Motor Dönmüyor ( Elektronik DC Motor)
-
Hocam sen ne yapacam motor ile önce bi onu söyle de ona göre motor önerisi verir herkes. Çünkü her elektrik motoru farklı amaçla yapılır ve kullanılır.
Örneğin yazıcılarda step motor kullanılır, asım adım döner.
Oyuncaklarda senin kullandığın motorlar.
Drone ve model uçaklarda fırçasız motor ve bunun sürücüsü(esc motor)
Robot kollarında servo falan falan.
Yapacagin şeyi söylersen daha kolay olur. Yoksa çoğu model arabada kullanılan motorlar şarjlı el süpürgesi motoru ile çok benziyor. Belki de aynısı. Bunlari da arastirabilirsin servislerden.
-
antivir-US bunu yazdı
Hocam sen ne yapacam motor ile önce bi onu söyle de ona göre motor önerisi verir herkes. Çünkü her elektrik motoru farklı amaçla yapılır ve kullanılır.
Örneğin yazıcılarda step motor kullanılır, asım adım döner.
Oyuncaklarda senin kullandığın motorlar.
Drone ve model uçaklarda fırçasız motor ve bunun sürücüsü(esc motor)
Robot kollarında servo falan falan.
Yapacagin şeyi söylersen daha kolay olur. Yoksa çoğu model arabada kullanılan motorlar şarjlı el süpürgesi motoru ile çok benziyor. Belki de aynısı. Bunlari da arastirabilirsin servislerden.
Araba yapacağız hocam bu arabaya arduino koyup kontrol ettireceğiz arduino ile
-
O zaman internetten hazır yapılar var onlardan alabilirsin.
Eğer kendim yapıp elimi bu işlere alistirayim dersen bu kullandığın motorların az daha guclusunu bul ve tekere doğrudan bağlama. Araya ya dişli ekle(bu iş milimetrelik olduğundan seni çok zorlar) ya da teyplerdeki gibi motorda küçük tekerde büyük olacak şekilde lastikli bir sistem kur. Bu o kadar hassas olmaz en kolay olur.. sen birşeyler yapmaya başla bi şekilde mekaniği oturtursun
-
antivir-US bunu yazdı
O zaman internetten hazır yapılar var onlardan alabilirsin.
Eğer kendim yapıp elimi bu işlere alistirayim dersen bu kullandığın motorların az daha guclusunu bul ve tekere doğrudan bağlama. Araya ya dişli ekle(bu iş milimetrelik olduğundan seni çok zorlar) ya da teyplerdeki gibi motorda küçük tekerde büyük olacak şekilde lastikli bir sistem kur. Bu o kadar hassas olmaz en kolay olur.. sen birşeyler yapmaya başla bi şekilde mekaniği oturtursun
Hocam o şekilde yapacaktık aslında aklımıza geldi de Lastik bulamadık onun için dişli bulamadım Kodumun şehrinde ciddi ciddi Sıkıntı böyle zımpırtılar adam akıllı 3d printeri yok kimsenin çıkaramıyoruz da bakalım ne olacak ne bitecek... dişli muhabbetini denedik Çark sistemi yani yemedi.. 4. Sınıf Mekatronik muhendisliği okuyan birini getirdik "hal vaziyet bu hacı niye dönmüyor dedik" bize "duracel pil alın bu pillerle dönmez bu " dedi yarın duracel pill alacaz... Araba maliyeti 20 TL iken 150 TL masraf yaptık :D Tşk Cnm OquLm ve Dğrli Mhdnsleri .s.s.s <3
-
MhmdAlmz bunu yazdıyunusdogan bunu yazdı
Mizaha her türlü yer vardır hocam :) Hayaller hayatlar olabilir ama yapamayacak kadar aciz değiliz. Bilgi varsa ulaşmaya çalışırız şayet olmaz ise tecrübesi bize kalır hedefimiz olmaz :) Defter kapanır.. Ama bahsettiğim şey o kadar fonksiyonel değil. Normal iş kolları gibi Al bırak tut gönder sağa çevir sola çevir vs vs :) Tıbbi anlamda değil :D Zaten o çok ucuk kalır :) yorumun için teşekkürler :)
Ama bahsettiğim şey o kadar fonksiyonel değil... Zaten o çok ucuk kalır.
Ben bu iki sözüne katılmıyorum o robot koldan çok daha iyilerinizi yapacağınıza eminim.
Haya''T'' ile Haya''L'' arasındaki tek fark ''TL'' dir. Ülkemizde destekçisi olduğunda yapay insan yapabilecek kapasitede insanların olduğuna... fakat maddi anlamda destek bulamadıkları için çalışmalar gerçekleştiremediklerine inanıyorum. Benim ülkemin insanın dünyada yapılan en iyi ne varsa onun daha iyisini yapar.
-
Xsharez bunu yazdıMhmdAlmz bunu yazdıyunusdogan bunu yazdı
Mizaha her türlü yer vardır hocam :) Hayaller hayatlar olabilir ama yapamayacak kadar aciz değiliz. Bilgi varsa ulaşmaya çalışırız şayet olmaz ise tecrübesi bize kalır hedefimiz olmaz :) Defter kapanır.. Ama bahsettiğim şey o kadar fonksiyonel değil. Normal iş kolları gibi Al bırak tut gönder sağa çevir sola çevir vs vs :) Tıbbi anlamda değil :D Zaten o çok ucuk kalır :) yorumun için teşekkürler :)
Ama bahsettiğim şey o kadar fonksiyonel değil... Zaten o çok ucuk kalır.
Ben bu iki sözüne katılmıyorum o robot koldan çok daha iyilerinizi yapacağınıza eminim.
Haya''T'' ile Haya''L'' arasındaki tek fark ''TL'' dir. Ülkemizde destekçisi olduğunda yapay insan yapabilecek kapasitede insanların olduğuna... fakat maddi anlamda destek bulamadıkları için çalışmalar gerçekleştiremediklerine inanıyorum. Benim ülkemin insanın dünyada yapılan en iyi ne varsa onun daha iyisini yapar.
Kimseden maddi bir beklentimiz yok hocam. Ne tübitAK'a ihtiyacımız var nede burslara zaten baş vrunca da cıkmıyor. Çay içmeye gitsek kişi başı 2 bardak çaydan 2x3x5=30 TL yapıyor haftada 2 kere gitsek 60TL ayda 4.5 ile çarp 250TL Yapıyor. Bu projeyi 5 ayda tamamlamaya calıssak 1250TL yapıyor. Çay içmesek yeterli :) 1250TL ye de bi ürünü ortaya koyarız artık bir şekilde. Ha yetmedi bi şekilde ordan burdan buluruz 3-5 bişey atarız... Mesele yapmak değil mesele birşeyleri öğrenmek mücadele verip pes etmemek :) Yoksa taşşAK geçen robot da yaparız Tübitakcığım destek olur biliyoruz ..
-
Hocam bunun için göt yirtmaya hiç gerek yok. En akillicasi gidin bi tane kumandalı araba satın alıp içini sökün. Karşınıza iki motor çıkacak. Birisi direksiyon, diğeri de itici motor. Bir elektronik bölümü öğrencisinden yardım alın bu motorlari ileri geri çalıştıracak 2 adet H köprüsü kursun. Bu H koprulerini de arduino ile kontrol edin. Hatta 2 adet PWM kanalı ile hem direksiyon(açı ayarı için) hem de itici motorun güç ayarini kontrol edebilirsiniz.
Eğer kumandali olsun derseniz 2 adet arduino, 1 takım da 433mhz RF alıcı verici kullanır PWM ile de motor hız ayarı yaparsınız.
Yarın erken kalkacağım ve işim olduğundan erken yatiyorum. Yine devam ederiz.
-
Arduino mobil ile kontrol edilecek. WebSocket'ini yazdım Arduino programı da hazır hemen hemen. Android i de yazdım http Protokolü de hazır sadece elektronik ve mekanik tarafı kaldı hocam.. Tek arduino + wifi modülü ve Motorlar olacak.. 1 adet servomuz var bu direksiyon olacak ve 2 motorumuz var bunlar da Güc motorları.. Ve ne hikmetse lanet olası şey olmadı.. Yarın gidip rediktörlü motor alıp deneyeceğiz hocam.. ilgin alakan için çok teşekkür ederim bu bile yeterli idi vaktin için teşekkürler genede :)
-
O kadar para harcamaya gerek yok hocam.Sanayiye git.BObinajcılara ya da oto elektirikçilere vb. gir.Aküsü olmayan şarjlı matkapları 10 liraya veriyorlar.İçinden tetik,motor ve planet dişli (redüktör) kutusu çıkacak ;
Hız kontrolünü de servo ile tetikten yaparsın.Mandreni sökersin,hareketi nasıl aktaracağına dair tavsiyem bisiklet zinciri ve dişlileri.Ben şöyle yaptım ;
http://i.hizliresim.com/byXOB0.jpg
-
Seninki ucak olmuş hocam :) arkadaşlara ileteyim bu mesajı teşekkürler pek elektronik bilgim yok. Bulaşmak da istemiyorum ama temelden alsam iyi olcak bende