folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Modem Üzerinden Yazıcı Kullanmak İstiyorum

Modem Üzerinden Yazıcı Kullanmak İstiyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Subtitle
    Subtitle's avatar
    Erkek

Hocalar elimde superonline'ın pirelli modemi ve bir adet hp deskjet5150 printer var. Yazıcı başka bir bilgisayara bağlı bulunmakta ve modeme de yakın. Modemin arkasında "USB host" diye bir usb girişi var. Yazıcıyı bu modeme bağlayıp, modeme bağlı diğer bilgisayarlardan kablosuz bir şekilde yazıcıdan çıktı alabilir miyim?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnableTurk
    EnableTurk's avatar
    Erkek

o şekilde bilmiyorum da, modeme bağlı bir pcye bağlayıp diğer pclerden çıktı alabilirsin zannımca.

yolun açık ve aydınlık olsun ferdi baba.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kady
    kady's avatar
    Erkek

baglantıyı dogru anladım sa

aynı modem üzerinden interneti kullanıyorsanız

hazırda olan ekipmanlarla zaten cıktı alabılırsın

http://profil.gittigidiyor.com/kady
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Subtitle
    Subtitle's avatar
    Erkek
    kady bunu yazdı

baglantıyı dogru anladım sa

aynı modem üzerinden interneti kullanıyorsanız

hazırda olan ekipmanlarla zaten cıktı alabılırsın

Yazıcıyı modemin usb girişine bağlıyorum ama hiçbirşey olmuyor. Yazıcıyı görmüyor.

Edit: Yazıcıya yakın olan pc kapalı olduğunda da yazıcıyı kullanabilmek istiyorum.

Subtitle tarafından 15/Oca/14 15:51 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emnimax
    emnimax's avatar
    Erkek

malesef yazıcın bunu desteklemıyorum  o yazıcıyı sadece baglı bır pc acıkken kullanabılırsın ama ılla bole bısı yapmak ıstıyorum ıhtıyacım var dersen yazıcı degıstırmelısın  ama baska yontemı yoktur malesef.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Subtitle
    Subtitle's avatar
    Erkek
    emnimax bunu yazdı

malesef yazıcın bunu desteklemıyorum  o yazıcıyı sadece baglı bır pc acıkken kullanabılırsın ama ılla bole bısı yapmak ıstıyorum ıhtıyacım var dersen yazıcı degıstırmelısın  ama baska yontemı yoktur malesef.

Sağol hocam, tahmin ettiğim gibi o zaman :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nepnesomao
    nepnesomao's avatar
    Erkek

Hocam yazıcının network desteği yoksa tek şansın yazıcıyı USB ile bir PC' ye bağlayıp o PC üzerinden paylaşıma açarak diğer PC lerin yazıcıyı kullanmasını sağlayabilirsin, bir de USB network çevirici ( Print Server ) alarak yazıcıyı network üzerinde kullanılabilir hale getirebilirsin.

nepnesomao tarafından 15/Oca/14 16:11 tarihinde düzenlenmiştir

Amat Victoria Curam
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

2 şekilde olur.

1. Printerın Network desteği olmaıs lazım. Bunun için, ethernet yada wireless kablosu olması lazım.

2. Printerının USB Print Support olması lazım. örneğin Airties Air 5450 yada USRobotics in eski modellerinde vardı.

Pirelli modemin eğer usb print support desteğil varsa, printerı modeme takacaksın, bilgisayardanda, yazıcı olarak network printer olarak modemi göstereceksin. o zaman olur.

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    recobaba
    recobaba's avatar
    Erkek

yazıcının ethernet çıkışı varsa yapabilirsin,usb çıkışından yapılıyor mu bilmiyorum araştırmak lazım.

Batılı ülkelere oranla top, ipne ve homoseksüel sayısı daha az bir milletiz o yüzden biz daha delikanlıyız:)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek
    renegadealien bunu yazdı

2 şekilde olur.

1. Printerın Network desteği olmaıs lazım. Bunun için, ethernet yada wireless kablosu olması lazım.

2. Printerının USB Print Support olması lazım. örneğin Airties Air 5450 yada USRobotics in eski modellerinde vardı.

Pirelli modemin eğer usb print support desteğil varsa, printerı modeme takacaksın, bilgisayardanda, yazıcı olarak network printer olarak modemi göstereceksin. o zaman olur.

Modemin desteği var sanırım, USB host varsa oraya disk, printer bağlanabilr. Ama bu senin sorununu çözmez, burada Önemli olan Printerın PCL driver yazılımı varmı yokmu onu bulman gerekiyor. Driverlarda PCL 5 PCL 6 gibi isimler yazar onlar var ise PCL desteği vardır. çalışır. yoksa printerı Modeme bağlandığında Modem OS ortamına printerı deploy edemez. Senin printer da sanrım yoktur.

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    watervay
    watervay's avatar
    Erkek

Öyle bir özellik var ama her modem her printeri desteklemez diye biliyorum.

Syntax error..
Toplam Hit: 3352 Toplam Mesaj: 14