Modem Üzerinden Yazıcı Kullanmak İstiyorum
-
Hocalar elimde superonline'ın pirelli modemi ve bir adet hp deskjet5150 printer var. Yazıcı başka bir bilgisayara bağlı bulunmakta ve modeme de yakın. Modemin arkasında "USB host" diye bir usb girişi var. Yazıcıyı bu modeme bağlayıp, modeme bağlı diğer bilgisayarlardan kablosuz bir şekilde yazıcıdan çıktı alabilir miyim?
-
o şekilde bilmiyorum da, modeme bağlı bir pcye bağlayıp diğer pclerden çıktı alabilirsin zannımca.
-
baglantıyı dogru anladım sa
aynı modem üzerinden interneti kullanıyorsanız
hazırda olan ekipmanlarla zaten cıktı alabılırsın
-
kady bunu yazdı
baglantıyı dogru anladım sa
aynı modem üzerinden interneti kullanıyorsanız
hazırda olan ekipmanlarla zaten cıktı alabılırsın
Yazıcıyı modemin usb girişine bağlıyorum ama hiçbirşey olmuyor. Yazıcıyı görmüyor.
Edit: Yazıcıya yakın olan pc kapalı olduğunda da yazıcıyı kullanabilmek istiyorum.
Subtitle tarafından 15/Oca/14 15:51 tarihinde düzenlenmiştir -
malesef yazıcın bunu desteklemıyorum o yazıcıyı sadece baglı bır pc acıkken kullanabılırsın ama ılla bole bısı yapmak ıstıyorum ıhtıyacım var dersen yazıcı degıstırmelısın ama baska yontemı yoktur malesef.
-
emnimax bunu yazdı
malesef yazıcın bunu desteklemıyorum o yazıcıyı sadece baglı bır pc acıkken kullanabılırsın ama ılla bole bısı yapmak ıstıyorum ıhtıyacım var dersen yazıcı degıstırmelısın ama baska yontemı yoktur malesef.
Sağol hocam, tahmin ettiğim gibi o zaman :)
-
Hocam yazıcının network desteği yoksa tek şansın yazıcıyı USB ile bir PC' ye bağlayıp o PC üzerinden paylaşıma açarak diğer PC lerin yazıcıyı kullanmasını sağlayabilirsin, bir de USB network çevirici ( Print Server ) alarak yazıcıyı network üzerinde kullanılabilir hale getirebilirsin.
nepnesomao tarafından 15/Oca/14 16:11 tarihinde düzenlenmiştir -
2 şekilde olur.
1. Printerın Network desteği olmaıs lazım. Bunun için, ethernet yada wireless kablosu olması lazım.
2. Printerının USB Print Support olması lazım. örneğin Airties Air 5450 yada USRobotics in eski modellerinde vardı.
Pirelli modemin eğer usb print support desteğil varsa, printerı modeme takacaksın, bilgisayardanda, yazıcı olarak network printer olarak modemi göstereceksin. o zaman olur.
-
yazıcının ethernet çıkışı varsa yapabilirsin,usb çıkışından yapılıyor mu bilmiyorum araştırmak lazım.
-
renegadealien bunu yazdı
2 şekilde olur.
1. Printerın Network desteği olmaıs lazım. Bunun için, ethernet yada wireless kablosu olması lazım.
2. Printerının USB Print Support olması lazım. örneğin Airties Air 5450 yada USRobotics in eski modellerinde vardı.
Pirelli modemin eğer usb print support desteğil varsa, printerı modeme takacaksın, bilgisayardanda, yazıcı olarak network printer olarak modemi göstereceksin. o zaman olur.
Modemin desteği var sanırım, USB host varsa oraya disk, printer bağlanabilr. Ama bu senin sorununu çözmez, burada Önemli olan Printerın PCL driver yazılımı varmı yokmu onu bulman gerekiyor. Driverlarda PCL 5 PCL 6 gibi isimler yazar onlar var ise PCL desteği vardır. çalışır. yoksa printerı Modeme bağlandığında Modem OS ortamına printerı deploy edemez. Senin printer da sanrım yoktur.
-
Öyle bir özellik var ama her modem her printeri desteklemez diye biliyorum.