Motor Ekipmanlari
-
nurulmac11 bunu yazdı
selamlar hocutlar,
motor ehliyetine yazildim, motora basliyorum kismetse ama ekipman konusu baya kafami karistirdi. bi magazaya gidip konusucam ama kafamda bi fikir olsun diye gitmeden size danismak istedim. fiyat araligi cok genis, neler lazim, tavsiye marka vs var midir ? veya sundan uzak dur vs? eyyorlamam bu kadar, tesekkurler
Hayırlı olsun hocam. Benim de şu sıralar aklımda. Hangi şehirde ne kadara yazıldın? Yaş oldu 37 düz hesap 40 bir 40 yıl daha yaşamam çok zor olsa gerek :) içimdeki motor aşkını artık yaşamak istiyorum. :)
-
Zeytun-i bunu yazdı
Gençler benim mesleğimin ne olduğunu bilmediğiniz için şov yapmaya kalkmışsınız da üzülerek söylüyorum hiçbiriniz motor sürmeyin :) Gidin çarpışan arabaya binin.
Ben 20 yıldır motor kullanan biriyim, 15 sene bu mesleği yaptım hala da yapıyorum. Ben, benim tanıdığım hiçbir motorcu, tanıdığım hiçbir yarış motorcusu crossçusu otu boku hiçbiri ekipman kullanmaz :) Motor montu ekipman değildir benzin gibi bir şeydir onu da sadece kışık giyersin :)
Ekipman dediğin ayakkabıdır eldivendir boyun için bufftır, kevlar pantolondur bunların hiçbirine ihtiyacı yok motor sürerken zaten kışık seve seve eldiven mont giyecek ya da elcik takacak motoruna göre, aksesuar deseydi telefon tutucu vs önerirdin isteğe göre (sarsıntı yapar telefon için çünkü çok sağlıklı bir aksesuar değil)
Bu adamın 2 net şeye ihtiyacı var, çok sağlam bir kask onu da marka verdim zaten 2. si çok kaliteli bir motor tekerleği frenden bile önemlidir, gençler şov yapmayın tanımadığınız insana ben bu işin eğitimini veriyorum bu işten para kazanıyorum.Hocam samimi bir ricam olacak eğitim verdiğin kurum marka varsa yaz lütfen tanıdık eş dost uzak dursun. 20 yıl değil 120 yıl motor sürsen kendine sürersin. Senin deneyimin sana. Bu üst perdeden konuşanlar motor düşe kalka öğrenilir diye zırvalayanlar genelde.
-
rappermcs bunu yazdıZeytun-i bunu yazdı
Gençler benim mesleğimin ne olduğunu bilmediğiniz için şov yapmaya kalkmışsınız da üzülerek söylüyorum hiçbiriniz motor sürmeyin :) Gidin çarpışan arabaya binin.
Ben 20 yıldır motor kullanan biriyim, 15 sene bu mesleği yaptım hala da yapıyorum. Ben, benim tanıdığım hiçbir motorcu, tanıdığım hiçbir yarış motorcusu crossçusu otu boku hiçbiri ekipman kullanmaz :) Motor montu ekipman değildir benzin gibi bir şeydir onu da sadece kışık giyersin :)
Ekipman dediğin ayakkabıdır eldivendir boyun için bufftır, kevlar pantolondur bunların hiçbirine ihtiyacı yok motor sürerken zaten kışık seve seve eldiven mont giyecek ya da elcik takacak motoruna göre, aksesuar deseydi telefon tutucu vs önerirdin isteğe göre (sarsıntı yapar telefon için çünkü çok sağlıklı bir aksesuar değil)
Bu adamın 2 net şeye ihtiyacı var, çok sağlam bir kask onu da marka verdim zaten 2. si çok kaliteli bir motor tekerleği frenden bile önemlidir, gençler şov yapmayın tanımadığınız insana ben bu işin eğitimini veriyorum bu işten para kazanıyorum.Hocam samimi bir ricam olacak eğitim verdiğin kurum marka varsa yaz lütfen tanıdık eş dost uzak dursun. 20 yıl değil 120 yıl motor sürsen kendine sürersin. Senin deneyimin sana. Bu üst perdeden konuşanlar motor düşe kalka öğrenilir diye zırvalayanlar genelde.
Dostum biri kadar bir konuda tetebbuatın yoksa başka birilerinin dediklerini sanki o kişi demiş gibi üstüne atıp aa siz böylesiniz diyerek yorum yapma, bu bir kere ahlaken uygun değil, motor düşe kalka öğrenilir diyen adam maldır çünkü motorda düşersin kalkamazsın. TBT de bile benim ailesine abisine kardeşine motor öğrettiğim insanlar var, böyle bilmeyen adamlara gelip şunu al bunu al diye liste yapıyorsunuz adamlar robocop gibi geziyor ortalarda bok gibi de motor sürüyorlar o kıyafetlerin içinde, motorda kıyafet çok önemlidir ne kadar rahatsan o kadar rahat motor sürersin, utanmasanız adama yarışçı tulumu al diyeceksiniz, adam nerede ne zaman kullanacak o kadar masraf ettiği şeyi benim evde rafta duran 4 tane motorcu montum var çürüdü gittiler bir tane de tulum var full korumalı max 2 defa giymişimdir.
Niye bilmediğiniz konularda şov yapıyorsunuz da bilen biri bildiğini söyleyince oo sen ukalasın üst akıldan konuşuyorsun bla bla diye atlıyorsunuz ulan bu türk mileti acayip bir hal aldı eskiden bilene bilgiye bilgeye saygı vardı ne bilgeye ne bilgiye ne bilene, tiktok kafasıyla yaşıyor herkes herhalde atarlı giderli.
Neyse başlığı açan kardeş sen en iyisi kanguru derisi tulum al şu bizim pistte giydiğimizden yoksa bunların içi rahat etmeyecek, hadi selametle :) -
nurulmac11 bunu yazdı
selamlar hocutlar,
motor ehliyetine yazildim, motora basliyorum kismetse ama ekipman konusu baya kafami karistirdi. bi magazaya gidip konusucam ama kafamda bi fikir olsun diye gitmeden size danismak istedim. fiyat araligi cok genis, neler lazim, tavsiye marka vs var midir ? veya sundan uzak dur vs? eyyorlamam bu kadar, tesekkurler
Herseyden önce şehrindeki ileri sürüş eğitimi veren yere yazıl. Orada gereken yönlendirmeleri profesyonel olarak yaparlar. Anlaşmalı yerlerden indirimli alırsın.
Alacağın koruyucu ekipmanların fiyatını koruduğu organın kaç para edeceğini hesap et ona göre bütçe ayır
-
rappermcs bunu yazdıZeytun-i bunu yazdı
+1milyon
Motor sürmek bir kültürdür.
Motor eğitimcisi olduğunu iddaa eden hiçkimsede böyle üslup, böyle yaklaşım görmedim.
-
herkese cok tesekkurler, butun mesajlari okudum. anlasilan motor parasi kadar para gommek lazim.
@BaD_BoYs ankarada A tipi ehliyet icin, 13e yazildim, 13 kurs, 3 kusur sinav 1.5 gibi harc demisti sanirim.
motor ktm duke 250 aldim, 2016 model.
@LynXMaSTeR eyw hocam tesekkurler
ankarada magaza olarak Yeni Ankara Motor iyi gibi duruyor, bilgisi olan var midir ? yoksa internetten almak mi daha mantikli ?
-
Zeytun-i bunu yazdırappermcs bunu yazdıZeytun-i bunu yazdı
Dostum biri kadar bir konuda tetebbuatın yoksa başka birilerinin dediklerini sanki o kişi demiş gibi üstüne atıp aa siz böylesiniz diyerek yorum yapma, bu bir kere ahlaken uygun değil, motor düşe kalka öğrenilir diyen adam maldır çünkü motorda düşersin kalkamazsın. TBT de bile benim ailesine abisine kardeşine motor öğrettiğim insanlar var, böyle bilmeyen adamlara gelip şunu al bunu al diye liste yapıyorsunuz adamlar robocop gibi geziyor ortalarda bok gibi de motor sürüyorlar o kıyafetlerin içinde, motorda kıyafet çok önemlidir ne kadar rahatsan o kadar rahat motor sürersin, utanmasanız adama yarışçı tulumu al diyeceksiniz, adam nerede ne zaman kullanacak o kadar masraf ettiği şeyi benim evde rafta duran 4 tane motorcu montum var çürüdü gittiler bir tane de tulum var full korumalı max 2 defa giymişimdir.
Niye bilmediğiniz konularda şov yapıyorsunuz da bilen biri bildiğini söyleyince oo sen ukalasın üst akıldan konuşuyorsun bla bla diye atlıyorsunuz ulan bu türk mileti acayip bir hal aldı eskiden bilene bilgiye bilgeye saygı vardı ne bilgeye ne bilgiye ne bilene, tiktok kafasıyla yaşıyor herkes herhalde atarlı giderli.
Neyse başlığı açan kardeş sen en iyisi kanguru derisi tulum al şu bizim pistte giydiğimizden yoksa bunların içi rahat etmeyecek, hadi selametle :)Hocam genel fikirlerini bilmem ama bu motor konusunda bence kimseye fikir verme sen kendi canına değer vermiyor olabilirsin bari kimsenin aklını çelme
Bu adam motordan en ufak düşmesinde kollarını ve gövdesini yere pastel boya gibi sürünmesine ne engel olacak giydiği tshirt mü yoksa taktığı buff mı
Yere düşerken ilk temas anında elini uzattığı anda elinin parçalanmasına ne engel olacak kask mı
Kişiliğinden bağımsız olarak söyleyecem lütfen cahil cahil milletin aklını çelecek ve vücudunda uzuv kaybına sebep olabilecej yorumlar yapma
-
-
kask, çene açılır almamaya özen göster.
orta düzey bir kask işini görür ama scorpion u tavsiye ederim.
ekipman olarak yaz ayları için body armor tavsiye ederim.
sıcaklardan ötürü bunalabilirsin ama sorun yok dersen 4 mevsim bir ceket işini görür.
bikerjeans a girersen pantolon ve ceket için alternatif çok çıkar.
ben chopper sürdüğüm için duruma göre full face ya da tek kafaya geçen ( meşhur sons of anarchy ) kasklardan takıyorum.
eldiven i unutma. yaz aylarında lastik havalarını ve lastiklerini bol bol kontrol et. sıcak asfaltta fabrika çıkış tekerleri çok sorun yaşatabilir.
dikkatli sür, aralara derelere dalma :)
-
BaD_BoYs bunu yazdı
hocam gize yazildim yildizda ofisi.
@freak eyw hocam tşk ettim