folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder MSI GX70 Beklenmedik Düşük FPS

MSI GX70 Beklenmedik Düşük FPS

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OnLyGoDCaNStoPMe
    OnLyGoDCaNStoPMe's avatar
    Erkek

hocam acaba oyun ekran kartıyla açılmıyo olabilir mi

oyunun exe'ye sağ tıklayıp grafik işlemciyle çalıştırdan

yüksek performanslı olanı seçip oyunu açabilirmisin

sanmıyorum ama belki harici kart açılmadığından oluyordur

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hacked75
    hacked75's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hocam benim kuzendede var da aynı sorun ondada var düşük performans veriyor bazen..
    Dahili kartı falan kullanıyor diye düşünüyorduk çözüm bulamadık..

İçinizde hâlâ bomba atmasını bilmeyen hayvanlar var.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

hocam komik gelecek ama,

bilgisayarı güç tasarufunda falan kullanıyor olma..

Ya da switchable graphic ayarlarına bir  bak,

yarın düzgün çalışan sürücüyü atabilirim fırsat bulursam.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KafirImam
    KafirImam's avatar
    Erkek

beyler ilginiz için sağolun tekrardan, evet alırken de işlemcinin ayarının altında kalacagını seziyordum ama elimdeki en iyi opsiyon buydu. peki bu durumda laptoplarda sonradan işlemci değiştirmek mümkün oluyor mu?

O da yok.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

Öncelikle hocam bu işlemci darboğaz yapabilir. Ama bu oyunlarda yapmaz, henüz çıkmamış gelecek nesilin oyunlarında belki karşılaşırsın darboğazla.

Ama cod ghosts falan dediğin oyun sikindirik grafiklere sahip bir oyun, gene de yeni oyun motoru üretmek yerine eski oyun motorlarına 10 yıldır güncelleme yaptıklarından dolayı bf4 kadar akıcı oynanmaz. Ac4'te aynı durumda, yanlış hatırlamıyorsam ac1'den beri aynı motordalar. Bu gibi etkenler performansı düşürür.

Ama gx70 gibi bir makinede çok daha iyi ayarda oynaman lazım. Youtube'dan örnek videolara bakabilirsin. En iyisi garantiye yolla, çünkü msi laptop'larda laptop'ın kapağı açtığın anda garanti etiketi yırtılır servis dışı kalır cihazın. Bende de msi gt60 0ne modeli var oradan biliyorum.

Ayrıca ac4'e kafam girsin, gtx 680m ile oyunu lowda anca oynuyorum ( bf4'ü ultrada 1080p'de 40-65 fps arası oynuyorum) , yenileyin artık şu sikik oyun motorlarınızı.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KafirImam
    KafirImam's avatar
    Erkek

beyler sorunun çözümünü buldum /en azından bende işe yaradı/ başlık buna göre değiştirilirse sevinirim:

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1869337/call-duty-ghosts-stuttering-frames-7950-3gb.html

1. First you wanna go and right click on the task bar and press start task manager and go on the performance tab 

2. When you performance hit resource monitor and go across to the cpu tab in the top left 

3. In the right you will see the perfomance of your cpu and all your cores now where it says CPU 0,1,2,3,4 ... You may or may not have some cores parked and will say parked in a faded grey 

4. To unpark you cores you with need to on the start menu and type regedit and hot enter and go to edit and find new you will need to a code to access your cores 

5. The is the code 0cc5b647-c1df-4637-891a-dec35c318583 and dont tick or untick any of the boxs and the go ahead and enter that 

6. Now you can edit you cores and youll see these files on the right and there and the one your lookin for is vaultmax and at the end of it, it says 0x00000064 (100) now if you have the (100) then that core is parked 

7. To unpark it you need to right click modify and change the 64 to 0. Once thats done you can go upto the top left and hit edit and find next and to the same again but only change the vaultmax if it has a (100) at the end and keep doing this entill it say your finished it'll vary to how many time youll ned to do it depending on the amout of cores you have 

8. After unparking all the cores youll need to restart your pc and your cores will be unparked.

adım adım yapacağınız şeyi anlatmış çevirmeye erindim kusura bakmayın ama, kayıt defterine girip yukarıda verilen kodu aratarak valuemax değerlerini 100'den ve 64'ten 0'a çekiyorsunuz. Kaç çekirdekli işlemciye sahipseniz bu işlemi bir sonrakini bul diyerek o sayıda tekrarlamanız gerekiyor.

Sonuç çok acayip. Donma yaşadığım diğer oyunlarda ve Ghosts'da gerçek performansı almaya başladım.

O da yok.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    KafirImam bunu yazdı

beyler sorunun çözümünü buldum /en azından bende işe yaradı/ başlık buna göre değiştirilirse sevinirim:

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1869337/call-duty-ghosts-stuttering-frames-7950-3gb.html

1. First you wanna go and right click on the task bar and press start task manager and go on the performance tab 

2. When you performance hit resource monitor and go across to the cpu tab in the top left 

3. In the right you will see the perfomance of your cpu and all your cores now where it says CPU 0,1,2,3,4 ... You may or may not have some cores parked and will say parked in a faded grey 

4. To unpark you cores you with need to on the start menu and type regedit and hot enter and go to edit and find new you will need to a code to access your cores 

5. The is the code 0cc5b647-c1df-4637-891a-dec35c318583 and dont tick or untick any of the boxs and the go ahead and enter that 

6. Now you can edit you cores and youll see these files on the right and there and the one your lookin for is vaultmax and at the end of it, it says 0x00000064 (100) now if you have the (100) then that core is parked 

7. To unpark it you need to right click modify and change the 64 to 0. Once thats done you can go upto the top left and hit edit and find next and to the same again but only change the vaultmax if it has a (100) at the end and keep doing this entill it say your finished it'll vary to how many time youll ned to do it depending on the amout of cores you have 

8. After unparking all the cores youll need to restart your pc and your cores will be unparked.

adım adım yapacağınız şeyi anlatmış çevirmeye erindim kusura bakmayın ama, kayıt defterine girip yukarıda verilen kodu aratarak valuemax değerlerini 100'den ve 64'ten 0'a çekiyorsunuz. Kaç çekirdekli işlemciye sahipseniz bu işlemi bir sonrakini bul diyerek o sayıda tekrarlamanız gerekiyor.

Sonuç çok acayip. Donma yaşadığım diğer oyunlarda ve Ghosts'da gerçek performansı almaya başladım.

Hocam çok merak ediyorum. Senin için cidden hammallık olacak ama,

CPU sentetik testlerinde fark oluor mu? Yani bu yukarıdaki adımları yapmadan önce CPU sentetik testlerinden kaç alıyordun şimdi kaç alıyorsun?

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
Toplam Hit: 5226 Toplam Mesaj: 18