folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Modem Alacağım Ne Tavsiye Edersiniz?

Modem Alacağım Ne Tavsiye Edersiniz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RotKerim
    RotKerim's avatar
    Erkek

https://www.tahribat.com/forum/wifi-kanali-secim-sorunu-259517

selamlar,

daha önce konu açmıştım wifida sürekli sıkıntı çıkıyordu. artık kabloluda da sıkıntı çıkmaya başladı. sağlayıcı bugün 11 kez bağlantı sorunu yaşamışsınız altyapıdan değil user kaynaklı görünüyor dedi.

internete baktım birsürü seçenek var. bazıları router tipi aynı modem gibi. bazıları hem router hem modem herhalde kafam karıştı bişi seçemedim. (şimdi fark ettim bir de acces point var. farklı bişi sanırım. routerla aynı sanıyordum ben)

telefonum wifi6 destekliyor ama bunu wifi 6 olmasının veya olmamasının nasıl bi etkisi olur? hız mı artar, kapasite mi genişler yoksa stabilite mi sağlar bunu da bilmiyorum. yani modemlerle ilgili hiç bişi bilmiyorum. lütfen aydınlatın beni ve öneri verin.

teşekkür ederim

RotKerim tarafından 03/Mar/25 22:04 tarihinde düzenlenmiştir

Fuck Mobb Deep Fuck Biggie Fuck Bad Boy as a staff record label and as a mother fuckin crew. En büyük hayalimi sordu geçenlerde birisi Midtown metrosundan inip Broadwayde bir kaç tur attıktan sonra Union Square Park karşındaki Starbucksda bir kahve içmek.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Keenetic Omni DSL N300

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KAAMOS
    KAAMOS's avatar
    Erkek

openwrt destekli olsunda ne alırsan al

ilerde lazım olur

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Erkek

Evet Ap ile modem farklı. Modem üzerinde; pppoe (xdsl, fttx, gpon vb) ile abone auth edebiliyorsun, ayrıca triple-play gibi zımbırtıları destekler. AP ise genel kullanımda; var olan kablolu data hattını wireless çevirir ama artık bir çoğunun router özelliğide var.

Birçok iyi marka var, hepsinin en alt ve en üst kalite ürünleri mevcut.

Sadece bütçen varsa ve ileriye dönük birşey istiyorsan, çekim kalitesi stabil kalsın ve abone sayısı arttıkça kalite düşmesin dersen Wi-Fi 7 full spec standartında bir modem seçmeni öneririm. Bu bir önceki wifi6E ve Wifi6 geliştirimiş hali değil, komple yeniden tasarlanmış bir standart. Wifi teknoloji yapısı nedeniyle var olan bir çok soruna çözüm getiriyor.

Fakat yeni olduğu ve güçlü cpu ihtiyaçı gibi nedenlerle şu sıralar pahalı. 1-2 yıla fiyatları normal seviye inecektir.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RotKerim
    RotKerim's avatar
    Erkek
    KAAMOS bunu yazdı

ilerde lazım olur

Keenetic Omni DSL N300

bunda mı var mı acaba özelliklerinde göremedim ve ne işime yarıcak ileride?

Fuck Mobb Deep Fuck Biggie Fuck Bad Boy as a staff record label and as a mother fuckin crew. En büyük hayalimi sordu geçenlerde birisi Midtown metrosundan inip Broadwayde bir kaç tur attıktan sonra Union Square Park karşındaki Starbucksda bir kahve içmek.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BaD_BoYs
    BaD_BoYs's avatar
    Erkek
    RotKerim bunu yazdı
    KAAMOS bunu yazdı

ilerde lazım olur

Keenetic Omni DSL N300

OpenWrt var.

https://help.keenetic.com/hc/tr/articles/360000948719-OPKG

Bir USB portu olan Keenetic modellerde (Keenetic 4G hariç), OPKG paket yöneticisi kullanabilirsiniz. Keenetic’inizin yetenekleri genişletmek amacıyla OpenWRT üçüncü şahıs yazılım paketleri kurulumu yapmanıza imkan tanır.

.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RotKerim
    RotKerim's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

Keenetic Omni DSL N300

kanka 

bu ve bu'nun arasındaki farkı anlamadım. aynı model mi?

RotKerim tarafından 03/Mar/25 23:38 tarihinde düzenlenmiştir

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RotKerim
    RotKerim's avatar
    Erkek
    BaD_BoYs bunu yazdı
    RotKerim bunu yazdı
    KAAMOS bunu yazdı

ilerde lazım olur

Keenetic Omni DSL N300

OpenWrt var.

https://help.keenetic.com/hc/tr/articles/360000948719-OPKG

Bir USB portu olan Keenetic modellerde (Keenetic 4G hariç), OPKG paket yöneticisi kullanabilirsiniz. Keenetic’inizin yetenekleri genişletmek amacıyla OpenWRT üçüncü şahıs yazılım paketleri kurulumu yapmanıza imkan tanır.

biraz baktım netten neymiş bu OPKG ne işime yarar diye yine bişi anlamadım. çok fazla kod var. sanırım kullanmayacağım bi özellik :D teşekkür ederim yine de

RotKerim tarafından 03/Mar/25 23:33 tarihinde düzenlenmiştir

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gamahawk
    gamahawk's avatar
    Erkek

Keenetic modemler güzel gerçekten ilk kurulum aşamasında çok az bir sancı yaşatsada ben keyif alarak kullanıyorum. Kendi evimde duvarlar kalın olduğu için hopper dsl ax1800(wifi 6) + buddy 6(wifi 6) + buddy 5(wifi 5) mesh sistem kurdum evin bütün her yerinde kesintisiz 4k video izleyebiliyorum yetmedi akıllı ev ıvırzıvırları kurdum akıllı kapı zili+akıllı prizler+ışıklar + sensörler + hava temizleme cihazları yaklaşık (30+ cihaz bağlı networke) vs hepsini sorunsuz bir şekilde idare ediyor. Ayrıca kendi dns özelliği sayesinde  home assistant ı dışarıdan yönetebiliyorum statik ip vs almadan.  wifi 6 farkediyor local ağın hızında tabi bir yerden bir yere dosya aktarıyorsan yada birden fazla cihazın varsa bunları en uygun kanaldan göndererek diğer cihazların hızında yavaşlık yaratmıyor. lakin internet hızın servis sağlayıcı 100 mbs üstünde değilse çokda bir fark yaratmıyor. normal 100 mbs hızını her modemden de alırsın. 

hawk
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek
    gamahawk bunu yazdı

Keenetic modemler güzel gerçekten ilk kurulum aşamasında çok az bir sancı yaşatsada ben keyif alarak kullanıyorum. Kendi evimde duvarlar kalın olduğu için hopper dsl ax1800(wifi 6) + buddy 6(wifi 6) + buddy 5(wifi 5) mesh sistem kurdum evin bütün her yerinde kesintisiz 4k video izleyebiliyorum yetmedi akıllı ev ıvırzıvırları kurdum akıllı kapı zili+akıllı prizler+ışıklar + sensörler + hava temizleme cihazları yaklaşık (30+ cihaz bağlı networke) vs hepsini sorunsuz bir şekilde idare ediyor. Ayrıca kendi dns özelliği sayesinde  home assistant ı dışarıdan yönetebiliyorum statik ip vs almadan.  wifi 6 farkediyor local ağın hızında tabi bir yerden bir yere dosya aktarıyorsan yada birden fazla cihazın varsa bunları en uygun kanaldan göndererek diğer cihazların hızında yavaşlık yaratmıyor. lakin internet hızın servis sağlayıcı 100 mbs üstünde değilse çokda bir fark yaratmıyor. normal 100 mbs hızını her modemden de alırsın. 

30 cihaz masAllah 😂 

İmza YOK !!!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gamahawk
    gamahawk's avatar
    Erkek
    JiggSaw bunu yazdı
    gamahawk bunu yazdı

30 cihaz masAllah 😂 

hocam akıllı ev işine girdiğinde gerçekten cihaz sayısı inanılmaz derecede artıyor.

hawk
Toplam Hit: 5221 Toplam Mesaj: 32
modem