Mobil Klima

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dos_Attach
    Dos_Attach's avatar
    Erkek

Herkese selam. Son yuzyilin en yuksek sicakliklari gelmis diyorlar. Annem icin bir klima almayi dusunuyorum, mobil klima hakkinda ne dusunuyorsunuz ? Mediamarkta daylux markasinin 12 binlik bir urunu var lakin enerji tuketimi sanki normal split klimadan fazla gibi geldi bana. 3.5 kw yaziyor sogutmada. Hic ellesmeyip split klimami alsak acaba diyorum onun icinde allah bilir en yakin ne zaman kurulum randevusu verir servis bilemiyorum. Gorus ve onerilerinizi paylasirsaniz sevinirim. 

Dolar Ve Euro zulada elimde çek defteri, bir imzayla işin tamam arabanı çek serseri.!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mali27
    Mali27's avatar
    Erkek

Nette Biraz araştırma yaparsan mobil klimadan uzak durman gerektiğini göreceksin.

Uzak dur Split al geç. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MagaraAdami
    MagaraAdami's avatar
    Erkek

Kesinlikle hiçbir işe yaramıyor.

~tıp doktoru
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

bende var. split alabiliyorsan girme.

splite göre çok gürültülü. splitin bir unitesi dışarda diğeri içerde olduğu için ses dışarda oluyor. bunda ikisi de bir arada olduğu için ses daha çok.

soğutma işine gelince, yeterli olanını alırsan soğutuyor.

bi youtuber mobil klimaları anlatırken içerdeki havayı dışarı veriyor içeri yeni hava girmiyor demiş. içerde negatif basınç oluşturuyor vs gibi yorumları var. bu tarz şeyler hissetmedim.

pencereden boru ile sıcak havayı atması için bi düzeneği var. yani pencere tam kapanmıyor. oraya fermuarlı perde koyuyorsun. aradan tabi ki sızdıracaktır ama soğutuyor odayı.

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    can498
    can498's avatar
    Erkek

odan büyük ise hiç bu işe girme, odan küçük ve az gürültüyü kafam kaldırır diyorsan ve Muğla'da isen hemen uygun fiyata beko marka verebilirm. Zira yeni evimde oda büyük olduğu için makina soğutamadı. bu da şuna yol açtı: cihaz odayı soğutamayınca kendini sürekli durdurup tekrar başlatıyor. bi fan üfürme haline geliyor bi soğuk üfürüyor. Beyaz borusu var onu dışarı doğru çevirmen lazım oradan sıcak hava atıyor. Normal klimada olan iç ve dış ünitenin hepsi tek bir alanda olduğu için boru düzeneği cihazı rahatlatıyor.

Bir bulutun aya ulaşma mücadelesiydi hayat...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dos_Attach
    Dos_Attach's avatar
    Erkek

Split alabilirim fakat kurulum icin 4 5 gunden assagi gelmiyorlar. Annem hasta ve 4 5 gun daha beklemesini istemiyorum. 

https://www.bim.com.tr/aktuel-urunler/portatif-klima-tac-09cpb-dl2-9000-btu-h-25-7/aktuel.aspx

Bu urun nasildir sizce 

Dolar Ve Euro zulada elimde çek defteri, bir imzayla işin tamam arabanı çek serseri.!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xylgn_
    xylgn_'s avatar
    Homo
    Dos_Attach bunu yazdı

Split alabilirim fakat kurulum icin 4 5 gunden assagi gelmiyorlar. Annem hasta ve 4 5 gun daha beklemesini istemiyorum. 

https://www.bim.com.tr/aktuel-urunler/portatif-klima-tac-09cpb-dl2-9000-btu-h-25-7/aktuel.aspx

Bu urun nasildir sizce 

hocam hepsi benzer motor ve teknik özelliklere sahip. yaklaşık 2 sene kadar kullandım. eksileri çok seslidir, adı mobil ama kurduğun yerden kafana göre hareket ettiremezsin, çok yakarlar, yalıtım baca bağlantısı çok önemli aksi taktirde soğutmaz içeriyi hamam gibi yapar, günde ortalama 5 litre su üretir bunu tahliye etmezsen evi su basar, diğer klimalarda olduğu gibi sadece bulunduğu odayı serinletir. çok zor durumdaysan işini görür ama günün sonunda split klimaya geleceksin.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    taekwondo
    taekwondo's avatar
    Erkek

normal klima al mobiller işe yaramıyor . 2  iç ün,te takılabilenler var yanyana iki oda icin kullanabilirsin

Belamı bulmusum bulduqum kadar..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

Mobil klima pek de sanıldığı kadar mobil değil, cam kenarına veya dış duvarın kenarına koyman gerekiyor, mevcut boru uzunluğu kadar hareket alanı oluyor, ayrıca çok gürültülü çalışır normal klimaya göre.

goo.gl/qBNZmW
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek

Mobil klimaların en büyük dezavantajı, odadaki havayı soğutup sonra o havayı ısıtarak bacadan dışarı atması. Bu yüzden odada vakum oluşuyor ve dışarıdan sıcak hava içeri giriyor.

Bunun çözümü çift çıkışlı klima almak ya da klimayı bir şekilde çift çıkışlıya çevirmek.

Benim klimam tek çıkışlı. Çok verimli değil ama yine de işe yarıyor, hiç olmamasından iyidir.

Mesela benim model için bazıları 3D yazıcıyla hava girişi için ek parça yapmış. Bu şekilde kullanıldığında performansı normal klimalara daha çok benziyor.

Video örneği:

https://www.youtube.com/shorts/-r7_f8Fq3SY

rebellisch tarafından 28/Tem/25 00:35 tarihinde düzenlenmiştir

memento mori.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek

Tek gerçek duvar tipi klimaları ve vantilatördür gerisi faso fiso, hepsini deneyimledim. 

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Toplam Hit: 1404 Toplam Mesaj: 23
mobil klima portatif klima