Motor Kullanmaya Başladım, Tavsiyeleriniz Neler ?
-
d3lete bunu yazdırappermcs bunu yazdıd3lete bunu yazdı
Hazır motorcular var konuda soru sorayım , direkt r25 ile başlanır mı
eğitim alırsan neden olmasın:)
Hocam bulunduğum şehirde malesef eğitim veren yer yok
hocam bol bol video izle herkes her zaman doğru şeyi söylemiyor. bu işin de kitabı var oku yorumları dinle ve kendi sonuçlarını çıkar.
Mavi kitap motosiklet yol sanatı bu işin anayasasıdır. her motorcunun başucu kitabı olmalıdır. OMM yani one more mile mottosudur :)
-
rappermcs bunu yazdıd3lete bunu yazdırappermcs bunu yazdıd3lete bunu yazdı
Hazır motorcular var konuda soru sorayım , direkt r25 ile başlanır mı
eğitim alırsan neden olmasın:)
Hocam bulunduğum şehirde malesef eğitim veren yer yok
hocam bol bol video izle herkes her zaman doğru şeyi söylemiyor. bu işin de kitabı var oku yorumları dinle ve kendi sonuçlarını çıkar.
Mavi kitap motosiklet yol sanatı bu işin anayasasıdır. her motorcunun başucu kitabı olmalıdır. OMM yani one more mile mottosudur :)
Çok sağol hocam , benim durumda olup gören diğer arkadaşlarada yardımcı olacaktır.
-
Eski bi motorcu olarak tavsiyem kullanmayı bırakman. İstediğin kadar eğitim al, yollardaki milyonlarca ayıyı eğitmeden motor sürülmez bu ülkede.
Ama ailen, yakının, hayatta sevdiğin hiçbi şey yoksa Youtubeda Altın Elbiseli Adam kanalında eğitici videolar bulabilirsin.
-
korkarabatak bunu yazdı
ön fren kullanma. seyir halinde tek ele düşme.
kasksız çıkma. kask kamerası da çok elzem.
Ön fren kullanma derken ciddi misiniz?
-
unutma
doğa üstü bir yeneteğin var: motora binince, motorun da sen de görünmez oluyorsunuz. istisnası yok her zaman öylesiniz
sakat kalmadan ve ölmeden yaşama ihtimalini arttırmak istiyorsan, acemilikten profesyonelliğe motoru her daim bu mantalite ile kullan.
özellikle istanbul'un kamikazeye meyilli şoförlerinin cirit attığı trafiğinde.
-
saku bunu yazdıkorkarabatak bunu yazdı
motosikleti yavaşlatan arka frendir lakin durduran ön fredir. Kesinlikle kullanmalısın. Ama yerinde kullanmalısın her daim ön frene asılmamalısın.
-
Tek tek tüm mesajları okudum hocalar çok teşekkürler akşam PC başına geçince düzenleyeceğim.
Isparta'dan çıkıp Burdur'a gittim. İlk uzun yol deneyimini gerçekleştirmiş oldum. Xmaxla gitmeye yemedi Arora ile gittim. 90 km yolda 20 kuruş yaktı motor henüz açılmadığından 85km\h geçmedi. Yorgunluktan bitmiş bir haldeyim sadece kaskla gittim ve montun önemini gayet iyi anladım.
Güzel ama çok yorucu bi deneyim oldu
-
rappermcs bunu yazdısaku bunu yazdıkorkarabatak bunu yazdı
motosikleti yavaşlatan arka frendir lakin durduran ön fredir. Kesinlikle kullanmalısın. Ama yerinde kullanmalısın her daim ön frene asılmamalısın.
gecen sene önüme kıran arac yüzünden panikle hem ön hem arkaya asıldılm,motorla baya bi sürüklendim daha ön frene basmadım
-
cache bunu yazdı
Tek tek tüm mesajları okudum hocalar çok teşekkürler akşam PC başına geçince düzenleyeceğim.
Isparta'dan çıkıp Burdur'a gittim. İlk uzun yol deneyimini gerçekleştirmiş oldum. Xmaxla gitmeye yemedi, Arora ile gittim. 90 km yolda, 20 kuruş yaktı , motor henüz açılmadığından 85km\h geçmedi. Yorgunluktan bitmiş bir haldeyim sadece kaskla gittim ve montun önemini gayet iyi anladım.
Güzel ama çok yorucu bi deneyim oldu
İlk koyulaştırdığım kısım için: @@,) nasıl yani? 20 TL demek istiyorsun , herhalde.
İkinci olarak: "85km\h" ile "85km/h" arasında anlam olarak fark yok herhalde.
RitmFarbRacourci tarafından 13/Haz/18 19:52 tarihinde düzenlenmiştir -
hızlı sürme. benim arkadaş yaptı sonra defalarca ameliyat oldu.