Msn 8100030D Hatasi
-
Msn 8100030d hatasi ile ilgili cozum yolu bilen varmi ?
su klasoru sil su reg dosyalarini yapin demeyin hepsini yaptim, olmadi bilgisayari yeniden kurdum. sanirim internet hatti ile ile ilgili bir sorun.
her zaman kullandigim internetten girdigimde bu hatayi veriyor, ama farkli adsl den denedigimde sorunsuz giriyor.
internette cozumlerin hepsi ayni, contack klasorunu silin, adres klasorunu silin, reg dosyalarini yapin.
bunlari defalarca yaptim yemedi.
varmi basina boyle bir olay gelipte cozebilen ?
-
Hata kodunu tam hatırlamıyorum ama biraz da komik ve saçma gelecek belki msn'in exe'sinin ismini değiştir sorun düzelebilir:) msngr2 yaptım ben onun kısayolunu attım masaüstüne o şekilde kullanıyorum. Başka yol kalmayınca olur mu böyle saçmalık falan dediğim şeyi denedim ve oldu :) Bu sorunu hem de 1-2 haftalık tertemiz windows'da yaşamıştım.
-
hocam o hata yanlış hatırlamıyorsam sistem zamanından kaynaklanıyor
eğer tarih ayarlarım doğru diyorsanzamanı elle değilde saat ayarlarında bulunan time.windows.com sunucusuna göre tekrar bi güncelle...
-
saat ve tarih ayarlarini kontrol et under abi
-
olası nedenler (büyük ihtimal)
1- Bilgisayarınız çok yüksek güvenlik seviyesine ayarlanmış (antivirüs veya firewall en yüksek düzeyde korumada olduğu için)
2- Bilgisayarın saat ve tarih ayarı güncel olmayabilir
3- Kullandığınız güvenlik programı msn nin çalışmasını engelliyor (engellemediğinden emin olun)
4- windows güvenlik duvarı özel durumlara izin ver seçeneği işaretli değil
5- msn programı üzerine ekli olan toolbar ya da beta smiley programlarından dolayı çakışma yapıyor olabilir
6- IP adresini msn programı tanımıyor olabilir
7- IP adresini değiştirmeyi deneyin
8- windows live messenger sitesine giderek online olarak oturum açın hesabınızda herhangi bir sorun olmadığından emin olun
9- ya da yeni bir msn messenger programı kurun en güncel sürümü de deneyebilirsiniz
kolay gelsin
-
tarih ayarlari duzgun hatta time.microsoft a gore ayarla dedim yine ayni,
firewall u kapatip denedigim halde acilmiyor, firewall u acip baska internet hattindan acilabiliyor,
hem kulandigim firewall da hem windows firewall da msn izinli,
msn de hicbir ek program veya yardimci program yuklu degil
ip adresi msn i tanimiyor (burayi anlamadim) ama tanimiyor olsa bazen aciyor bazen acmiyor ki cogunlukla acmiyor,
oturumla ilgili bir sorun yok olsa hic acmaz,
en son guncel msn i kurdugum halde acilmiyor meret.
bu kullandigim internet ip si bir sekilde messenger tarafindan engellenmis veya cok baglaniyor vs diye karaliste gibi birseye almis olabilir diye dusunuyorum
da msn e baglanmaktan baska birsey yapmiyorum ki bu hattan
-
hocam bide msn 7.5 dene :)
-
snnyk bunu yazdı:
-----------------------------
hocam bide msn 7.5 dene :)
-----------------------------hocam 7,5 açmaz ki yeni sürümü var onu indirin hatası verir :D
under abim sen bi modemini programı ile birlikte sıfırdan yani tekardan kurmayı dene
ha bi de protokolü PPoA değil de PPoE ye ayarlamayı unutma
Gerçi sen hepimizden daha ii biliyorsun :)
belki de sorun sistemden olabilir bi virüs taramasu yaparsan ii olur
kolay gelsin
-
underzero bunu yazdı:
-----------------------------tarih ayarlari duzgun hatta time.microsoft a gore ayarla dedim yine ayni,
firewall u kapatip denedigim halde acilmiyor, firewall u acip baska internet hattindan acilabiliyor,
hem kulandigim firewall da hem windows firewall da msn izinli,
msn de hicbir ek program veya yardimci program yuklu degil
ip adresi msn i tanimiyor (burayi anlamadim) ama tanimiyor olsa bazen aciyor bazen acmiyor ki cogunlukla acmiyor,
oturumla ilgili bir sorun yok olsa hic acmaz,
en son guncel msn i kurdugum halde acilmiyor meret.
bu kullandigim internet ip si bir sekilde messenger tarafindan engellenmis veya cok baglaniyor vs diye karaliste gibi birseye almis olabilir diye dusunuyorum
da msn e baglanmaktan baska birsey yapmiyorum ki bu hattan
-----------------------------hocam başka msn adresini açıpta seninkini açmama gibi durum varmı? aynı hatada o olayda oluyor.
-
coklu msn yapiyorum
hepsi aciliyor ama kullandigim bi msn acilmiyor :S
ne b.ktan bi sorunmus bu boyle
-
underzero bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------senin dediğin bence msn hesabında sorun var
oturum aç bi bütün msn ayarlarını gözden geçir illa ki bi yerde bişeylik vardır :(