Misvak'ın Faydaları
-
bunu çevirip dini siyasi birşeye dönüştürmeye gerek yok, isteyen kullansın isteyen kullanmasın, biz bilgiyi paylaştık..
ama şunu unutma bazen insana saçma gelen şeyler onların anlayamadıkları şeylerdir..
http://www.ilahi.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=4558 -
JaiLStyLe bunu yazdı:
-----------------------------eskiden oral-b mi varmş hacılar misvak en temizi 3 açılısıda varmış koy cebe gez köpük derdi yok .. diş macunları ne kadar inkar etsede hepsi kanserojen içeriyor diş teknisyenliği yaptım .. efendimiz 'de misvak ile günde 5 kez temizlermiş dişlerini . normalide günde 5 miş insanların vakitlerini ayırmaya üşendiklerinden 3 ardından 2 ye düşürülmüş..
-----------------------------Vakitten değildir o gelişen bilim ve teknolojik imkanların yeterliliğindendir :D
-
Xir bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------
hoca hala inatla anlamak istemiyorsun anlamamak için direniyorsun... ben senle bilimsel olarak kanıtlanmış şeylerden bahsediyorum sense o devirde yapılanları anlatıyorsun... evet hoca o dönemde misvak kullanılmış olabilir ancak şunu sor kendine o dönemde diş fırcası vardı da onları mı kullanmadı? hayır diş fırcası olmadığı için misvak kullanmak zorundaydılar ağız temizliği için! bundan başka kullanabilecekleri bir şey yoktu ama sonra diş fırcası icat edildi... teknoloji gelişti ağız sağlığı ve temizliği acısından çok ilerlendi... ama sen bunlar ii değil boşverin peygamber efendimiz böle buyurmuş misvak kullanın diyosun... aşın artık kendinizi! allah size yol gösterecek bir peygamber göndermiş ama bunun yanında kullanın diye de bir beyin vermiş... misvak konusunda söyledikleri evrensel değildir... o zamanın şartlarına göre söylenmiş ağız sağlığına ve temizliğine önem gösterilmesini iştemiş ve misvakın şuanda bu iş için en uygun malzeme olduğunu beyan etmiş... ama şuanda diş fırcası var diş macunu var misvakın yaptıklarını üçe beşe katlar hem temizlik acısından hem de sağlık acısından... çalıştırın saksıyı eminim başarırsınız... o verdiğin ayetlerde de asıl vurgulanmak istenen ağız temizliği misvak değil...bunu çevirip dini siyasi birşeye dönüştürmeye gerek yok, isteyen kullansın isteyen kullanmasın, biz bilgiyi paylaştık..
ama şunu unutma bazen insana saçma gelen şeyler onların anlayamadıkları şeylerdir..
http://www.ilahi.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=4558