Muayene Kacagı Olup Yurtdısına Cıkmak
-
EcHoLL bunu yazdı:
-----------------------------u235 bunu yazdı:
-----------------------------EcHoLL bunu yazdı:
-----------------------------vize istemeyen herhangi bir ülkeye pasaportu varsa gider
-----------------------------Vize isteyen bir ülkeye gidicek hocam
-----------------------------ozaman sıkıntı olur vize çıkarırken oradaki polis emiceler alır onu askerlik şubesine verirler
-----------------------------yok yok bişi olmaz gitsin vize almaya bi halt olmaz
-
la senin nedir bu askeri meselelerin abi...
-
askerlik şubesi onu mahkemeye vermediği sürece her bi boku yapabilir. içi rahat olsun. vize alacağı ülke pürüz çıkartabilir biraz okadar. oda tamamen kıllıklarından ötürü hani. okumak için falansa, sağlam belgelerle giderse ondada pek sorun çıkartmadan vize verirler lakin tatile, gezmeye derse orada iş değşir.
olaki askerlik şubesi mahkemeye verir, ozaman savcılık tarafından tutuklama kararı çıkar işte ozaman hiçbişey yapamaz. buarada hangi ülke? ondada fark olur. Mesela ingiltere zor verir...
-
mescarine bunu yazdı:
-----------------------------askerlik şubesi onu mahkemeye vermediği sürece her bi boku yapabilir. içi rahat olsun. vize alacağı ülke pürüz çıkartabilir biraz okadar. oda tamamen kıllıklarından ötürü hani. okumak için falansa, sağlam belgelerle giderse ondada pek sorun çıkartmadan vize verirler lakin tatile, gezmeye derse orada iş değşir.
olaki askerlik şubesi mahkemeye verir, ozaman savcılık tarafından tutuklama kararı çıkar işte ozaman hiçbişey yapamaz. buarada hangi ülke? ondada fark olur. Mesela ingiltere zor verir...
-----------------------------ukrayna hacım
-
u235 bunu yazdı:
-----------------------------bizim bi arkadas muayene kaçağı ve yurtdısına turist vizesi almak istiyor.Problem olur mu ?
-----------------------------Yabancı bir ülke vize verirken senn ne halt olduğunla ilgilenmez ki. Sorun senn gümrükten çıkarken pasaportu polise verdiğinde olur ki o da şahsın mahkeme tarafından yurtdışına çıkışı engellenmişse.
Eskiden her asker yada yoklama kaçağına direk ydışı çıkış yasağı koyuyolardı lakin 12 Eylül referandumundan sonra bu da değişti. Mahkeme kararı lazım, üzerinde çıkış yasağı olup olmadığını da nasıl öğrenir. Bir avukata danışmak lazım zannımca
-
Hocalar yanlışım varsa düzeltin ben yurtdışına çıkarken gbt sorgudan geçtim umreye giderken havaalanında chek in işlemini yaptıktan sonra gümrüksüz bölgeye geçmeden önce gbt sorgu istediler ordaki masadan yaptırıp mühürletip gümrüksüz bölgeye öyle geçtim. Ayrıca normal yolda yürürken herhangi bi rutin kontrolde gbt sorgusunda muayene kaçaklarını alıp şubeye teslim ediyorlar diye biliyorum.