Motorsiklet Sevdalısı Müritler İçin Genel TBT Motorsiklet Konusu
-
Sanırım bu sitede benden başka (en azından yakından bildiğim 3-4) motor sevdalısı mürit var. Bu konu altında fikirlerimizi, hatıralarımızı ve önerilerimizi paylaşalım istiyorum. Mesela 2 aydır şöyle bir düşüncem var. Ben cruiser motor seviyorum. Rahat adamım sonuçta ve motorda rahat olmalı. Ancak ll. el motor almam gerek ve 2.500-3000 arası bir bütçem var. Başlangıç için 150-250cc motor işimi fazlasıyla görecektir. Piyasasını bilenler cevap versin lütfen; hangi marka veya model başlangıç iyidir? Bildiğim kadarıyla Japonlar fena değil, Çin malı bazı markalar yedek parçadan yana sahibini üzmüyor ama uzun soluklu kullanım sağlamıyor. Her chopper ve cruiser motorseverin hayalinde bir Harley vardır ama bütçe uygun değil tabi...
Gözüme kestirdiğim bir kaç marka ve model ise şunlar;
Kanuni Caracal 200,
Çelik Motor Crown 150,
Keeway Super Light 150
Ramzey QM 250
Mondial'in de güzel modelleri var ama seçim yapamıyorum. Hangisi ile başlamam doğru olur?
-
soruna cevap değil ama motor sevdası bende de var ufak da olsa.cruiser istiyorum bende ilerde.ufaktan başlamak lazım tabi.geçen fuar da gördüm suzuki intruder m800 harika.ilerde alınası bir motor.
-
honda yada yamaha gerisi yalan
tamirci en yakın kankan olur diger markalarla
edit: şu anda ybr kullanıyorum 130bin km civarında bundan önceki motorum honda es i 350bin küsürken sattım
buruksu tarafından 15/Mar/13 08:24 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam yaklaşık 8 senedir motorsiklet kullanıyorum.suan da ybr 125 kullanıyorum.çin malı da japon malı da kullandım.Hele ilk motorun olacaksa japon haricinde bişey almak seni motorsiklet olayından tamamen soğutacaktır.Bende chopper cruiser tarzını cok seviyorum ama cok feci tecrübelerime dayanarak bu sene başında gittim gene bir 2.el ybr aldım.Özetle 5000liradan az bi paran varsa chopper cruiser tarzı bir motor bakma.2500-3000 lira civarında temiz bişey bulabilirsen alabilecegin 2 adet model var.ybr125 ve cbf 150.ama kanuni çelik ramzey keeway hiç bakma derim.digerlerine nazaran regal raptor biraz daha iyi.Ama bence bütceyi düşün aldıktan sonra harcayacagın parayı da düşün ve illaki japon al.
-
üstad nickini unutmuş olduğum bi müridimiz daha yeni ilan koymuştu sahibindene bak işine gelirse pm den face linkini atarım müridin
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-bakimli-vizeli-takasli-borcsuz-117348919/detay/
-
Ben kanuni seyhan 150 c kullanıyorum.2004 model.İlk sahibiyim.Allah nazardan saklasın kaza bela vermesin taş gibi motor hocam.
-
HannibALgan bunu yazdı
Sanırım bu sitede benden başka (en azından yakından bildiğim 3-4) motor sevdalısı mürit var. Bu konu altında fikirlerimizi, hatıralarımızı ve önerilerimizi paylaşalım istiyorum. Mesela 2 aydır şöyle bir düşüncem var. Ben cruiser motor seviyorum. Rahat adamım sonuçta ve motorda rahat olmalı. Ancak ll. el motor almam gerek ve 2.500-3000 arası bir bütçem var. Başlangıç için 150-250cc motor işimi fazlasıyla görecektir. Piyasasını bilenler cevap versin lütfen; hangi marka veya model başlangıç iyidir? Bildiğim kadarıyla Japonlar fena değil, Çin malı bazı markalar yedek parçadan yana sahibini üzmüyor ama uzun soluklu kullanım sağlamıyor. Her chopper ve cruiser motorseverin hayalinde bir Harley vardır ama bütçe uygun değil tabi...
Gözüme kestirdiğim bir kaç marka ve model ise şunlar;
Kanuni Caracal 200,
Çelik Motor Crown 150,
Keeway Super Light 150
Ramzey QM 250
Mondial'in de güzel modelleri var ama seçim yapamıyorum. Hangisi ile başlamam doğru olur?
Konu Baştan ofsayt..
Mondial + Güzel
iki cümle bir arada olamaz..
-
kabadayi09 bunu yazdı
üstad nickini unutmuş olduğum bi müridimiz daha yeni ilan koymuştu sahibindene bak işine gelirse pm den face linkini atarım müridin
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-bakimli-vizeli-takasli-borcsuz-117348919/detay/
Motor benim.. =) omer desifre ettin beni laann... Can sikintisina koyulmus bir ilan...
Arayanlarda var o ayri konu :)
Mudur ehliyet olayini ayarlayalim, sonrasinda motor bulmak kolay.. Ayrica konuyu 1ay sonra acip guzel bi organizasyonla motor turu yapalim demeyi dusunuyordum ben :) -
hocam ben 10 gün önce yamaha ybr 125 aldım çok memnunum iyiki de bunu almışım.
bir ara yakın illere geleceğim bununla :=)
-
İlk vitesli ve 4 zamanlı motorsikletim kanuni seyhan 125 idi. Sayesinde motorsikletten soğudum gibi. Durumlar müsait olsa iki tekerli yine alırım ama japon yada avrupalı markalar tercihim olur.
-
Kara_Mc bunu yazdıkabadayi09 bunu yazdı
Motor benim.. =) omer desifre ettin beni laann... Can sikintisina koyulmus bir ilan...
Arayanlarda var o ayri konu :)
Mudur ehliyet olayini ayarlayalim, sonrasinda motor bulmak kolay.. Ayrica konuyu 1ay sonra acip guzel bi organizasyonla motor turu yapalim demeyi dusunuyordum ben :)panpa sen kendi kendini deşifre ettin ne zıplıyon la motor benim diye :) hehe müridin belki hoşuna gider anlaşırsınız diye koydum la ;)