Misvak'ın Faydaları
-
VIGILANTE bunu yazdı:
-----------------------------
""""Diş çürümesini önlemek için misvak kullanmak, bütün diş macunlarından daha faydalıdır"""" gibisinden uçmasaymış keşke makaleyi yazan :D
Ama evet doğrudur doğal bir yöntem olarak çok yararlı olduğu bir gerçek. Diş macunlarına gelecek olursak, sanki ne kadar köpürüyorsa o kadar iyi temizliyormuş yanılgısı yaygın olduğundan gereksiz yere köpürtücü maddeler koyuyorlarmış diş macunlarına. Geçen gün bir diş hekimi tv programında Amerika'da falan satılan az (daha doğrusu olması gerektiği kadar) köpüren diş macunlarından bahsetti. Türkiye'de yok tabi bahsettiği ürünlerden. Bu bahsettiği macunlar dişleri de daha az aşındırıyormuş. Yani dişi beyazlatacam bol bol köpürtecem diye ağzının içini yaka yaka fırçayla dişlerine hayvan gibi saldıra saldıra dişinize ve dişetlerinize zarar veriyorsunuz. Beyazlığı falan siktiredin zaten, varsın sapsarı olsun kardeşim temiz olsun kokusuz olsun da.....
-----------------------------bizimkiler çok köpürüyo hoca.
o olayı anlamıyorum zaten; amerikan dedektifleri ayaküstü fırçalayıp bir kere tükürüyorlar pırıl pırıl ağız.
ben 20 kere çalkalıyorum hala köpük.
-
adamlar aman diş minelerinize zarar vermeyin diye yıllarca araştırma yapıp en iyi nasıl diş fırçalanır onu araştırıyor( şuan için alt dişeler için aşağıdan yukarı üst çene için yukarıdan aşağı)..misvak kullanıp diş minelerinize zarar vermeyin.sert diş fırçası kullanmayın beyazlasın diye diş fırçasına abanmayın bastırarak fırçalamayın..
-
husnuweb bunu yazdı:
VIGILANTE bunu yazdı:
""""Diş çürümesini önlemek için misvak kullanmak, bütün diş macunlarından daha faydalıdır"""" gibisinden uçmasaymış keşke makaleyi yazan :D
Ama evet doğrudur doğal bir yöntem olarak çok yararlı olduğu bir gerçek. Diş macunlarına gelecek olursak, sanki ne kadar köpürüyorsa o kadar iyi temizliyormuş yanılgısı yaygın olduğundan gereksiz yere köpürtücü maddeler koyuyorlarmış diş macunlarına. Geçen gün bir diş hekimi tv programında Amerika'da falan satılan az (daha doğrusu olması gerektiği kadar) köpüren diş macunlarından bahsetti. Türkiye'de yok tabi bahsettiği ürünlerden. Bu bahsettiği macunlar dişleri de daha az aşındırıyormuş. Yani dişi beyazlatacam bol bol köpürtecem diye ağzının içini yaka yaka fırçayla dişlerine hayvan gibi saldıra saldıra dişinize ve dişetlerinize zarar veriyorsunuz. Beyazlığı falan siktiredin zaten, varsın sapsarı olsun kardeşim temiz olsun kokusuz olsun da.....
-----------------------------bizimkiler çok köpürüyo hoca.
o olayı anlamıyorum zaten; amerikan dedektifleri ayaküstü fırçalayıp bir kere tükürüyorlar pırıl pırıl ağız.
ben 20 kere çalkalıyorum hala köpük.
O reklamlardaki ondan değil ya görsellik açısından hoş olsun diye. alnına kadar köpük kaplanmış ağızla Diflerim hem pemfeyaz fem fapasağlafm dese satabilir mi o ürünü hiç? :D -
-------------------------------------------------------------------
-
eskiden oral-b mi varmş hacılar misvak en temizi 3 açılısıda varmış koy cebe gez köpük derdi yok .. diş macunları ne kadar inkar etsede hepsi kanserojen içeriyor diş teknisyenliği yaptım .. efendimiz 'de misvak ile günde 5 kez temizlermiş dişlerini . normalide günde 5 miş insanların vakitlerini ayırmaya üşendiklerinden 3 ardından 2 ye düşürülmüş..
-
JaiLStyLe bunu yazdı:
eskiden oral-b mi varmş hacılar misvak en temizi 3 açılısıda varmış koy cebe gez köpük derdi yok .. diş macunları ne kadar inkar etsede hepsi kanserojen içeriyor diş teknisyenliği yaptım .. efendimiz 'de misvak ile günde 5 kez temizlermiş dişlerini . normalide günde 5 miş insanların vakitlerini ayırmaya üşendiklerinden 3 ardından 2 ye düşürülmüş..
Paşam çok güzel nüksettin bu hadiseye, hatta farz olucağından bile korkmuş çünkü melekler ağız kokusundan aşırı rahatsızlık duydukları için aşırı önem verirmiş, zaten onun yapın dediği şeyi 1 kenara koy, dünyanın tüm teknolojisini 1 kenar'a koy misvaktan düşen parçacık kadar değeri yok :| sağolasın # -
Misvaklı diş macunuda var onu kullanıyorum ben :/
-
Xir bunu yazdı:
JaiLStyLe bunu yazdı:
Paşam çok güzel nüksettin bu hadiseye, hatta farz olucağından bile korkmuş çünkü melekler ağız kokusundan aşırı rahatsızlık duydukları için aşırı önem verirmiş, zaten onun yapın dediği şeyi 1 kenara koy, dünyanın tüm teknolojisini 1 kenar'a koy misvaktan düşen parçacık kadar değeri yok :| sağolasın #
-----------------------------Hacı yemin ederim dalga geçiyorsun sandım, taki konuyu açanın sen olduğunu farkedene kadar, farz olacağından korkmuş, melekler agız kokusundan rahatsız oluyormus vs. vs. hoca nerden duyuyorsun bunları, ben bu kadar zaman meleklerin insanın ağız kokusunu farkettiklerini duymamıştım nedense, ondan sonra neden yobaz diyorsun, bilim bizde neden gelişmiyor vs.vs.vs..
Bari sünnet diye sarık filan tak, deveye bin, peygamberin bindiği araç bir yana tüm dünyanın teknolojisi bir yana...
-
AMpul bunu yazdı:
Xir bunu yazdı:
JaiLStyLe bunu yazdı:
Paşam çok güzel nüksettin bu hadiseye, hatta farz olucağından bile korkmuş çünkü melekler ağız kokusundan aşırı rahatsızlık duydukları için aşırı önem verirmiş, zaten onun yapın dediği şeyi 1 kenara koy, dünyanın tüm teknolojisini 1 kenar'a koy misvaktan düşen parçacık kadar değeri yok :| sağolasın #
-----------------------------Hacı yemin ederim dalga geçiyorsun sandım, taki konuyu açanın sen olduğunu farkedene kadar, farz olacağından korkmuş, melekler agız kokusundan rahatsız oluyormus vs. vs. hoca nerden duyuyorsun bunları, ben bu kadar zaman meleklerin insanın ağız kokusunu farkettiklerini duymamıştım nedense, ondan sonra neden yobaz diyorsun, bilim bizde neden gelişmiyor vs.vs.vs..
Bari sünnet diye sarık filan tak, deveye bin, peygamberin bindiği araç bir yana tüm dünyanın teknolojisi bir yana...
Ben kafadan konuşmam kaynaklaklı ve bildiğim şeyleri söylüyorum.. buyur.
halada inanmıyorsan ben sana evimde olan kitapları sayayım nereden buluyorsun dediğin için, her gece sohbet dinliyorum pc'de eksiksiz her gece..
Madem araştırmıyorsun veyahut bilmiyorsun, bir araştır ondan sonra sallıyosun cümlesine getir lafı ayrıca ben kimseye yobaz demedim ki; -
@xir compi sana gerekli acıklamayı yapmış... ben burda bir bilimsellikten bahsederken sense alıntı yaptığın yazıyı körü körüne savunuyorsun... aramızdaki fark ;) peygamber sürekli kullanın fln demiştir gibi üç dört post geçmişsin hacı... ii güzel hoş da bak şimdi peygamberimiz döneminde diş fırcası vardı da bizim mi haberimiz yoktu? o zamanda diş fırcası ve diş macunu olmadığı için misvak ve turevleri ağız temizliği için kullanılıyordu! çünkü o dönemde ağız temizliği konusunda en uygun malzemeler bunlardı... başka alternatifleri yoktu! temizlik imandan gelir lafı da var sonucta temizlikden kasıt herşeyin temizliği buna ağız da dahildir... o dönemde ağız temizliğine uygun tek malzeme de misvak olduğuna göre herkes bunu kullanacak... sen ne demesini bekliyordun? ağız temizliği için bir icat yapın adını da diş fırcası koyun ama bu icadı yapana kadar size fırcalamamak mübah mı demeliydi :) o dönemde bulabildikleri ile temizlik konusunda ellerinden geleni yapıyorlardı o kadar... ayrıca yine teknolojinin bu kadar ilerlemediği dönemlerde tedaviler bitkiler ile yapılıyordu (bknz mısır uygarlığı) o dönem ilac vs. yoktu mecbur bunlar kullanılıyordu şimdi teknoloji gelişti ilac var herşey var bunları bırakıp bitki mi kullanalım böyle saçma şey olabilir mi?
bu arada şu son dini alıntıların kaynakları nelerdir hocam? risaliye nur? fettullah gülen?
@sirpence hocam diş beyazlatma olayını diş macunu ile ve diş fırcası ile yapamaman gayet normal zaten bu şekilde yapılabilseydi diş hekimlerinde diş beyazlatma denen bir olgu olmazdı... diş hekimlerinin diş beyazlatmada kullandığı fırca serttir (nedeni ise dişlerin yüzeyleri genelde tırtıklı olduğu için buraların daha ii temizlenmesi acısından sert fırca kullanılır.) ancak temizlik için kullanılan madde de buna göre özeldir. bu maddenin en büyük özelliği ise sert fırcanın dişe olan etkisini en aza indirmektir... bunun yanında diş beyazlatmada tartar temizliği de yapılmalıdır ancak misvakın henüz bu teknolojiye erişebildiğini sanmıyorum... bu arada ilgili arkadaşlar için şunu da belirtim diş asla bembeyaz olmaz! ana diş renginiz neyse en fazla o olur... kar beyaz ile sarı arasında çeşitli renk skalaları mevcuttur... tuzlu su ile gargarayı sana tavsiyem yapma hocam öle bir durum olduğunda sen bana pm at ben sana antibiyotik ismi söylerim... diş etlerine ii geldiğini zannediyorsun ancak diş eti hassasiyeti oluşturuyor...
diş temizliği sadece diş fırcası ve diş macunundan ibaret değildir... bunun yanında diş ipi ağız gargarası düzenli diş hekimi kontrolu de vardır... diş ile diş eti arasının da fırcalanması gerektiğini burda kaç muridimiz biliyor acaba? türkiye için konuşmak gerekirse tam anlamıyla diş temizliği nasıl yapılır diş nasıl fırcalanır bilen kişi sayısı cok az...