Muay Thai

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek
    abi ben şunu merak ediyorum tamam ne gerekiyorsa yaparım ama kurstan sonra filmlerdeki gibi kafa goz adam dovebilecek miyim :)

We can be more, we can be much more.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PoLLBuLL
    PoLLBuLL's avatar
    Erkek
    konpi bunu yazdı:
    -----------------------------
    abi ben şunu merak ediyorum tamam ne gerekiyorsa yaparım ama kurstan sonra filmlerdeki gibi kafa goz adam dovebilecek miyim :)
    hocam bu sporlar sağı solu döv diye değil.kendini savun diye öğretiliyor.ama eğer sabırlı olursan,antrenmanları yaparsan.2-3 yılda dediğin gibi biri olursun.

You are a man of many colours. but i, motherfucker, am the rainbow
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek
    PoLLBuLL bunu yazdı:
    konpi bunu yazdı:
    hocam bu sporlar sağı solu döv diye değil.kendini savun diye öğretiliyor.ama eğer sabırlı olursan,antrenmanları yaparsan.2-3 yılda dediğin gibi biri olursun.

hocam dövmek falan değil de çevremde var çeşitli sporlara giden ama afedersin odun gibi fayda etmemiş spor yapmış sadece. onları görünce ne vadediyo bu kurslar merak ediyo insan.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    7-19
    7-19's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

madem adami dagitmak istiyorsunuz pride yapin

la liberte ne meurt jamais.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PoLLBuLL
    PoLLBuLL's avatar
    Erkek
    konpi bunu yazdı:
    PoLLBuLL bunu yazdı:
    konpi bunu yazdı:

hocam dövmek falan değil de çevremde var çeşitli sporlara giden ama afedersin odun gibi fayda etmemiş spor yapmış sadece. onları görünce ne vadediyo bu kurslar merak ediyo insan.

hocam herhangi bir savunma sporu kurslarına git.antrenmanlarını düzenli yap,düzenli tekrar yap yeter.çevrendeki gidenler antrenmanlarını,tekniklerini düzenli tekrarlamamışlar demek ki.iş sende bitiyor kısacası

You are a man of many colours. but i, motherfucker, am the rainbow
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    taekwondo
    taekwondo's avatar
    Erkek

Branxian bunu yazdı:

kasVa bunu yazdı:
    milyon kere sylüyorum gene söyliyim. Spor falan değil refleks işe yarar hacı.ben bi yıl tekvandoya gittim bi kavgada unutuyosun herşeyi 2 kişi dalsa siki tutuyosun..Sokakta iyi olmanın tek yolu çok kavga ediceksin. :D:D ben 7 ay gart aldım müsabakada iniyo kollar.Suratıma bi tekme yedim 2 kişi indiremiyodu gardımı :D savunmada saldırıda sokakta gelişir gerisi boş ;)

O seninle alakalı bir durum. Bu iş kişiden kişiye değişir. 1 yıl gitmekle dışarıda 2 kişiyi dövücen güvencesini sen kimden aldın ? Bu senin kendinle alakalı bir durum hocam.

Bunu spora bağlamamalısın. Kaldıki bahsettiğin tekvando. Bizim burada konuşulan spor ise Muay Thai.

Dışarıda gerçek anlamda Muay Thai sporu ile uğraşan birine saldırsınlarda göreyim bakalım ne oluyor..

kasVa Savunma sanatı konusulmaya çalısılan yabancı bir lisan gibidir !!esneklik ve kondiksiyonu aştığını kabul etiğimizde geriye tekniğin dogru ve süreklilik arz etmesi kalıyor salonda teknikler aklına gelebilir çünki heycanı yok riski yok rakib senin düşmanın değil , senin tekniğin düzgün değil ve hareketleri tekrarlayıp serilik kazandıramamışsan kendine salonda da dayak yersın sokaktada çünki rakip açık verdinde tekmeyi sokmalısın oda bi anlık birşeydir bir yıl gittim dediğine göre bu durum başına gelmiştir bir ingilizle kekeliyerek konustunu düşün izah etmek istediğim bu tekme sopa sille gelen birinin karşında kekelelme şansın hiç yoktur

Branxian Muay thai vsre farketmez farklı branşlardaki müsabakalarda yada sokakta herkim seri ve tekniği iyiyse o karşıdakini indirir kardeşim kural budur kg boy veyahutta muay thai bilmesi birşeyi değiştirmez hafif bi avantaj saglar ama kullanamadıktan sonra karsındakinden hantal ve teknik bakımdan zayıfsan adamı ucururlar

gelelim konun esas sahibine

[ Buraya bi düzeltme yapim geçen konuda okumustum  bıcak sopaya karşı savunma isteyen ark vardı aklım ona gitti neyse okursa görür ]

o da piskopat belli,

salonda wushu thaibox taekwondo alanında eğitim verilmekte bizim zamanımızdakiler taekoyla egittildi yeniler wushu ve thaibox la zaman zaman zırh ve sopalara karşı çalışma yapan arkadaşlar(piskopatlar) mevcut lakin sen spora yeni başlayacak biri olarak bu tarz şeylerle ilgilenme dedim gibi lisanını geliştir teklemedikten sonra bu safaya geç kavga anında sopadan kaçmak veyahut kendine dogru inen sopaya karşı tekme basmak her adamaın harcı değil hız esneklik teknik ve sopayakarşı duracak yürek ister.

komik kaçıcak belki ama sopaya karşı hiçbir zaman blok alma kikbox tabanlı bi ark ayagıyla yana dogru blok almıstı savurdum nar cubuğuna allahtan korumalık vardıda esirgedi kızarmaktan ama baya gülmüştük

basabilirsen 1.tekme sopaya 2.tekme rakibe olmalı ve seri olmalısın, Ayakkabıların bi nevi kalkan görevi görecek canın yanabilir (o esnada hissetmessin) ama o sopa en az tahrible bu şekilde savuşturulur taş vsre de kullanabiliten var kaçabilitende var illa sopa bıçak çekti sporcuyum asarım keserim edasına lüzum yok sonrayada bırakabilirsin.

son olarak çogu salonda bırak sopaya bıcağa karşı eğitimi müsabaka dışı teknikler bile ögretilmez müsabakada sinirlenir uygular rakip zarar görür diye

Belamı bulmusum bulduqum kadar..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CosTeR
    CosTeR's avatar
    Erkek

Branxian bunu yazdı:

WingTsun bunu yazdı:
    muay thai mükemmel bir dövüş sporu.. sporu diyorum çünkü türkiyede ring muay thaisi öğretilir.. ringte elde eldiven ağızda dişlik yanında bir hakem ve kısıtlı bir zaman diliminde dövüşürsün.. güvenebileceğin çok fazla etken var.. ama sokak böyle değil.. sokakta hakem yok ağzında dişlik yok elinde eldiven yok.. şiddetli bir yumruk salladığında adamın ters bir tarafına geldiğinde kendi elini sakatlayabilirsin.. ayrıca adamında eli boş durmaz ilk vurmayı düşüneceği yer burun-çene bölgen yani ağzın ki insanın beynini en sarsan bölgelerden biridir.. okkalı bir yumrukta flaşlar patlayabilir kafanda ve dişlerin ağzına dolabilir.. gerçek muay thai chaiya chaiya olarak taylandda öğretilir.. tamamen gerçek hayata sokağa ve hatta savaşa uygundur.. yakın dövüş ve savunma teknikleri vardır içinde bolca.. kemik kırma parçalama zedeleme teknikleri ağırlıktadır.. ama Türkiyede bulursan bu eğitimi banada haber ver.. velhasılı kelam sen bu ring sporunda gelen yumruğa karşı nasıl blok yapacağını da öğrenemeyeceğinden dışarıda bir yumruk iki yumruklal perte çıkabilirsin ne kadar teknik bilsende.. karşındakide çıplak elle vuruyor çünkü.. bir boksör olabilir karşındaki belkide tonluk vuruş yapabiliyordur.. bunları anlatıyorum çünkü kendini gerçekten savunmak istediğini söylemişsin.. sana Wing tsun öneriyorum.. sokağa ve gerçek hayata biraz daha uygun.. artistik ve riskli tekniklerin bulunmadığı pratik ve ağır güç gerektirmeyen bir sanat..
    Hocam doğru demişsin. Türkiye'de ringlere göre eğitim veriliyor.

Ancak şöyle bir durum var, Muay Thai eğitimi verilirken kemiklerin sertleşmesi için uygulanan eğitimler var.

Ayrıca yine söylüyorum gerçek anlamda sporu yapmayı hedefleyen ve yapan kişi gelen bir yumrugu nasıl blocklayacagını gayet iyi bilir.

Dışarıda bilmiyorum ancak benim eğitim aldığım salonda sadece yumruk tekme atmıyoruz. Ağırlıklı blocklara çalışıyoruz. Şimdi ben Wing Tsun eğitimi hakkında bilgim olmadığı için birşey söyleyemem. Ama sen Muay Thai eğitimi alıp böyle konuşuyorsan eyvallah, ama izlediğin videolarla yorum yapıyorsan yanlışın var hocam.

Tekrar söylüyorum dışarıda gerçek anlamda Muay Thai yapan birine saldırmak gerçekten kötü sonuçlar doğurabilir. Kendim şahit oldum, neler olduğunu biliyorum.

egitim cdleri bir işe yaramaz yani  :S  azmim ve sabrım konusunda hiç merak etme hocam o konuda sıkıntı yokda ah şu yol olmasa

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CosTeR
    CosTeR's avatar
    Erkek

konu up başka bilgisi olan

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek

taekwondo bunu yazdı:

[ Buraya bi düzeltme yapim geçen konuda okumustum  bıcak sopaya karşı savunma isteyen ark vardı aklım ona gitti neyse okursa görür ]

o da piskopat belli,

salonda wushu thaibox taekwondo alanında eğitim verilmekte bizim zamanımızdakiler taekoyla egittildi yeniler wushu ve thaibox la zaman zaman zırh ve sopalara karşı çalışma yapan arkadaşlar(piskopatlar) mevcut lakin sen spora yeni başlayacak biri olarak bu tarz şeylerle ilgilenme dedim gibi lisanını geliştir teklemedikten sonra bu safaya geç kavga anında sopadan kaçmak veyahut kendine dogru inen sopaya karşı tekme basmak her adamaın harcı değil hız esneklik teknik ve sopayakarşı duracak yürek ister.

komik kaçıcak belki ama sopaya karşı hiçbir zaman blok alma kikbox tabanlı bi ark ayagıyla yana dogru blok almıstı savurdum nar cubuğuna allahtan korumalık vardıda esirgedi kızarmaktan ama baya gülmüştük

basabilirsen 1.tekme sopaya 2.tekme rakibe olmalı ve seri olmalısın, Ayakkabıların bi nevi kalkan görevi görecek canın yanabilir (o esnada hissetmessin) ama o sopa en az tahrible bu şekilde savuşturulur taş vsre de kullanabiliten var kaçabilitende var illa sopa bıçak çekti sporcuyum asarım keserim edasına lüzum yok sonrayada bırakabilirsin.

son olarak çogu salonda bırak sopaya bıcağa karşı eğitimi müsabaka dışı teknikler bile ögretilmez müsabakada sinirlenir uygular rakip zarar görür diye

o bendim. gördüm hocam teşekkürler. yukarda mesajda söylediklerine de kesinlikle katılıyorum. işi bilen döver. muaytai taekwando falan bakmaz. tabi taekwandı diye müsabakadan başka bişey öpretmemişlerse o adam gelip taekwando öğrendim demesin zaten.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branxian
    Branxian's avatar
    Erkek

Hocam Bursa'dakilere özgü ozaman ne bilim,

burda olan kickbox müsabakalarında tekvandocuları kickboxcu olarak sokuyorlar genelde hüsrana ugruyorlar yumruklarında iş yok. Daha doğrusu yumruk atmayı bilmiyorlar doğru düzgün.

Ondan tekvando yapanlara sırf bu yüzden bir antipatim var. Herkes kendi branşında müsabakalara girmeli diye düşünüyorum.. (:

Kurtla sevişen mazoşist koyun
Toplam Hit: 6490 Toplam Mesaj: 31