Motor Kazası Geçirdim, Aman Dikkat
-
Geçmiş olsun .
İleri sürüş eğitimi almadan kullanmayın şu b0ku .
-
Hakkinen bunu yazdı
125cc scoter ile kaza geçirdim. bir anlık dikkatsizlik sonucu sağ kolum da kırık, sağ bacağımda çatlak oluştu. sağ omzum ise tutuk vaziyette hareket ettiremiyorum. kırmızı ışıkta yoğun trafikte hareket ettik yeşil yanınca.. kavşaktan düza gidiyordum arkamda ki araba hafif sıkıştırır gibi oldu ( suçu yok yol daralıyordu ) sadece 1 saniye aynaya baktım araba değecek mi bana diye tam o sırada ( yayaya kırmızı yanan ) bi yerde yaya yola atlamış önümde ki araba da frene basmış. tabi bende son anda farkettim frene asılınca motor kaydı ve arabaya arkadan tosladım. son hatırladığım kafamı asfalta kötü çarptığım. kask sayesinde hayatım kurtuldu. hızım 30 falandı.
aman motor kullanan arkadaşlar dikkatli olun şuan yatalak durumdayım. özellikle omuz ağrısından uyuyamıyorum.
düşük cc fazla özgüven kurbanı olmuşsun. geçmiş olsun. cc yüksek olsaydı muhtemelen dikkatini verecektin ve olmayacaktı.
-
esinti bunu yazdı
Çok geçmiş olsun.
30 ile giderken bu kadar hasar alman da ayrı bir talihsizlik.Otomobillerin Euro Ncap önden çarpışma testleri 64 km hızla yapılır ve araçlar hava yastığı açar, kaporta darmaduman olur. Motosiklet aürücüsünün darbeyi direk kendisi aldığı hesap edilip, bir nevi aracın kaportası olduğu düşünülürse 30 km hız için bu kırık çıkıkla kurtulması bile şans. Şükür daha kötü bi şey olmamış.
Çok geçmiş olsun hocam.
-
Çok geçmiş olsun
motor kullandığım zamanlar yazlık ekipman alacak param yoktu yazın ortasında 45 derece sıcağın altında kışlık ekipman giyiyordum asla ceketsiz eldivensiz sürmeyi sevmedim
Motorda 2 teker üstündesin şakası yok 2 teker yani
Abs olmayan motora binmem
Orjinal naylon lastikli motora binmem
scoottera binmem ( üstün görme olayı değil tekeri küçüktür bir kaç kez kaliteli lastikli olana bindim yinede nıç kayıyor abi teker küçük )
Ceketsiz kasksız eldivensiz binmem
Kesin ve net mümkün oldukça yara almadan kullanma kurallarım bunlardır
-
TheAvenqer bunu yazdı
Çok geçmiş olsun
motor kullandığım zamanlar yazlık ekipman alacak param yoktu yazın ortasında 45 derece sıcağın altında kışlık ekipman giyiyordum asla ceketsiz eldivensiz sürmeyi sevmedim
Motorda 2 teker üstündesin şakası yok 2 teker yani
Abs olmayan motora binmem
Orjinal naylon lastikli motora binmem
scoottera binmem ( üstün görme olayı değil tekeri küçüktür bir kaç kez kaliteli lastikli olana bindim yinede nıç kayıyor abi teker küçük )
Ceketsiz kasksız eldivensiz binmem
Kesin ve net mümkün oldukça yara almadan kullanma kurallarım bunlardır
Özgüven mağduru oldum. zaten yavaş kullanıyorum bana bişey olmaz mantığı. kayseri de yollar geniştir trafik az tehlikelidir. onun da rahatlığı oldu. arabaların ve benim bi suçum yoktu yaya yola atkayınca güme gittik. bu kadar ağır hasar almamın sabebi motorun kayıp benim kaymamam..
Direkt kolum ve omzumun üstüne düşüp olduğum yerde kaldım tüm çarpışma kuvveti geri yansıdı vucuduma.. belki ekipmanım olsaydı sürüklenseydim 2-3 metre kırık olmazdı. düşmekte bi mesele düzgün düşemeyince hasar da artıyor :D ilk kazam olduğu için tecrübe ettim.