Motor Alırken Neye Dikkat Etmeli?//Acil
-
sezginari bunu yazdı
Bİrşeyi merak ediyorum bu egzozu bağıranlar varya onlar hangileri :) bu honda cbr 15r yada 250r filan egzozu bağırıyormu :)

bunlar oluyor hocam :D dip basık.
-
crystalmeth bunu yazdısezginari bunu yazdı
Bİrşeyi merak ediyorum bu egzozu bağıranlar varya onlar hangileri :) bu honda cbr 15r yada 250r filan egzozu bağırıyormu :)

bunlar oluyor hocam :D dip basık.
o bağırma bu bağırma değil hocam :) yarış motorlarında ki gibi diyorum :)
-
sezginari bunu yazdı
Yok hocam egzoz değiştiriyorlar
Akropoviç
Tiger
Arrow
Bu markalar açık egzoz tabir edilen egzozlardan olduğu için bağırıyo sende ana avrat basıyosun küfürü.
Artı olarak abs li alma diyen hocalara sesleniyorum
Adam acemi panik fren anında yere düşmez absli olursa tecrübe ile sabittir motor kaymayacagı için tamam fren mesafesi biraz çok az daha uzun olur ama motoru yatırmazsın.
İstanbul trafiginde motorsiklet şart gibi artık.
Yada benim gibi scotty çağırıcan. Hatta ben bile denk gelebilirim çağırdınızda hehehe :)
125 lik iyi de lastiği biraz ince bisiklet tekeri gibi taban genişliği olarak.
Artı olarak boş arazide bol bol sürüş yap racingler biraz daha farklıdır. Yatırmak gerekir virajlarda yatmak gerekir. Naked yada scooter gibi değildir çok dikkat etmek gerek virajlara iyi çalış gerisini ayarlarsın ufaktan.
Tabi en önemlisi ekipman asla be asla ekipmansız çıkma kask mont dizlik şart. Bakkala bile gitsen tak 2 adım yer bişi olmaz deme istanbuldaki araç soforleri değişiktir.
Ben gidemiyorum sende gitme diyerek yol vermeyeni de var. Sinyalsiz ani dönüş yapanı da ters yola gireni de var.çok dikkat etmen lazım. Sen kendini garantiye al gerisi takdiri mukadderat hocam.
Geçen bi abime ters yöne giren minibüs carptı. Kask olmasına ragmen kaşı açıldı. Kask olmasa arabaya kafadan giricekti. Kask çatladı kırıldı. Kask olmasa kafa tası Allah muhafaza.
-
5 ayda mototorlu aracların fiyatları %30 zamlandı nerdeyse, almak akıl karı degil ama almadanda olmuyor birşey diyemem =)
-
kara düzen yani 0 elektronik destek, abssiz vs. motor kullanmanın avantajı şudur; motor tamamen senin hakimiyetindedir, kullanmayı öğrenirsin huyunu suyunu öğrenirsin. tersliklerle nasıl başa çıkacağını öğrenirsin. abssiz motor alma diyen arkadaşları bilemem. ama ilk motorunu kaydırmalı debriyajlı,absli alan adam kara düzen bir 600-1000 cc ye geçtiğinde isterse 20bin - 30bin km. tecrübesi olsun aksilikler yaşayacaktır amiyane tabirle illaki bi yerde patlayacaktır.
senin sorunun cevabı basit 150 tl verip ekspertiz yaptırmak. ama önemli olan yukarıda söylediğim gibi kara düzen bir motorla başlamak. cbr 250r bu iş için biçilmiş kaftandır. gaz tepkisi yumuşaktır istesen de altından fırlamaz adama zorla motosiklet kullanmayı öğretir. kolay kolay tekere gelmez. ne verirsen o. motto akademi, yamaha riding school vs. gibi yerlerden eğitim almanı da öneririm.
-
TaRuZ bunu yazdı
Bence motor alma.
Tam bunu demek için girdim konuya.. +1
-
@Bambocha
Hocam yanlış düşünüyorsun. Eğitimlerde dahi absli motorla başlatmazlar.
Frenleme dozajını bilmeyen adam motosiklet kullanırsa ilk tarz değiştirdiğinde yada motoru büyüttüğünde ciddi sıkıntı yaşayabilir. + her motorun abssi o dediğin gibi işlemiyor malesef. Şu anda alacağı motor 125lik ufak bir makine. Hatasını tolere edecek bir makine. Diğer durumlarda yapacağı ilk kazık frende ahirete doğru gaz açar.
Düşüp kalkmadan ponçik ponçik motosiklet öğrenilmez :)
-
youtube da,
Altınelbiseliadam
Motorcumuhabbeti
bu kanallarde ikinci el motor alımı ile ilgili videolar, bunları izlemeni tavsiye ederim.