folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Miyop Ve Astimat İçin Lens Tavsiyesi ?

Miyop Ve Astimat İçin Lens Tavsiyesi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek

İyi günler muridler

Sol ve sag gozumde yaklaşık olarak 6 derece miyop var.

Sol ve sag gozumde yine yaklaşık olarak 3.5 derece astimat var.

Bunlara göre ben lens kullanabilir miyim ?

Kullanabilirsem önerebileceğiniz lensleri yazar mısınız ?

Teşekkürler

Ölümlü dünya. Yasin 38. Ayet
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

neden lazer olmuyorsun ?? lens bir süre sonra kornenda deformasyon yapabiliyor.

eger illa lens diyorsanda  mutlaka hava geçirgen özelligi en çok olanı tercih et.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek

burda ne yazıyor muridler ?

a

buna gore internettende lens almayı dusunuyorumda

Mx0TBT tarafından 15/Tem/14 13:35 tarihinde düzenlenmiştir

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek

benim lenslerim üzerinde acuvue oasis yazıyor hocam memnun değilim 24 saat kullanamıyorum kuruyor gözümü kaşındırıyor kayıyor ... belkide doktor kaynaklıdır... 
    bazıları ama kuruması 7-8 saatte su istemesi normal değildir heralde alırken 24 saat demişti bana gözlükçü

akmarky tarafından 13/Tem/14 23:55 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Mx0TBT bunu yazdı
    ElizaBeTH bunu yazdı

eger illa lens diyorsanda  mutlaka hava geçirgen özelligi en çok olanı tercih et.

hocam bbm da benim derecelere sahipti.bu yıl gozu kor oluyodu.zor yetistirdik hastaneye.kornea yırtılmasından dolayı.

yuksek miyoplarda gozun yapısından dolayı artık nasıl oluyosa lazer retinaya zarar veriyomus.bundan dolayı lazer yalan oldu.

yani ben bu derecelerle kullanabiliyorum dime hocam

hocam tabiki herkese lazer uygun degil , uygunsa diye degim  kornea kalınlıgı ve diger etkenler önemli  ama lensde düzgün kullanılmazsa korneaya zarar veriyor,  yarın senin için lens markaları hakkında bilgi toplayıp yazarım unutmazsam ama sendne ricam yarın bi pm atman  kontrol edeyim .

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek
    ElizaBeTH bunu yazdı
    Mx0TBT bunu yazdı
    ElizaBeTH bunu yazdı

hocam bbm da benim derecelere sahipti.bu yıl gozu kor oluyodu.zor yetistirdik hastaneye.kornea yırtılmasından dolayı.

yuksek miyoplarda gozun yapısından dolayı artık nasıl oluyosa lazer retinaya zarar veriyomus.bundan dolayı lazer yalan oldu.

yani ben bu derecelerle kullanabiliyorum dime hocam

hocam tabiki herkese lazer uygun degil , uygunsa diye degim  kornea kalınlıgı ve diger etkenler önemli  ama lensde düzgün kullanılmazsa korneaya zarar veriyor,  yarın senin için lens markaları hakkında bilgi toplayıp yazarım unutmazsam ama sendne ricam yarın bi pm atman  kontrol edeyim .

evet hocam benim kornea ince doktor söylemişti.dikkat et baş dalma suya diye.

yarın atarım pm sağolasın

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Erkek
    Asıl lazer yüksek numaralara yapılmıyor mu la? Neden yüksek numarada lazer sıkıntı oluyor? Yoksa senin babanda mı durum böyle sadece? :S pesimistic tarafından 14/Tem/14 01:41 tarihinde düzenlenmiştir

Beyin olanca gücüyle ilerlerken, cinsel sistemlerin korkunç etkinliği daha uykuda olduğu için çocukluk, hayatımız boyunca özlemle geri dönüp baktığımız masumiyet ve mutluluk dönemi, hayatın cennetidir, kayıp cennet. - Arthur Schopenhauer
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek
    DevilRullz bunu yazdı
    Asıl lazer yüksek numaralara yapılmıyor mu la? Neden yüksek numarada lazer sıkıntı oluyor? Yoksa senin babanda mı durum böyle sadece? :S

retina dekolmanı diye bakabilirsin hocam

Katarakt ameliyatı geçirenlerde, -3.0 üzeri miyopisi olanlarda, göz yaralanmaları geçirenlerde, retinasında incelmeler olanlarda görülme sıklığı artmakta olup bunların birkaçının bir arada bulunması dekolman riskini arttırmaktadır.

http://lasergoz.tripod.com/retina.html

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Erkek
    Mx0TBT bunu yazdı
    DevilRullz bunu yazdı
    Asıl lazer yüksek numaralara yapılmıyor mu la? Neden yüksek numarada lazer sıkıntı oluyor? Yoksa senin babanda mı durum böyle sadece? :S

Katarakt ameliyatı geçirenlerde, -3.0 üzeri miyopisi olanlarda, göz yaralanmaları geçirenlerde, retinasında incelmeler olanlarda görülme sıklığı artmakta olup bunların birkaçının bir arada bulunması dekolman riskini arttırmaktadır.

Yanlız hocam tam şunu anlamadım. Senin numara yüksek baya. Öyle ise neden lens kullanmak istiyorsun? Yoksa yüksek numaralarda lens, düşük numaralardaki riskler ile aynı mı?

Beyin olanca gücüyle ilerlerken, cinsel sistemlerin korkunç etkinliği daha uykuda olduğu için çocukluk, hayatımız boyunca özlemle geri dönüp baktığımız masumiyet ve mutluluk dönemi, hayatın cennetidir, kayıp cennet. - Arthur Schopenhauer
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek
    DevilRullz bunu yazdı
    Mx0TBT bunu yazdı
    DevilRullz bunu yazdı

Yanlız hocam tam şunu anlamadım. Senin numara yüksek baya. Öyle ise neden lens kullanmak istiyorsun? Yoksa yüksek numaralarda lens, düşük numaralardaki riskler ile aynı mı?

hocam benim anladığım kadarı ile. lazer ameliyatı retinada deformasyon yapıyo tam kesin değil.

birde gözün miyop derecesi yükseldiğinde göz daha basık hale gelip retina inceliyo. bunların hepsi yırtılmanın oluşması için ortam saglıyor.

(ben bunları bbm ameliyata ikna için okumuştum kesin değil bunlar araştırabilirsiniz)

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Erkek
    Kornea yırtılmaları, çizilmelerini vs göz tamir edebiliyormuş diye biliyorum ben. Yanlış mı biliyorum?

Toplam Hit: 3365 Toplam Mesaj: 35