdıExpirE bunu yazdı
hacim reddi miras tabi ki var. reddi miras yapinca sana düşen hak hazineye aktarılır devlete ait olur diye biliyorum.
en azindan gidip vergi dairesi ve belediyelerin emlak servislerinden olen kisiselerin oldugu yildaki degerleri ogrenin mirasa ait olan yerlere dair.
Hocam şimdi bunların babasından kalan 160 dönüm hesapladım topladım.
halen babasında gözüküyor 160 dönüm. öleli 20 yılı geçti. 5/1 i bize ait bu 160 dönümün şimdi ceza ne kadar olucak acaba birde faiz falan vs... ne olur ki bunun cezası.
-
ExpirE bunu yazdıAbdullahAzad bunu yazdıExpirE bunu yazdı
Hocam şimdi bunların babasından kalan 160 dönüm hesapladım topladım.
halen babasında gözüküyor 160 dönüm. öleli 20 yılı geçti. 5/1 i bize ait bu 160 dönümün şimdi ceza ne kadar olucak acaba birde faiz falan vs... ne olur ki bunun cezası.
hocam toplam miktar üzerinden değil. her yerin kendi değeri oranında cezası var.
bunlari dediğim gibi ölen kişinin öldüğü yıldaki değeri üzerinden ceza hesaplanıyor faizi ile beraber. emlak değerini belediyelerin emlak servisinden alabilirsiniz.
cezalarida il tapu mudurlukleri ya da vergi dairelerinin veraset ve intikal servisleri hesapliyor.
-
En mantıklısı kira için dava açmak son 5 yılınkini alırsınız
-
Aynen kira icin dava acicaz. Ne kadar surede sonuclanir bilmiyorum ama sonuclaninca hakkimiz olan parayla veraset paylasim artik neyse o davayi baslaticaz.
-
sanırım herkeste aynı sorun benim babam istemeyiz tarlalarını diyip anama imza verdirdi tarla erkeklere kaldı.. ahaaa şimdi aynı sorunu babam çıkarıyor amk.. bir sürü tarlası vardı büyük abim hepsini yedi sikine kurban etti kalanları paylaştır bize diyoruz ben daha ölmedim diyor ee amk sen ölünce evlatlar birbirinemi girsin.. bu tarla sahiplerinin beyni durmuş amk.
-
tapunun kimin/ kimlerin uzerine oldugunu nasil ogreniyorsunuz? Bir arazinin tapusunun kimin uzerine oldugu online ogrenilebilir mi?
-
Güncelleme :)
Hacılar beşparasızız halen.
Devlet Ağustosa kadar halledin yoksa el koyarım diye karar çıkartmış.
Bu arada istanbul dada ikitellide bir arazisi varmış dedmin babasının devlet kamulaştırmış falan ederinden az para vermiş.
Dedemin babasının üstünde bir arazi daha varmış marmariste ona ulaşmaya çalışıyoruz. neymiş diye ama paraya bakıyor la bu işler gidip nerden araştırıcaz vakit yok birşey yok iş gün yaşamaya çalışmaktan vakit bulunamıyor napıcaz bilmiyoruz :S
Yokmu böyle maceraları olan daha yol göstericek