Msn De Görüntülü Konuşma Saatte Kaç Mb Harcar?
-
kardeş bizim net koatlı iken etlimiter ile 90-100 arası ölçmüştüm... karşı kameranın kalitesine bağlı bide... haftalık bi kaç saatten bişey olmaz
-
txt göre hesaplarsak ki Bir sayfa yazı 1 mb dersek 1 saatte 10 txt desek 10 mb hade birazda eklıuyorum 20 geçmez bence
-
abi memlekete aldım her akşam en az 1 saat konuşurlar :D sıçtık :D
tahminim benimde yaklaşık 100 mb filan tutar diyorum ama tamammen sallama.net limitle ölcücem.buraya yazarım.
görüntü kalitesini çaktırmadan düşürmek lazım.:D
-
adama bunu yazdı:
-----------------------------
txt göre hesaplarsak ki Bir sayfa yazı 1 mb dersek 1 saatte 10 txt desek 10 mb hade birazda eklıuyorum 20 geçmez bence
-----------------------------Msndeki yazışma demiyor,Görüntülü konuşma diyor :')
Bağlantı hızın ADSL 1024 ise saniyede 100 kb ortalama hızın var. goruntu bunun en düşük 50 kb sini yer.karşılıklı görüntü hepsini yer.dakikada 50*60= 3000 kb , saatte 3000*60=180000 kb buda 175 mb yapar en düşük! Bu 1024 ADSL ile oluşan gerçek mantıki rakamdır. bahsettiğim 50 kb nin mantıgı ise aşağıdaki açıklamada bulunan 1 Fps nin ortalama 1,875kb etmesinden kaynaklanıyor.Fakat bağlantın düşükse görüntüyü tam alamaz donmalar olur.Yani bağlantı hızını esas alarak hesaplaman gerek.
İnternet Hızını esas almandaki sebebde şurda, Webcam firmaları diyorki:
Çerçeve hızları FPS (frames per second - saniyede görüntülenen resim sayısı) kısaltması ile belirtilir. Bu webcam'ler için 25-30 FPS arasında olmalıdır. Yeni webcam'lerin çoğu 30 FPS hareketli görüntü yakalayabilirler. Düzgün bir yakalama hızı, diğer uçtaki görüntünün aynı derecede düzgün olacağı anlamına gelmez; çerçeve hızları (görüntülü konferans veya sohbet yaparken) büyük oranda hem alıcının, hem de gönderenin İnternet bağlantı hızına bağlıdır.
-
1 saat konuşma görüntülü ve sesli 300 mb i geçiyor
-
Ercab cevabı vermiş.
1 mbit kullanıcısı birisini örnek alırsak, 25 kb max upload diyelim,
3600 * 25 = 90000 Kb = yaklaşık 88 mb (Maksimum)