Model Roket Uçuşu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

ardrone dan çok multirotor öneririm

biraz daha pahalıya gelir ama neler yapabildiğini görünce eminim fikrin değişir =)

quadrocopter multicopter octocopter diye youtubeda aratabilirsin

çılgınsal videolar var

destination@tahribat.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Erkek

hey gidi günler ilk okul altıdayken iş eğitimi dersimi ne vardı herkes proje yapıyordu bende roket yapayım demiştim

havlu peçetenin rulosunu aldım üzerine güzel bir başlık (terimsel adını bilmiyorum sivri kısım işte) yaptım borunun bir kısmını sadece hafif yapışkan sürüp başlığı sabitledim başlığın içinede çöp poşetinden paraşüt yapmıştım sözde düşmeye başlayınca başığın gövededen dışarda kalan kısmı şemdsiye etkisi yapıp açılacak ve paraşüt ortaya çıkacaktı :D kıç kısmına köpük kesip koydum üzerine delikler açıp 5-6 tane kız kaçıran yerleştirdim.O dönemde itici güç deyince akla ilk kız kaçıran gelirdi :D

nese kız kaçıranların güçü dikey fırlatmaya yetmeyeceği için 75 derecelik (derece hesabı yapmadım tabiki göz kararı) bir rampa yapıp onun üzerinden fırlatmaya çalıştık.

Sonuç?1 metre ya gitti ya gitmedi :D:D:D bunun bütün sınıfın önünde okul bahçesinde yapınca bir heves kaçması karizma çizilmesi de olmadı değil hani ;)

heza tarafından 19/Mar/13 12:14 tarihinde düzenlenmiştir

"We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    . la hala liselerde biy. fiz. kimyayı kitapdan ögreniyoruz. uygulama lab nerede anca universite inş!!m
    hikayeye su film uyuyor. october sky.

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Palerider
    Palerider's avatar
    Erkek
    DestinatioN bunu yazdı

ardrone dan çok multirotor öneririm

biraz daha pahalıya gelir ama neler yapabildiğini görünce eminim fikrin değişir =)

quadrocopter multicopter octocopter diye youtubeda aratabilirsin

çılgınsal videolar var

Çok değişik videolar vardı gerçekten bir tane multicopter almak lazım acayip birşey :)

Eskisi gibi değildir belki!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CnkGn
    CnkGn's avatar
    Erkek

Takip , severim model işlerini :)

yo yo yo 1-4-8-3 to the 3 to the 6 to the 9 representing the abq. what up biaatch! leave at the tone...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ahmet_k
    ahmet_k's avatar
    Erkek

çizik 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek

İşler güçler derken, diğer quad projem derken unuttum bu başlığı cevap yazamadım.

@DestinatioN abi onları görüp izliyorum, gerçekte güzel görüntü alıyorlar ama benim ki daha çok akademik amaçlı olacak, yüksek lisans düşünüyorum.

@MiaD06 eyvallah, maddi olarak haklısın ama mühendislik okuduğumdan, asosyel ve bilgisayar başından kalkmadığımdan pek, bütün paralarımı bunlara yatırıyorum :)

@kanliay bir dahakine çağıracağım abi, ben de hemene o sitede oturuyorum, ondan orda yaptık, şöyle güzel geniş bir yeşil alan biliyorsan izmirde, orda da yapabiliriz atışı, bu sefer roketimi kaybetmek istemiyorum :D

@Twitter abi http://www.oktanyumroket.com/ i bularak başladım bu işe. Öncelikle burdaki tüm anlatılanları oku, en baştan tek tek. Sayfanın en altında, "Temel Kavramlar ve Eğitim Dosyaları" kısmını özellike incele ve http://www.oktanyumroket.com/egitim/yayinlar.html deki yazıları ve pdf kitapçıkları oku, gerçekten keyifli. Daha sonra işte, internetten ya da, Oktay Poyraz beye ulaşarak, iletişime geçersin, model roket kiti alırsın, böyle denemelere başlarsın. Hedefim http://www.oktanyumroket.com/egitim/yazilimlar.html şurdaki ve benzeri yazılımlarla daha büyük ve güçlülerini yapmak modellerin :)

Mesela http://www.idefix.com/kitap/roket-ve-fuze-muhendisligi-erk-inger/tanim.asp?sid=A56CUNLCNF0FEI7K2WZ5 şu kitabı almayı düşünüyorum yakın zamanda ^_^ Şuan hatırlayamadığım bir çok kişinin blog ve youtube channelını takip ediyorum, zaten araştırdıkça çıkıyor abi.

@SpoofU abi umarım başlarsın, gerçekten keyifli ve kolay şimdilik. Hemen bir roket kiti edinip deneme yap, çok pahalı da değil şimdilik.

@heza harika bir anı, umarım devam edersin tekrardan ? bir göz gezdir sitelere bence :)

Bu da fırlatmadan önce arkadaşımla(Soldaki ben):

SpArK tarafından 20/Mar/13 21:26 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 4103 Toplam Mesaj: 18