Modemle İlgili Bir Arıza.Yardım Lütfen.
-
Arkadaşlar selamlar herkese..Size şimdi modemimle ilgili bir sorunu danışacağım..Umarım çözüm yolunu buluruz..Hemen sanmayın ki kolay bi çözüm olacak :)
2 hafta önce bi sabah net kesildi..Benle ilgili birşey olmadığını farkedince ttneti aradım ordan bişiler yaptıktan sonra var mı netiniz dedi var dedim..
Fakat..O günden beri..
Net tekrar kesildi..Fişi çektim modemin ve net geldi :) Statik elektrik ürettiği için prize taktığında çalışmayabilir diye düşündüm modem..Yaklaşık 2 haftadır böyle kullanıyorum..Sıyırmak üzereyim yardım edin lütfen..
Modemi fişe taktığımda herşey tam gözüküyor internet bağlantısı var diyor,fakat bağlanmıyor ve dsl ışığı yanmıyor modemde..Modemi prizden çekiyorum hatta dsl kablosunu da çekiyorum o zaman neti kullanabiliyorum..Şu an modem sıfır kutudan çıkardığım gibi..Ne kablo takılı ne birşey ayarlı..Modeme reset çektim şu an ayarları bile tam değil fakat bu şekilde sürekli neti kullanıyorum 15 dakika arayla kesilme yapıyor..Başka modemde taktım..Dsl ışığı yanmadı..Hattınızda problem yok diyor ttnet..Acaba Binadan daireye giren hatlarda mı bi temassızlık olabilir ? Ama o zaman da telefona etki etmez mi ?
Yardımlarınızı bekliyorum..Şimdiden teşekkürler..
Bunu çözse çözse tahribat çözer. -
konu başlıklarında help yardım gibi kelimeler ve smiley kullanmak yasak diye biliyorum.
-
Bu konu silinir hoca. Kuralları oku istersen :| Yok okumam kim takar onu dersen buyur.
Konu başlıkları, Forum içerisinde aramayı kolaylaştıracak şekilde, ":|", ":)", ":D" gibi işaret simge içermeyen, normal yazı standartlarında, ilk harfi büyük olacak şekilde, Türkçe dilbilgisi kurallarna uygun olarak yazılmalıdır. Tümü büyük harf yazılan, rastgele büyük-küçük harf ile konu açmak yasaktır. Aksi taktirde "Dördüncü Sınıf Ceza" uygulanır.(Link)
-
wireless modem mi kullanıyorsun?
-
estafurullah düzeltiriz hemen.
Evet wireless. -
pehhh 2006 üyesi .
-
biz kablolu zor kullanıyoruz sen dsl kablosunu çekip neti kullanıyorum diyorsun ohaa amk. yazdıkların biraz karmaşık.
anladığım kadarıyla telefon hattından elektrik geldiğini düşünüyorsun modemin elektriğini kessen bile kullanıyorsun, biraz imla kuralları lütfen.. -
yns_berk bunu yazdı:
-----------------------------
biz kablolu zor kullanıyoruz sen dsl kablosunu çekip neti kullanıyorum diyorsun ohaa amk. yazdıkların biraz karmaşık.
anladığım kadarıyla telefon hattından elektrik geldiğini düşünüyorsun modemin elektriğini kessen bile kullanıyorsun, biraz imla kuralları lütfen..
telefon hattımdan elektrik geldiğini düşünmüyorum..Çünkü telefon hattımı da çıkarttım..
Dedim ya;Modem şu an kutudan çıktığı gibi resetlenmiş ve hiç bir kablo bağlı değil üzerinde..Ne adaptör..Ne dsl kablosu..Öyle kutu kutu yayın yapıyor bana. -
yns_berk bunu yazdı:
anladığım kadarıyla telefon hattından elektrik geldiğini düşünüyorsun modemin elektriğini kessen bile kullanıyorsun, biraz imla kuralları lütfen..
-----------------------------zuhahahha:d
doğru bi noktaya değinmişsin hocam da heycandan herhal
bak şimdi aga modemi önce arkasındaki ufak delikten kürdan v.s gibi birşeyle resetle modemin kullanım kitapçığında ne kadar basman gerektiği v.s yazar daha sonra adsl ayarlarını tekrar yap gene aynısını ararsa ttnet i ara operatörler genelde bi boktan çakmazlar sen ısrarla teknşk servise bağlayın beni de onlara durumu izah et onlar hallederler genelde ttnette sorun oluyo bu gibi durumlarda
-
HoLyCat bunu yazdı:
pehhh 2006 üyesi .
Evet 2006..Sadece birazcık kayboldum ortalıktan,geri geldim :) -
frantic bunu yazdı:
yns_berk bunu yazdı:
telefon hattımdan elektrik geldiğini düşünmüyorum..Çünkü telefon hattımı da çıkarttım..
Dedim ya;Modem şu an kutudan çıktığı gibi resetlenmiş ve hiç bir kablo bağlı değil üzerinde..Ne adaptör..Ne dsl kablosu..Öyle kutu kutu yayın yapıyor bana.
-----------------------------sen yayını başka bir yerden alıyor olmayasın sakın, kendi modemin mi emin misin