Motorsikletçi Abilere Ufak Birkaç Soru
-
bence cbr 125 al scoter alma neyle başlarsan onla devam edersin alışma vitessiz motora
cbr yeni başlamak için gayet guzel bi motor bence gayet de şık.
haa yok ben sadece şehir içinde biyerlere gidip gelmek için kullanacam diyosan da scoter al
kullanımı kolay olur scoter da spacy 110 güzel hondanın
-
Scotter alma Almışken iyi bir motor al sogra satması degişmesi zor oluyor 4 bin tl ye güzel bir motor racer tipi
-
Cıbır al . bende yazın alıcam ve benimde ilk motorum olucak. biliyorum altın elbiseli adamın o bölümünü izledim orda bi yanda scooter bi yanda 600lük duruyo hocam. Cıbırla da gayet başlarsın .125 cc . o kadar kolay ölmeyiz. ayrıca altında kesinlikle oyuncak gibi duracak diye bişey yok 2011 modelleri eskilerine göre çok daha kalıplı ayrıca sürenin boyu kilosuyla da alakalı bu iş . hayır öyle olsa nolur. cıbır öyle duruyosa scooter çok mu kral duracak altında yoo ? ondan başkalarının ne dediğini boşver hoca yazlığa falanda gayet rahat gidersin. Hayırlısı olsun şimdiden ..
-
şu konuya bi uğra
birde tavsiyem şu tarz birşey al
-
Kardeşimde korkuyordu motorlardan, ben şükür 16 'ımdan beri kullanıyorum, scooter aldı kendine, elinde parçalandı her gün bir sorun en başında dediydim..
bende arkadaşlardan vitesli alıp geziyorum :)) işim olunca yapıcak bişi yok scooterla boşa vakit kaybedersin, öğrenmekten korkma vitesliyi, Alıcan götürücen boş araziye dikkat edeceğin tek şey debriyajdır, yani ilk zamanlar sürekli istop ettiirsin bir anda fırlatırsın hafif hafif ön kaldırırsın debriyajı ayarlayamadığın için, en fazla 3 güne aşina olursun..
Yani sakın cbr 125 yada scooter alma cbr 125 tam 15 yaşında çocuk motorudur yani o paraya 5.5 civarlarında dediğim gibi sana en uygun şuan Kawasaki Ninja 250cc.
KTM DUKE 125 al cbr alma :) -
direk yzf r1 al, 2 ay içinde ölmezsen devamı gelir zaten. marketçi stayla atmak istiyorsan ayrı =D
-
command3r bunu yazdı:
-----------------------------
selam müridler
allah nasip ederse yazın motor alıcam ve şimdiye kadarda kafamda cebere 125 vardı ama altın elbiseli dioki başlangıç için skuter alın biliyorum cebere 125 vitesli debriyajlı ama yeni başlayan biri öğrenebilir mi? skuter al diosanız 4 milyara kadar güzel birkaç skuter önerir misiniz?
-----------------------------Önce bir tarzını belirle. Sonra ne amaçla kullanacaksın. Bunlar önemli kriterler :)
Sağa sola vızır vızır gidecem kurye misali diyorsan scooter al. (honda olsun modeli sen seç)
Yok ben motosiklet felsefesine dalacam diyorsan manuel vitesli motosiklet alacaksın.
İlk motor olarak 250 cc nin üzerine çıkma. Bu hem motorun ağırılığı kaynaklı dengede hemde gücü kaynaklı senin hatalarını törpüler, çoğu kez affeder.
cbr 125 iyidir. tabi boyun kilon ne bunlar da önemli yoksa benim altımda bisiklet gibi kalıyor mesela :D ( 188 / 85kg )
Vites li motosiklet düşünürsen ilk motosiklet için en azından grenajının olmaması önemli çünkü sen ne kadar dikkatli olursan ol en iyi ihtimel 15 gün içinde o motor yan yatacak bu da sana masraf yapar.
Vitesli düşünürsen ybr 125, cbf 150 ilk motor için uygun.
SS isterim dersen cbr 250 yada kawa bakacaksın (fiyatlar senin limitini aşar.)
Marka olarak honda bak, yarın bir gün satarken ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksın.
NE OLURSA OLSUN ÇİN MALI ALMA! (kanuni,mondial, hedö hödö)
Son olarak vitesli / otomatik karşılaştırması; büyük şehirde kullanacaksan çevre yoluna falan çıkacaksan scooter ı direk ele. Vitesli daha atak daha hızlı olacağı için zaten düşük cc de seni daha çok tatmin eder. Ama sahil kenarında ufak bi yerde kullanacaksan da otomatik (scooter) candır ;)
ps : Sıfır motorsiklet al tavsiye markam HONDA dır. En son ötv indirimi geldi motosiklete fiyatları düştü diye biliyorum. Bayii lere mail yada telefon ile ulaşıp fiyat bilgisi al.
ps : otomatik / manuel çok kafa karıştırdın yok mu şöyle ortaya karışık dersen ;
http://honda.com.tr/SeriesContentPages.aspx?series=commuter-anf125i-innova&page=Galeri
kendileri yarı otomatiktir. Vitesi sen değiştirirsin ama debriyaj yok. Otomobillerdeki triptonik vites gibi düşünebilirsin :)
innova ; az yakar çok kaçar. scooter rahatlığı, vitesli motosiklet kıvraklığı ;)
-
Ben 250lık 2007 model chooper Kore malı skygo aldım. 1800 TL para verdim. regtefe yaptırdık. Full bakıma soktum alır almaz. 2500 e geldi. sıfır kız gibi. 140 basıyor en ufak bir titreme yok. 170 kg motor kalkışlarda neredeyse önünü kaldıracak. Dağ gezisine bile çıktım. Hiç durmadan 600 km yol yaptım. Motordan keyif almak istersen. Scooter alma. Parana yazık. En nihayetinde hangisi ile kaza yaparsan yap ölürsün. Küçük diye daha güvenli mantığı çok saçma.
-
kanuni 150 c al.. hem daha heybetli hem dah akonomik.. çin malıdır derler kötüdür derler ama 7 senedir biniyorum.. 1 kaza ve rutin bakımları dışında elimi cebime koymadım.. maşAllahı var.. Tabi benim gölüm başka motorlarda daha güçlü olanlarda ama imkan yok işte..
-
15 gün önce motor kazasında 25 yıllık arkadaşımı kaybettim. adrenalin diye kendinizi parçalamayın.