Model Uçak Ve Helikopter Tarzı
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------
Hocam Model ucak öğretmenliğim var ve bu işle ilgilenen bircok arkadaşa yardım-eğitim verdim...
fakat, bu iş yüzyüze olmadan, birebir eğitim almadan, gerekli bilgi olmadan bu iş yapılabilecek bir iş değildir, ötesi cahil cesaretine girer...
Arkadaş yazmış bilgi sıfır diye,
bi kere model ucak ve helikopter birbirinden tamamen farklı iki türdür,
Profesyonel bir başlangıc için gerekli ücret minimum 500-600 lira civarndadır...
ama bu mevzu forumda yazılıcak kadar kısa birşey değil...
----------------------------rene bilgi sıfır dedik ama akıl sıfır değil :D
sen elindeki fazla işe yaramayan malzemelerden göndersen burada tedavi adlı müridde yardım etcek malzeme konusunda.
not: senin elin aklın nasıl her şeye yatkınsa benimkide yatkın :D
İlgi ve Uzmanlık Alanları
Asıl mesleğim 1998 yılından beri iletişim ürünleri ve bilgisayarcılıktır, onun haricinde hack, Security-Güvenlik, Elektrik, Elektronik, Marangozluk, toptan gıda, toptan ve parakende su satışı, belediyede bilgi işlem ,belediyede bilgi evleri,sinemada,tekstil,başta olmak üzere normal bir insanın hayatında işine yaramayacak her konuda Uzmanlığım vardır. --- annemin Tabiri ile; Bok işin ustasıyımdır. -
bendde şimdi araba yapıyom bakalım ne olacak :D
bunun modeli :D

-
metalati bunu yazdı:
rene bilgi sıfır dedik ama akıl sıfır değil :D
sen elindeki fazla işe yaramayan malzemelerden göndersen burada tedavi adlı müridde yardım etcek malzeme konusunda.
not: senin elin aklın nasıl her şeye yatkınsa benimkide yatkın :D
-----------------------------:) Hocam mevzu akıl değil :)
Bende bu işe girmeden önce bunuda yaparım ayağındaydım, işin içine girip 500 lira kadar göte kactıktan sonra akıllandım :)
Ciddi manada tecrübe sahibi birisdi olmadan bu işe başlamak sana maddi kayıpdan başka bişi getirmez onu anlatmak istiyorum...
Malzeme dediğin eğer thknı başlangıc planör kitlerinden başlayacak isen hiç kasmana gerek yok,
git en yakı thk şubesine ben modelciliğe hevesliyim thkyı seviyorum, bana ata, flamingo gibi modellerinizin kitlerinden verebilirmisiniz de ücretsiz al...
-
Hocam model ucak yapacaksan asagidakine benzer birsey olmali. Bu model ucagin motoru 3000 kusur euro. Model ucagi saatte 400km kadar suraate cikarabiliyor.
Veya suradaki videoda gorunen Airbus A380 gibi olmali http://video.google.com/videoplay?docid=-5898267244965694370#docid=7550964747414840994

-
bende meraklıydım bi aralar ama o kadar ince uğraştan sonra kırılınca çok üzülüyo insan yaw...
@ sniperscope onda jet motor var heralde :D
-
Muqi bunu yazdı:
En yakın THK ya git üstelik tamamen ücretsiz, biçok model uçağı var oturup yapıyosun elin ileri modellere alışınca artık çok gelişmiş ital modellere başlarsın.
-----------------------------peki dostum bunun için bir ücret ödememiz gerekiyormu mesela mazemelerini bizmi satın alıyoruz,kurs gibimi...
-
rene bunu yazdı
Malzeme dediğin eğer thknı başlangıc planör kitlerinden başlayacak isen hiç kasmana gerek yok,
git en yakı thk şubesine ben modelciliğe hevesliyim thkyı seviyorum, bana ata, flamingo gibi modellerinizin kitlerinden verebilirmisiniz de ücretsiz al...
ama bunun motoru ne kadardır onudamı ücretsiz veriyorlar.
-
Model uçak denilince hemen akla aktif olarak kontrol edilebilen uzaktan kumandali ( radyo kontrollu ) araclar mı gelmeli (?), sırf sadece agac işcişiği çıkarılarak model ucak veya araç yapılamaz mı?. :) örnegin "kavak ağaçları" biraz daha hafif olabilir, uçagın gövdesini yapmakta, bu sempt pazarlarindaki limon kasalari heralde bunlardan.
Neyse aklıma sahane bir paket lastiginden motor yapma fikri geldi :P resimle anlatacagim aksama.
Düzenleme : :D
http://img203.imageshack.us/img203/1036/paketlastigimotorluucak.jpg
-
hocam motorunuda ücretsiz veriyorlarsa bu adama 500 kacmazdı,işini bilen birisi oldugu belli,umarım motoruda ücretsiz veriyorlardır.
-
carnager bunu yazdı:
bende meraklıydım bi aralar ama o kadar ince uğraştan sonra kırılınca çok üzülüyo insan yaw...
@ sniperscope onda jet motor var heralde :D
-----------------------------Evet o mdel ucakta iki tane jet mtoru va tanesi 3600euro. Ureticisi firmanin sitesinde yazdigina gore her bir motorun hizi yaklasik 1000km. Bu motorlar bildigin savas ucaklarinda kullanilan motorlarin kucultulmus hali.