Mix Müzik Nasıl Yapılır.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LinkinMeTiN
    LinkinMeTiN's avatar
    Erkek
    GordonFreeman bunu yazdı

öncelikle mix ve remix olayını lütfen karıştırmayalım:

mix : 2 parça arasındaki geçiştir. (veya sesleri bi araya getirerek oluşturulan parçaya denir)

Remix : Parçanın farklı bir versiyonda yeniden düzenlenmesidir.

Şimdi senin soruya gelicek olursak... parça yapmada, remixlemede vs kullanılanılan yığınla program var.. bunlardan bazıları...

ableton live, cubase, fl studio, reason, logic pro(apple)... bazen öyle işler yaparsın, bu programlar tek başına yetersiz kalır, eklentilere vst plugin'lere ihtiyacın olur. mesela bi enstürman kullanmak istersin mesela gitar.. gitarın sesini birebir veren vst'ler var.. ve diğer enstrümanlarınında aynı şekilde.. fakat bunların dışında birde ses bankalarına ihtiyacın olur. kick, hi-hat, drum vs.. bunların tümünü programlarda kullanıp parçanı oluşturabilirsin :)

yani diyorsun ki   remix yapmak her yiğidin harcı değil :) 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GordonFreeman
    GordonFreeman's avatar
    Erkek
    LinkinMeTiN bunu yazdı
    GordonFreeman bunu yazdı

öncelikle mix ve remix olayını lütfen karıştırmayalım:

mix : 2 parça arasındaki geçiştir. (veya sesleri bi araya getirerek oluşturulan parçaya denir)

Remix : Parçanın farklı bir versiyonda yeniden düzenlenmesidir.

Şimdi senin soruya gelicek olursak... parça yapmada, remixlemede vs kullanılanılan yığınla program var.. bunlardan bazıları...

ableton live, cubase, fl studio, reason, logic pro(apple)... bazen öyle işler yaparsın, bu programlar tek başına yetersiz kalır, eklentilere vst plugin'lere ihtiyacın olur. mesela bi enstürman kullanmak istersin mesela gitar.. gitarın sesini birebir veren vst'ler var.. ve diğer enstrümanlarınında aynı şekilde.. fakat bunların dışında birde ses bankalarına ihtiyacın olur. kick, hi-hat, drum vs.. bunların tümünü programlarda kullanıp parçanı oluşturabilirsin :)

yani diyorsun ki   remix yapmak her yiğidin harcı değil :) 

açıkçası evet... fakat biraz hayal gücü, biraz yetenek ve iyi bir kulak.

Frisky...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LinkinMeTiN
    LinkinMeTiN's avatar
    Erkek

fl10 stuidio indir  kurcamalamayı başladım .geleceğin tiestosu geliyor müridler :P 

bu programı öğretcek arkadaşım warsa gözünden öperim :) 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GordonFreeman
    GordonFreeman's avatar
    Erkek
    LinkinMeTiN bunu yazdı

fl10 stuidio indir  kurcamalamayı başladım .geleceğin tiestosu geliyor müridler :P 

başlangıçta öncelikle terimleri öğren çünkü eğitimlerde terimleri kullanırlar genellikle

Frisky...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LinkinMeTiN
    LinkinMeTiN's avatar
    Erkek
    GordonFreeman bunu yazdı
    LinkinMeTiN bunu yazdı

başlangıçta öncelikle terimleri öğren çünkü eğitimlerde terimleri kullanırlar genellikle

terimlerden kastınız ne hocam ? 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GordonFreeman
    GordonFreeman's avatar
    Erkek
    LinkinMeTiN bunu yazdı
    GordonFreeman bunu yazdı
    LinkinMeTiN bunu yazdı

terimlerden kastınız ne hocam ? 

bpm nedir loop nedir gain nedir vs..

GordonFreeman tarafından 28/Şub/14 14:13 tarihinde düzenlenmiştir

Frisky...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Biocyte
    Biocyte's avatar
    Erkek
    dj setup lari ile remix yapamazsin hocam, onlar canli performanslarda çeşitli efekt ve gecisler için kullanılıyor. fl studio daw(digital audio worksation)lar arasında bana kalırsa kullanımı basit arayuz olarak en sade olani, tabi bu kişiye göre değişir.
    yardıma ihtiyacın olduğunda burdan mutlaka imdadına yetişecek birileri olur. kolay gelsin
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LinkinMeTiN
    LinkinMeTiN's avatar
    Erkek

anladım hocam tşkler.şuan indirdim karıştırmaya başladım. gerçekten çok karmaşık  inşallah işin içinden çıkabiliriz

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepInside
    DeepInside's avatar
    Erkek

Dj setup 'ı ile mix yapılabilir yani canlı performans esnasında bir muzikten digerine geçmek gibi bazı efektleri canlı performans esnasında kullanmak gibi. Remix olayı ise ap ayrıdır, örnegin içinde vocal olan bir parçaya remix yapmak istiyorsanız öncelikle o parcanın acapellasına yani, studio ortamında kaydedilen vocaline yani insan sesine sahip olmanız gerekir vocal yani insan sesine muzik camiasında acapella denir. yani hali hazırda içinde vocal olan bir parcayı alıp remix yapamazsınız cünkü mp3 yada wav formatıyla bu proje bir bütün oldugundan istenilen yerlerine mudahale edemezsiniz. Bu iş için öncelikle işin produksyon kısmını yalayıp yutmak gerekirki buda öyle sanıldıgı kadar basit degil ben 9 yıldır elektronik muzik yapıyorum hatta buradada beni bilen bilir ama eski adımı ifşa etmek istemiyorum saygılarımla :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GordonFreeman
    GordonFreeman's avatar
    Erkek
    DeepInside bunu yazdı

Dj setup 'ı ile mix yapılabilir yani canlı performans esnasında bir muzikten digerine geçmek gibi bazı efektleri canlı performans esnasında kullanmak gibi. Remix olayı ise ap ayrıdır, örnegin içinde vocal olan bir parçaya remix yapmak istiyorsanız öncelikle o parcanın acapellasına yani, studio ortamında kaydedilen vocaline yani insan sesine sahip olmanız gerekir vocal yani insan sesine muzik camiasında acapella denir. yani hali hazırda içinde vocal olan bir parcayı alıp remix yapamazsınız cünkü mp3 yada wav formatıyla bu proje bir bütün oldugundan istenilen yerlerine mudahale edemezsiniz. Bu iş için öncelikle işin produksyon kısmını yalayıp yutmak gerekirki buda öyle sanıldıgı kadar basit degil ben 9 yıldır elektronik muzik yapıyorum hatta buradada beni bilen bilir ama eski adımı ifşa etmek istemiyorum saygılarımla :)

http://www.youtube.com/watch?v=oXIxd4WfSlY

eğer bu sensen.. bi sette kullanmıştım

Frisky...
Toplam Hit: 2996 Toplam Mesaj: 29