Mix Müzik Nasıl Yapılır.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepHouse
    DeepHouse's avatar
    Erkek
    GordonFreeman bunu yazdı
    DeepInside bunu yazdı

Dj setup 'ı ile mix yapılabilir yani canlı performans esnasında bir muzikten digerine geçmek gibi bazı efektleri canlı performans esnasında kullanmak gibi. Remix olayı ise ap ayrıdır, örnegin içinde vocal olan bir parçaya remix yapmak istiyorsanız öncelikle o parcanın acapellasına yani, studio ortamında kaydedilen vocaline yani insan sesine sahip olmanız gerekir vocal yani insan sesine muzik camiasında acapella denir. yani hali hazırda içinde vocal olan bir parcayı alıp remix yapamazsınız cünkü mp3 yada wav formatıyla bu proje bir bütün oldugundan istenilen yerlerine mudahale edemezsiniz. Bu iş için öncelikle işin produksyon kısmını yalayıp yutmak gerekirki buda öyle sanıldıgı kadar basit degil ben 9 yıldır elektronik muzik yapıyorum hatta buradada beni bilen bilir ama eski adımı ifşa etmek istemiyorum saygılarımla :)

http://www.youtube.com/watch?v=oXIxd4WfSlY

eğer bu sensen.. bi sette kullanmıştım

aynen bu parça baya iyiydi 

Bu işler zordur, özveri ister; hatta özveriden fazlasını, ruhunu ister...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepInside
    DeepInside's avatar
    Erkek
    GordonFreeman bunu yazdı
    DeepInside bunu yazdı

Dj setup 'ı ile mix yapılabilir yani canlı performans esnasında bir muzikten digerine geçmek gibi bazı efektleri canlı performans esnasında kullanmak gibi. Remix olayı ise ap ayrıdır, örnegin içinde vocal olan bir parçaya remix yapmak istiyorsanız öncelikle o parcanın acapellasına yani, studio ortamında kaydedilen vocaline yani insan sesine sahip olmanız gerekir vocal yani insan sesine muzik camiasında acapella denir. yani hali hazırda içinde vocal olan bir parcayı alıp remix yapamazsınız cünkü mp3 yada wav formatıyla bu proje bir bütün oldugundan istenilen yerlerine mudahale edemezsiniz. Bu iş için öncelikle işin produksyon kısmını yalayıp yutmak gerekirki buda öyle sanıldıgı kadar basit degil ben 9 yıldır elektronik muzik yapıyorum hatta buradada beni bilen bilir ama eski adımı ifşa etmek istemiyorum saygılarımla :)

http://www.youtube.com/watch?v=oXIxd4WfSlY

eğer bu sensen.. bi sette kullanmıştım

:) set linki varmı

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GordonFreeman
    GordonFreeman's avatar
    Erkek
    DeepInside bunu yazdı

valla hocam set linki varda.. hangisinde kullandıgımı hatırlamıyorum :)

https://soundcloud.com/onur-odabasoglu

Frisky...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepInside
    DeepInside's avatar
    Erkek
    GordonFreeman bunu yazdı
    DeepInside bunu yazdı

hatırladım seni bende eklisin :) mesut işçi 'e sor yada kml tkmk 'a iyi tanırlar abilerim beni :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GordonFreeman
    GordonFreeman's avatar
    Erkek
    DeepInside bunu yazdı
    GordonFreeman bunu yazdı
    DeepInside bunu yazdı

hatırladım seni bende eklisin :) mesut işçi 'e sor yada kml tkmk 'a iyi tanırlar abilerim beni :)

benide iyi tanırlar :) kamil'le aynı masada yemek yedik.. sahilde oturduk kafa olduk.. fakat bi mesut la görüşemedik henüz 

GordonFreeman tarafından 12/Nis/14 18:47 tarihinde düzenlenmiştir

Frisky...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DaSpOnGe
    DaSpOnGe's avatar
    Erkek

herkes fl söylemişte bence gereksiz en son çıkan versiyonu içinde producerlar olmamış demişlerdi bence daha pro. programlara yönel. çünkü flde yarım saatte yapmaya çalıştığım işi ben abletonda 1dkda yapıyorum. herkes hop hop müziklere kolay gözüyle bakıyo aslında iş öyle değil hiçte. 2 bass koydum bir riser attım oh be patlattım gençleri diye bakıyolar. bunun prodüksiyon kısmı çok zorluyo adamı. geçen gün d-mau5 stream yapmıştı 1 saat sadece 1 bassline üzerinde oynadı 1 saat boyunca büyük emek gerektiren işler. zaten kulağı olan insan her parçayı beğenmezde. ama öyle de şöyle öğrenicem böyle gösterin demeklede olmuyo bu iş çalışmak lazım kaynak okuyup izlemek lazım. sana önerebilceğim future music magazine'in prodüktörlerin stüdyolarına konuk olduğu videolar var. mesela bende hep proje yarım bırakma vardı. adam orda bıraktığınız her yarım projeyi arada açın illa kullanılcak yerleri vardır değerlendirin onları diyodu işime çokta yaradı. teknik detaylar anlatanda var tabi. ama herşeyden önemlisi sağlam bir kulağınızın yanında sağlam hayal gücünüz olmalı(teknik bilgiyi bilmelisiniz zaten)

You think you've travelled far and never seen the stars :)))
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek

Şu facebook ta verdıgın Video gibi yüzlercesını bu işlerle ugrasan bır arkadasım vardı , yapıyordu...

Kesınlıkle tek kullandıgı Virtual DJ Programıydı ...

Bi arastır ıstersen , kolay falan derdı kullanımı ve oldukca Zevklıymıs :)

EDİT : İrem Derici HArbiden SAĞLAM Olmuş :)

İmza YOK !!!
Toplam Hit: 2999 Toplam Mesaj: 29