Modem Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ari41
    ari41's avatar
    Homo

arkadaşlar 16 mb limitsiz internet kullanıyorum.

hakikatten laptopa kablo ile bağlandığımda 16 mbit çekiyor(15 mbitlerde falan) yani TÜRKtelekomluk bi sorunum yok.

laptopu veya ceptelefonumla diğer odaya geçiyorum internet 1/2 mbit çekiyor . modem airties 5443 daha da yeni aldım 4 aylık modem. bu sorun ne olabilir ne yapabilirim modemin wifi kısmı son zamanlarda bi hayli düşük.

not:  yeni modem tavsiyesinda bulunmayın daha bunu yeni aldım bunu alma sebebim: diğerindede aynı problem vardı.

çözüm olarak ne yapabilirim.

Ev 3+1 130 m2

Mod;  konuları uygun bölümlere açalım,

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

Kanal ayarını değiştir daha az kullanılan bir kanala geç . Modemin antenini değiştir hocam bir sürü etken var :) 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

Wifi kanalını değiştirip deneyin.

Olaylara karışmayın!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek

önce resetle ardından frimware güncelleme dene. Baktın olmuyor bi garantiye gönder o da olmazsa acces point al kablo ile 300mbps access point tak keyfine bak. Airties nedir yahu çok mu arıyorsunuz şu markayı :)

Edit: Ayrıca aynen kanal değişimini de bi dene YeniHarman doğru söylüyor bazen bu sebepten dolayı da yapabiliyor.

sRcN tarafından 07/Ara/15 10:10 tarihinde düzenlenmiştir

Wordpress - SEO & Digital Marketing
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ari41
    ari41's avatar
    Homo
    sRcN bunu yazdı

önce resetle ardından frimware güncelleme dene. Baktın olmuyor bi garantiye gönder o da olmazsa acces point al kablo ile 300mbps access point tak keyfine bak. Airties nedir yahu çok mu arıyorsunuz şu markayı :)

Edit: Ayrıca aynen kanal değişimini de bi dene YeniHarman doğru söylüyor bazen bu sebepten dolayı da yapabiliyor.

peki hangi kanal i seçmeliyim ?

acces point tam olarak ne işe yarar işimi görürmü acaba

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek
    ari41 bunu yazdı
    sRcN bunu yazdı

kanallar arasında geçiş yapıp performanslarını denemelisin direk şu demek mantıklı değil. Ama öncelikle bence reset ve firmware güncellemesini yapmalısın. Bence Access Point direk senin sorununun çözümü olacaktır çünkü kablo ile bağlandığında sorun çıkarmayan bir cihazın var modemin arayüzünden wifiyi kaptıp access point ile wifi dağıtacaksın

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ari41
    ari41's avatar
    Homo
    sRcN bunu yazdı
    ari41 bunu yazdı
    sRcN bunu yazdı

kanallar arasında geçiş yapıp performanslarını denemelisin direk şu demek mantıklı değil. Ama öncelikle bence reset ve firmware güncellemesini yapmalısın. Bence Access Point direk senin sorununun çözümü olacaktır çünkü kablo ile bağlandığında sorun çıkarmayan bir cihazın var modemin arayüzünden wifiyi kaptıp access point ile wifi dağıtacaksın

çok pahalı olmamak üzere access point marka model tavsiyen varmı ?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek
    ari41 bunu yazdı

çok pahalı olmamak üzere access point marka model tavsiyen varmı ?

yok ben network ürünlerinde marka model tavsiye etmiyorum ben buffalo kullanıyorum hepsiburadadan satın aldım ev için memnunum onun dışında kurumsal çözümler içinde cisco' yu ihtiyaç listesine yazıyorum. Buffalo zorlamaz dersen access pointide varsa almanı tavsiye ederim modemleri taş gibi maşallah :D

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    selo-g
    selo-g's avatar
    Erkek

65 tlye access point özellikli modemimi satabilirim çok az kullanıldı gayet temiz ürün

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    insidae
    insidae's avatar
    Erkek

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-airties-air-4340-4-port-150-mbps-kablosuz-modem-full-kutulu-249687504/detay/

benim modem hocam sıfırdır istiyosan satabilirim access point ve birçok özellik mevcut

Bir güldün yar sen, hep elime batan.Seni dalından kopardım, kandoldu avuçlarım..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

Telefonu yada dizüstü bilgisayarı yani kablosuz bağlandığın cihazı al modemle aynı odaya git ve hızı ölç. Eğer yine 16mb den az ise modemde sıkıntı vardır. Yok değilse evde/etrafta güçlü başka bir kablosuz cihaz var veya evin duvarları çok fazla sinyal emiyor. Modemde değil ama ya modemin olduğu yer, anteni çok sıkıntılı manyetik olarak ölü biryerde yada kanalı değiştir.

Wi-fi ayarlarına bakarmısın. Kablosuz ağ ayarların doğru olmayabilir. 11n ve 40 mhz (yada auto) da anten gücünü en üst seviye ye ayarla. 11b seçili olabilir.  

Toplam Hit: 1459 Toplam Mesaj: 16
modem