Miras Oyunu :)
-
B ve A evli ve 3 Çocukları varmış. Kocası ölünce A, C ile evlenmiş. Sonra A ölümcül bi hastalığa yakalanmış. A'nın toplam 1290 ytl mirası olduğuna göre
B'den olan kızının babasız çocuğuna(D'ye) A vasiyetinde en fazla ne kadar ytl bırakabilir?Sınavda çıkabilir... :)
-
zikerin ben böyle soru soran öğretmeni afedersin!
-
Hepsini bıraksın a.q. yaw
-
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------
zikerin ben böyle soru soran öğretmeni afedersin!
-----------------------------
O da olcak sanırımm. Bu sorunun cevabını heryerde arıyorum. Saklı payları doğru drüst anlatmadı. Eşle alakalı saklı pay hesabını tam anlamadım örnek soru görmem lazım onlarda yok!Hepsini kıza bırakamıyo çünkü yasal mirasçılarada haklarını vermeli...
-
bunun cevabı var mı?!?!?!? ne diyo anlamadım bile şimdi D gayrimeşru mu? yoksa D A'nın kızı mı?A'nın ölümcül hastalığa yakalandığını söylüyosun ama ölmüş mü?A'nın C ile olan evliliğinden çocuk olmuş mu? A erkek mi dişi mi?:D eğer D torunuysa başka torunu var mı?
-
bunun cevabı 430 ytl degilmi ?
-
nası soru lan bu. hepsine eşit werir nası olacak
-
Çok Karmaşık
-
Aslında A bütün parasını D(torununa yani)'ye bırakmak istiyo ama yasalar böle bişeye izin vermiyo. Diğer mirasçılarada saklı paylarını vermek zorunda D'nin alabileceği maks. miktar sorulan olay 3 şık var a)955 b)539 c)359
-
320 ytl
edit: şıkları yeni gördüm c 359 diyorum
-
Aslında cevabıda var (539) ama nasıl yapıldığı önemli :D Bu geçen sene çıkmış olan 60 puanlık soru...
Toplam Hit: 2898 Toplam Mesaj: 24