Motorsikletçi Abilere Ufak Birkaç Soru
-
İlk başlıyacaksan ve vitesli öğrenmek istiyorsan bence yamaha ybr 125 ile başla, hem sağlam motor, yani düşsen kalksan hiçbişey olmaz, honda gibi parçaları pahalı değil, inanılmaz ucuz hatta, her yol koşulunda kullanabilirsin, ekonomik bi motordur ben 270km gittim 20tl yaktı, seni üzmez yarı yolda bırakmaz kesinlikle, her başka ne model düşünürsende, kronik sorunlarını, kaç km de ne kadar yaktığını ve parçalarının fiyatlarını karşılaştırmanı öneririm, 4 yıldır ybr kullacısıyım bu arada, hiç bi sıkıntı çıkarmadı bana...
birde önce kask mont ve dizlik al, kaskı dandik marka alma ve full face al, LS2, LAZER, NOLAN, SHOEI en iyi markalardandır, unutma kafanı emanet ediceksin paraya kıy derim ben...
tek uyarım ve önerim var sana;
KESİNLİKLE KASKSIZ BİNME !!! MONTUNU DİZLİĞİNİDE AL FULL KORUMA GİYİN !!!
-
[IMG]http://www.motosikletpazari.com/ilanResimleri/2827/1.jpg[/IMG] beyler bende bunu düşünüyorum, önerir misiniz? kuba 150
-
CBR 125R alabilirsin kasli motordur
acemiyim duser kalkarim diyorsan 2.el bir Yamaha TZM 50 , Honda RS 125 , Yamaha YBR 125 ile vura kira binip pisebilirsin
motor hobim yok, ben ise guce bakarim , el ayak olsun yeter diyorsan,
otomatik vites , otomatik debriyaj, scout mantigi altdaki genis kasa bir Yamaha Majesty 400 her isini gorur.
-
motoru araba gibi kullancam hocam her yerde bide ilk kez kullancam direk vitesliden başlıycam 0 bi honda cbr125 yada cbf 150 alcam öğrenmesiydi falan derken 2 sene sürerim sonrasında kısmetse bi 600cclik motor yorumlarınız aklımdaki birçok soru işaretini aldı teşekkürler müridler
-
command3r bunu yazdı:
-----------------------------
motoru araba gibi kullancam hocam her yerde bide ilk kez kullancam direk vitesliden başlıycam 0 bi honda cbr125 yada cbf 150 alcam öğrenmesiydi falan derken 2 sene sürerim sonrasında kısmetse bi 600cclik motor yorumlarınız aklımdaki birçok soru işaretini aldı teşekkürler müridler
-----------------------------
CBF 150 kadar ve 125 kadar virajda sorunlu motor yok, motor kıç atarsa virajlarda ne demek istediğimi anlarsın..
125 ten 600cc ye atlamakta ayrı bir komplo tabi, o yüzden 250 lik al dedim.
Ayrıca konum olarak o motora bindiğinde sana herkes kurye muamelesi yapar, CBF kurye motorudur tamamen, gezi motoru değil o kadar para verip paranla rezil olma ve her kurye arkadaştan duyduğum dönüş problemi..
250 nuked touring cross tipi bişiler al neden ? çünkü hakimiyet senin elinde olur bebek gibi motordur cross ve nakedlar touring yine biraz ağır gelir, alışırsın rahatça.. -
motosikletçi abinden tavsiye
önce ehliyet al yavrucum
-
motorcu abinden tavsiye
önce ehliyet al yavrucum
-
Honda Cbr 125 parçaları oldukça pahalıdır tek sinyal 150 tl dir yan tarafa bir kere düştüğünüzü farzedelim ki mutlaka düşülür görmüş oldugunuz yandaki grenaj 3 parçadan oluşmaktadır tanesi 250 lira yan yatmanın maliyeti 250+125+işçilik+diğer çizikler küçük bi kaza yaparsanız önden yaptıgınızı farzedersek şoklayıcı dediğimiz amortsörlerin tanesi 450 lira ön kafa greneajı 400 lria göstergeler çok sağlam kaza yapsanızda kırılmıyor,nerede kalmıştık herneyse
harcayacak para bolsa alteratif çok aynı değilde yamaha TZR 125 daha iyi bir motordur çünki iki zamanlı hayvan gibi kaçr titreşim azdır şöyle diyelim yamaha vs honda 125 klasmanında motorlar biraz faklı ama yinede görsel olarak kıayaslayabilriz
-
Yeni başlangıç için uygundur. Enjeksiyonlu, az yakar, yavaş gider, böylece dikkatin daha çok trafikte olur, şekli şemali iyidir, yani kurye motoru gibi görünmez. Yeni ötvler ile fiyatı iyi denebilir.
şimdiden hayırlısı olsun. kazasız sürüşler dilerim.
http://www.honda.com.tr/SeriesContentPages.aspx?series=super-sport-cbr-125-r&page=Genel-Bakis
-
bu e-kitap işine yarayabilir,
indirme linki;
http://www.wupload.com/file/413703369/MOTOSİKLETİ_TANIMA.pdf